maanantai 20. helmikuuta 2017

Rally-tokokisoissa


Lauantaina oli järjestetty sunnuntain kisaajille mahdollisuus treenata kisahallissa pari tuntia. Käytettiin totta kai tilaisuus hyväksi. Tinjan kanssa tehtiin kaikenlaista sekalaistaja Tinja olikin oikein iloinen. Vähän ehkä turhan väsyneeksi onnistuin kuitenkin Tinjan treenaamaan. Hillan kanssa keskityttiin enemmän taas hyppyjen vääntämiseen, mikä ei nyt sujunut kovinkaan rennosti. Aika nopsaan Hilla kuitenkin luovutti taistossa ja meni esteetkin rennosti. Muuten Hilla sitten vaan kiihtyi ja kiihtyi treenatessa mitä enemmän tehtiin. Kerkisin jo ajatella, että nythän on varsin mahtavat lähtökohdat kisoihin, kun Hilla on ihan ylivirittynyt. Toisessa erässä onneksi saatiin Hillakin väsytettyä. Hillan kohdalla se on ihan hyvä juttu.


Sunnuntaina varsinaiset rally-tokokisat. Rata ei mitenkään vaikea. Todella vähän oikealla seuraamista, mikä ihan hyvä juttu Tinjalle.


Hilla MES 93p 3.sija
10: -1p Vino, 12: -3p Uusi, -3p Ov
“Upeaa täsmällistä työtä.”
Hilla meni varsin kivasti ja kerrankin hyvässä mielentilassa eli ei tuntunut millä hetkellä räjähtävältä ruutitynnyriltä. Kuuden pisteen menetys meni ihan omaan piikkiini. Hilla tuli putken jälkeen seuraamaan väärälle puolelle, joka oli ihan omaa huolimattomuutta, kun kävelin niin, että toiselle puolelle oli suorin reitti enkä antanut muuta informaatiota Hillalle. Ohjaajavirhe tuli siitä, että jäin seisomaan putken eteen uusimisessa, kun en vaan tiennyt kuuluiko mun uusia koko putki vai pelkkä lähestyminen seuraavalle kyltille. Uusin sitten koko putken.

Tinja MES 91p 4. sija
3: -1p Tvä, 9: -3p Uusi, 10: -1p Vino, -1p As, 15: -3p Tvä
“Todella taitava ja ripeä koira.”
15. kyltistä en tiedä mistä virhe on tullut. 9. kyltin uusiminen ei ollut yllätys. En ollut muistanut treenata Tinjan kanssa vasemmalla seuraten sakasalaista (oikealla seuraten kyllä) ja Tinja tarjosi eka puolenvaihtoa edessä. Käytösruudussa oli taukoamatta vinkuva sakemanni, joka jännitti Tinjaa alkuradan (siitä ensimmäinen virhe). Tinja kuitenkin yllättäen uskalsi silti mennä sakemannin ohi loppuradalla. Tinja oli muuten poikkeuksellisen  iloinen ja reipas.

Molempien koirien peruutukset olivat radalla huonot. Niitä pitäisi treenata. Tinjalla olisi hyvä peruutus, mutta en saa vaan aina selkeästi kerrottua, että nyt alkaa peruutus. Hillalla taas muuten tekniikka rakoilee. Hilla myös taas sulki kaiken pois käytösruudussa, kun sitä rupesi ärsyttää radalla suorittanut koira. Todella ärsyttävää kun se tekee tuota ja tähän pitäisi puuttua nyt aika kovalla kädellä.


Maanantaiaamuna käytiin treenaamassa porukalla tokoa lämpimässä hallissa. Tinjalla useampaankin otteeseen liikkuroituna tunnaria, mutta Tinja vaan huononti. :( Reippaasti toi kapulan takaisin silloin kun sen löysi oman, mutta vitkutteli etsinnässä ja yhdellä kerralla toi vääriä. Ruudussa Tinja yritti tarjoilla matkalla ollutta pohjan väristä mattoa kosketusalustana (ja oli siis ihan kunnon maton kokoinen, ei lähellekään kosketusalustakokoa). Vähän sai tapella ruudun paikan kanssa (meni liian sivuun), mutta vauhtia (ja ääntä) riitti. Metallihyppynoudossa yritti kiertää oudon mallisen hypyn, mutta metallin toi ok. Hypyn otin uusiksi puukapulan kanssa ja se meni hyvin. Vähän kerittiin jumppailla kaukoja. Tinjalla näköjään varsin herkästi rupeaa takajalat liikkumaan seisomaan nousuissa, jättää etujalat paikalleen ja korjaa asennon takajaloillaan. Vaikka virheitä tulikin nyt reilusti, niin Tinja teki koko ajan kivalla asenteella.

Hillalle tehtiin ruutua niin, että lelu oli reilusti ruudun takana. Ensimmäisellä hidasti hieman ruudun kohdalla (ei ollut nähnyt lelun vientiä), mutta kaksi muuta toistoa oli oikein hienot: täysillä ruudun yli. Hilla teki myös tunnarin: oli etsinnässä hieman levoton, mutta muuten hyvin. Saattoi ehkä hieman pureskella kapulaa? Hillalta katsottiin myös kaukot ilman kapulaa ja kapulan kanssa. Seisomiset olivat hieman vajaita, joten niitä pitäisi työstää. Kurre ei ole myöskään ihan joka kerta täysi. Kapulan pitoa tehtiin myös erikseen tasamaanoutona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti