sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Viikon treenit

Uusia leikkikavereita.

Tiistaina hallissa treenaamassa tokoa. Hillalle ensin ruutu eteenmenoineen. Eteenmeno oli aavisuksen vino, mutta korjasi todella hienosti lisäkäskyllä poispäin ruudusta. Muutenkin liikkui eteenmenossa ja korjauksessa reippaasti eteenpäin. Ensimmäisellä ruutuun lähetyksellä jäi ruutuun seisomaan, koska ei nähnyt ruudun takana ollutta lelua (ei hyvä). Kahdella lisätoistolla juoksi reippaasti ruudun yli lelulle. Kiertohyppynoudon tein kerran liikkuroituna. Siivekkeet kiertokartion edessä. Pysäytyksenä istuminen. Hilla teki ihan kivasti, kierto aavistuksen hidas. Pyöritti kapulaa palautuksessa hieman (olisi pitänyt olla lelu valmiina kädessä) ja kiersi selän takaa palautuksessa. Nenäkosketus nyt käytössä ennen lähetystä. Ei kuitenkaan mitään suurta tullut. Zeta tehtiin myös liikkuroituna. Tämä oikein kiva ja kaikki asennot oikein. Hilla teki myös pari eteenmenoa lelulle sekä yhden läpijuoksun ja yhden luoksetulon pysäytyksillä. Nämäkin oikein kivat, aavistuksen hidasti luoksetulossa ekan stopin jälkeen.

Tinjalle sitten toista päivää peräkkäin huono treeni. Tinja ei vaikuttanut ihan täysin keskittyvän? Aloitettiin ruudulla, jossa valmiina kosketusalusta. Ensimmäisellä toistolla kaartoi ruudun sivuun, mutta korjasi itse kosketusalustalle. Toisella toistolla juoksi suoraan kosketusalustalle. Kiertohyppynouto oli tarkoitus ottaa kokonaisena liikkuroituna, mutta Tinja ei nähnyt kiertokartiota ja tarjosi mm. valopilkkuja kentän pohjalta. Tein sitten pelkkiä kiertoja, jotka nekään ei sujuneet hirveän hyvin. Tinja kiersi kerran hyvin, unohti sitten taas kartion sijainnin eikä kiertänyt. Lopulta Tinja rupesi ahdistumaan takana liikkuneesta koirasta, että jätin harjoituksen pariin kohtalaiseen helpotettuun kiertoon. Kokeillaan joku muu päivä uudestaan. Tunnari on nyt täysin rikki eikä Tinjalla riitä itseluottamus kunnolliseen työskentelyyn. Minusta tunnarissa ei ole käynyt mitään kummallista? Tein ensimmäisen tunnarin itse ja toisen helpotettuna liikkuroituna. Löysi kyllä kummallakin kerralla omansa. Loppuun ajattelin ottaa jotain helppoa, että Tinjalle jäisi hyvä mieli hallista, kun näytti jostain syystä ahdistuvan. Tinja vaan oli unohtanut liikkeestä maahanmenon ja tarjosi todella sitkeästi istumisia, joten siitäkin lopulta jouduttiin vääntämään.


Keskiviikkona tehtiin treenit sisällä kotonoa, kun en päässytkään hallin ovesta sisään. Molemmat saivat tehdä useamman toiston tunnaria sekä kaukoja tasapainotyynyn päällä. Tunnarit menivät molemmilta oikein kivasti, Tinjalla pieniä epävarmuuksia paikoitellen. Hillalle tasapainotyynyn päällä kaukojen tekeminen metallikapula suussa alkoi olla jo varsin vaikeaa. Tinja myös harjoitteli painavan metallikapulan nostamista ja Hilla seinään koskemista suorassa asennossa.


Torstaina Hillan agility.


Ei mennyt kovin lahjakkaast, joten pitäisi varmaan nyt tässäkin ryhdistäytyä ja käydä vähän itsenäisestikin harjoittelemassa. (Hilla sentään on menossa lainakoiraksi isoihin kisoihin, joten pitäisi varmaan tehdä pieni ryhtiliike tässä harjoittelussa). Radan tein pätkissä. Suurin vaikeus oli 6. este, jossa Hilla tuntui kääntyvän liian herkästi esteen ohi vastakäännöksellä. Hillan kanssa tuo ohjauksen paikka ja rytmitys on välillä todella vaikea säätää, kun välillä se ei tule lainkaan ohjauksiin ja välillä se on superherkkä. 17. esteellä ei sitten tullukaan pakkovalssiin, ihan röyhkeästi vaan meni hypyn väärältä puolelta katsomatta mua. Jostain syystä Hillan hyppypaikat taas tuntui hajoavan ja Hilla hyppi normaalia enemmän esteitä vaarallisen kaukaa. Hilla teki yhden lentokeinun (keinu ei edes kerinnyt lähteä laskeutumaan) ja taisi järkyttyä itsekin tästä, kun sen jälkeen meni keinut aika hitaasti. Keinua pitäisikin käydä harjoittelemassa, kun uudessa hallissa on raskaammat keinut mitä ollaan totuttu.


Lauantaina käytiin taas hallilla treenaamassa tokoa. Tinjalle taas huono treeni, mikä on hieman huolestuttavaa, koska Tinjakaan ei normaalisti tee näin monia huonoja treenejä peräkkäin. Ei auta kun löytää se varmuus vaan takaisin. Tai ainakin Tinjan normaalitaso. Tinja aloitti liikkuroiduilla ruutu- ja ohjattutreenillä. Ohjattu tehtiin EVL-liikkeenä. Harjoitus oli varsin vaikea, sillä kentällä oli paljon ylimääräisiä merkkejä ja Tinjalla oli aluksi vaikeuksia löytää sekä ruutu, että ohjatun matala merkki. Nämä kuitenkin vaikutti enemmän siltä, että Tinja ei vaan keskittynyt tarpeeksi siihen mitä oli tekemässä eikä niinkään siltä, että ei olisi oikeasti kohteita pongannut. Suunnat ohjatussa sentään oli varmat. Tunnari ja luoksetulo myös liikkuroituna. Tunnarissa pieni epävarmuus haistelussa, mutta uskalsi tuoda oikean reippaasti takaisin mikä on todella hyvä. Luoksetulo sentään meni Tinjan omalla tasolla. Jääviä tehtiin erikseen ilman liikkurointia, hieman Tinja sekoitteli jääviä, mutta muisti sentään tällä kertaa maahanmenonkin.

Vastapainoksi Tinjan mokailulle Hilla puolestaan loisti omissa treeneissään. Hilla sai kanssa tehdä ruudun ja ohjatun liikkuroituna. Ruudun eteenmenon virittelyssä ei fokusoinut tarpeeksi eteenpäin, mutta itse eteenmeno oli varsin kelvollinen. Pientä epävarmuutta vielä nähtävissä, kun ei mennyt niin täysiä kuin pääsisi. Loppu ruutu kuitenkin oikein hyvä. Ohjattu oli varsin ilahduttava. Muisti tehdä merkin heti kunnolla ja teki oikein tiukan kaarroksen vaikka oli matala merkki. Pääsi noutamaankin. Tein pelkän kierron heti perään ja sekin onnistui oikein mallikkaasti. Hilla teki myös tunnarin ja seuraamisen liikkuroituna. Tunnarissa melkein pieni hutilointi oikean löytämisessä, kun Hilla yritti olla liiankin nopea. Muuten oikein kiva. Seuraamisen teki oikein hyvällä asenteella, pientä seilaamista paikoitellen, sivuaskeleet oikealle ei täysin suora ja peruutuksessa käännöksen jälkeen aukeni hetkeksi. Ja tietysti poikitti taas aika reippaasti. Muutama luoksetulo läpijuoksuna ja pysäytyksillä otettiin kanssa.


Sunnuntaina rally-tokon SM-treenit. Tehtiin koirien kanssa Seinäjoen 29.1 MES-rata, jossa aika paljon meille vaikeaa. Hilla teki ensimmäisen radan varsin vauhdikkaasti. Noin puolet radasta seuraaminen oli varsin pomppuisaa ja Hilla vaan yritti jyrätä mun yli ja suuttui kun jostain syystä jäi alle. :D Liikkeet teki ihan hyvin, yhdessä spinissä törmäsi kylttiin. Toisella kerralla sentään teki rauhallisesti ja siivosti koko radan läpi. Tinjan kanssa sitten esiin tuli enemmän treenattavaa. Rata oli suurimmaksi osaksi seuraamista oikealla ja Tinja tuntui valuvan normaalia enemmän selän taakse. Peruutus poispäin onnistui ensimmäisellä kerralla täydellisesti, mutta toisella kerralla tuli esille ne samat vanhat virheet, joten vielä vaatisi lisätreeniä. Positiivisena kuitenkin, että Tinja osasi molemmilla radoilla peruutta oikealla puolen.  Tinja ei löytänyt ensimmäisellä yrityksellä merkkiä (Huom! Väärä virittely) ja Tinja otti tästä aika paljon painetta, vaikka yritin ystävällisesti ohjata oikeaan suuntaan. Tälläinen paineistuminen passiivisuuteen ei ole ihan normaalia, joten Tinjalla on jokin juttu nyt meneillään.


Molemmat koirat kerkisivät hieman treenata tokoakin lopuksi. Hilla teki useamman toiston tunnaria. Ensimmäisellä toistolla Hillalla oli vaikeuksia löytää oma ja kävi kapulat useampaan otteeseen läpi. Käytin hallilla olevia kapuloita, jotka ilmeisesti ovat hajuiltaan varsin vaikeat. Loput toistot ihan ok, yksi palautus, jossa tiputti raville, kun ennakoi perusasentoon kääntymistä niin voimakkaasti. Hilla teki myös zetan läpi, i-s-i. Tämä oikein kiva, istumiset voisivat olla aavistuksen nopeammat, mutta teki kuitenkin varmasti. Tinja teki tunnarin hallin kapuloilla. Tämä varsin kiva ja selkeästi jo parempi kuin mitä tällä viikolla on nähty.

Rally-tokon treeniaiheita:
Tinja: oikean puolen seuraamispaikka, poispäin peruuttaminen, merkki, puolenvaihto edessä vasemmalta oikealle
Hilla: tasainen mielentila!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti