sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Viikonlopun kisat


Lauantaina oli Hillan rally-tokokisat ja Tinjan tokokoe. Molemmat koirat saivat kunnian olla eka luokissaan. Jostain syystä Tinja saa lähes poikkeuksetta mennä ensimmäisenä kisoissa.

Hilla aloitti päivän MES-luokassa:


Hilla MES 95p sij. 1./15.
“Sujuva hieno rata.”
6: -1p Kontr, 9: -3p Kontr, 12: -1p Vino
6. kyltistä en tiedä miksi on saanut kontrollivirheen, samoin poispäin peruutuksessa oli ihan kohtuullisen suora. Sarjahypyllä karkasi taas ja juoksi esteet läpi yksinään. :D Seurasi vielä niin hyvin siihen saakka kunnes annoin hyppykäskyn ja sitten lähti. En osannut edes kunnolla varautua miten kovaa Hilla meinaa mennä. Muuten meni hyvällä asenteella ja kohtuu siivosti. Painoi paikoitellen aika reippaasti seuraamisessa. Seisoi kaikki eteen istumiset, koska seisominen oli ensin. Tästä ei ollakaan kuin reilu viikko yritetty keskustella...

Tinja sai uuden metallikapulan, kun ei halua voittajasta pois.

Tinja VOI2 232p sij. 2./3.
Tinja ei ollut kovin hyvässä mielentilassa (tuttu kotihalli!) ja selkeästi tuomarisetä jännitti kovasti ja Tinja vilkuili jopa kesken liikkeiden missä se tuomari liikkuu. Teknisesti teki liikkeitä paremmin kuin torstaina. Kunpa saisi nyt teknisen osaamisen ja hyvän mielentilan samalle päivälle!

Paikkamakuu 8½
Oli nuuhkinut jätössä ja kun palasin takaisin sivulle. EI muuta ihmeellistä.
Kaukot 6½
I-S-I-M-S-M. Pari kaksoiskäskyä sekä hieman liikkumista. Ei selkeää häiriötä kaukojen aikana, joten en osaa sanoa ihan varmaksi miksi tuli kaksoiskäskyjä. Tinjalle kuitenkin kaukoissa tulee kisatilanteissa herkästi kaskoiskäskyjä vaikka normaalitilanteessa tottelee kaikki käskyt.
Luoksetulo 7
Väisti aloituksessa tuomaria. Stoppi ihan siivo Tinjaksi eli ei valunut ihan mahottomasti. Hieman vaisu sivulletulo.
L-liike 8
S-I. Aloitti hyvin, seisominen ok. Käännöksessä jäi tuijottamaan tuomaria ja irtosi hetkeksi seuraamisesta. Istui tosi hyvin! Loppu siivo.
Metalli 5
Mietti kapulan nostossa pitkään viitsiikö nostaa. Tiputti kapulan juuri ennen perusasentoon kääntymistä. Nosti kuitenkin itse hetken odotuksen jälkeen ja palautti perusasentoon. Metallin sujuvuus on täysin riippuvainen siitä missä mielentilassa Tinja on.
Ohjattu 9
Ihan hyvä seuraaminen ja stoppi. Haku oikealle ok, tarkisti kapulan sijainnin ennen kuin lähti hakemaan.
Seuraaminen 7
Ihan siivo seuraaminen Tinjalta. Pisteet todennäköisesti seilaamisen takia alhaiset. Seuraaminen alkoi peruutuksella, mutta teki sen ihan kivasti.
Ruutu 8
Tinja ehkä karkasi ruudusta liikkurin käskyllä? En ainakaan keksi miksi muuten näin huonot pisteet. Hyvä ruutu oli: suoraan hyvällä vauhdilla syvälle ruutuun ja hyvin maahan. Tuli myös seuraamaan hyvin.
Tunnari 6
Sama juttu kuin torstaina mutta vieläkin voimakkaammin. Meni jo kapuloille aika vaisusti. Tunnisti omansa heti, nosti ja tiputti ja kävi koko rivin läpi ennen kuin toi kävellen oman. KIsatilanteissa selkeästi nyt joku klikki, koska kotona on tehnyt hienoja ja vauhdikkaita tunnareita.
Kokonaisvaikutus 9
Tinja oli koko kokeen ajan hiljaa. Ihan siististi teki muuten töitä, vaikka selkeästi nyt jännitti.


Sunnuntaina molemmilla koirilla rally-tokokisat.


Hilla MES 97p 1.sija
2: -1p Kontr, 11: -1p Vino ja 18: -1p Vino
Puolenvaihdossa takaa Hilla yritti tehdä puolenvaihdon jalkojen välistä, törmäsi minuun, ei päässytkään siitä mistä suunnitteli joten kiltisti meni sitten selän takaa. Peruutus oli huono ja Hilla aurasi aika voimakkaasti. Putki ja hyppy meni ihan ok, kun kerkisin väliin blokkaamaan putken jälkeen joten tuli ainakin hetkeksi välissä seuraamaan. Muuten sitä mietti kisasuorituksen jälkeen, että vähän turhan jännittävää tämä Hillan kanssa rally-tokon kisaaminen, että voisi tehdä välillä vaan tokoa. :D Ihan kivasti muuten meni, mutta taas aivan liian korkeassa vireessä.

Tinja MES 85p 3.sija
3: -3p Uusi, 11: -1p Vino, 15: -10p TVÄ (rintamasuunta), 18: -1p Kontr
Tinja ei yllättäen osannut ekalla tulla puolenvaihtoa jalkojen välistä, uusinnalla ei mitään ongelmaa. Molemmat täyskäännös vasempaan -kyltiltä yllättävä kymppi enkä ole ihan varma miten se on syntynyt, kun en radalla huomannut mitään. Peruutuksessa Tinja lähti aika vauhdilla taaksepäin. Tinja oli ihan reipas ja iloinen. Oikean puolen seuraamisen kannalta ehkä vielä hieman liian aikaisein kisaamassa oltiin. Tinja toisin varmaan olisi tullut ihan hyvin, mutta itsestä niin takana oleva seuraamispaikka vaan tuntuu inhottavalta.

Hillalla nyt toista kertaa rally-tokossa valiotulokset kasassa. :D Ja SM-tulokset myös vahvasti olemassa: keskiarvo 97p.

Hillalla on ongelmia.

Perjantaina käytiin vielä hallilla treenaamassa. Hilla vaikutti hieman väsähtäneeltä. Tein molemmille ruudussa ja ohjatussa häiriöharjoitukset. Ruutuun matkalla namialustoja ja ohjatussa häiriömerkkejä matkalla kapuloille ja niiden edessä. Tinja ei välittänyt kummassakaan häiriöistä ja teki molemmat liikkeet siististi. Tällaista tää Tinjan tokoilu on, että välillä se ei haksahda mihinkään ja sitten häiriintyykin jostain pienestä. Hilla osasi tehdä hienosti ruudun mutta yllättäen ohjatussa tuli ongelmia. Pitkästä aikaa mokasi jopa juoksemalla keskikapulalle. Tinja teki myös oikein kivan tunnarin. Muuten sitten rally-tokon kertailuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti