sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Viikonloppu

Olemme lakossa.

Kerrankin viikonloppuna hallilla ei ollut kisoja, joten sinne pääsi treenaamaan.

Lauantaina treenattiin tokoa. Hillan kanssa aloitettiin kiertohyppynoudolla. Nenäkosketukset Hilla muisti hyvin, mutta kontaktin tiputtamisesta ennen lupaa joutui pari kertaa huomauttamaan. Muuten liikkeessä ei mitään ongelmaa. Ruudussa eteenmeno ensin lelulle ja sitten koitin tyhjälle. Hilla vaan jumahti siihen, että olin heittänyt lelun kehän yli piiloon eikä todellakaan edennyt suoraan, vaikka lähetin samaan paikkaan. Aika vahvalla pohjalla tuo eteenmeno… Ruudussakaan pysäytykset tosi huonot. Ilmeisesti Hilla kuitenkin itse hakee sitä pysäytyspaikkaa. Näillekin pitäisi oikeasti tehdä jotain. Pitäisikö sittenkin vaan kokeilla kosketusalustalla ja vaan muuttaa kriteeri juokse alustaa kohti ja pysähdy heti käskystä? Hilla kuitenkin osaa pysähtyä seinään kaikkialla muualla kuin ruudussa ja eteenmenossa. Toisin kaikissa muissa pysäytyksissä liike on jo valmiiksi minuun päin. Ruudussa ja eteenmenossa pitäisi vielä lisäksi pyörähtää.

Hilla valkkaa itselleen mieleisen lelun:


Hillan kiertohyppynoutoja:


Hilla teki myös luoksetulon stoppeja takapalkalla. Lisäksi myös ohjatun merkkiä matalalla kartiolla niin, että pari kapulaa oli ihan merkin läheisyydessä. Ensimmäisellä toistolla Hilla kiersi siivekkeen, mutta sitten petrasi ja teki ihan kivoja kiertoja.

Tinjakin harjoitteli kiertohyppynoutoja. Tinjaa varten kiertohyppynouto oli rakennettu hyvin kapeaksi, mutta hienosti Tinja osaa jo mennä esteiden välistä. Pitäisikin jo ruveta leventämään väliä normaalimittoihin tai kohta on ongelmia hypyn hakemisen kanssa. Ja lopettaa Tinjan läpijuoksuttaminen kun ei näköjään enää pysähdykset maistu. Istuminen ja maahanmeno vielä sujuvat mutta seisomisissa valuu. Ruutua tehtiin ensin alustalla, että muistuisi sinne taakse hakeminen. Pari kertaa alustalle lähetys ja sen jälkeen Tinja haki ilman alustaakin ihan taakse. Kokeiltiin myös yhdistää seinään kosketus ruutuun ja ihan kivasti meni. Tinja toisin yritti ensin hyvin sitkeästi vaan yhä uudelleen koskea seinään kun yritti lähettää ruutuun. Tinjan kanssa harjoiteltiin myös oikean puolen seuraamisen käännöksiä sekä peruuttamista kujassa.

Tinjan kiertohyppynoutoja ja EVL-ruudun alkeita: 


Koska olen fiksu, niin treenasin kaukoja molemmat koirat yhtä aikaa. Tinjalta paloi käpy, joten sillä tuli aika paljon liikkumista ja Hilla puolestaan tiputti taas kaikki seisomiset vajaaksi.
Sunnuntaina Hilla kävi treenaamassa agilityä ja molemmat koirat tokoa (Hilla vain yhden erän). Hilla treenasi agilityssä estesarjalla välistävetoja ja takaakiertoja sekä itsenäisesti esteitä hakien serpentiiniä (josta pieni videonpätkäkin). Välistävedot meni helposti mutta takaakierrot vaati jo, että olisin itse ajoissa ja kulkisin lähellä estelinjaa enkä yrittäisi ohjata kilometrin päästä. Toisena asiana Hilla harjoitteli putkijarrua. Asetelma oli ehkä liian helppo, vaikka olinkin suoran putken taakse asettanut ansaesteen tyrkylle, mutta Hilla ei haksahtanut siihen kertaakaan ja kääntyi nätisti putkijarruilla. Myös A:lla työstettiin kontakti-vapautus-kontakti –leikkiä.Tokon osalta Hilla treenasi vaan luoksetuloja takapalkalla ja kahden kosketusalustan välillä juoksemista ja stoppaamista. En ollut oikein tyytyväinen kosketusalustoillakaan, koska Hilla ei niilläkään stoppaa niin terävästi kuin haluaisin.

Tinja harjoitteli ohjatussa tekemään korjauksia keskikapulalle. Ei vielä osannut juosta keskikapulan yli suorilta, vaikka olin helpottanut laittamalla keskikapulan hieman sivuun linjalta. Kiltisti kuitenkin kuunteli pysäytykset ja niillä osasi korjata haettavalle kapulalle. Eteenmenoa harjoiteltiin sekä seinään koskettamisella että alustalle juoksemisella. Kierron kautta yritettiin harjoitella pysäytyksiä, mutta lopulta tapeltiin siitä, että Tinja ei voi pysähtyä omatoimisesti. Tinjalle pitäisi tämä tehdä suorilta kahdella kiertokartiolla. Oikean puolen seuraamista sekä poispäin peruutusta kujassa kerittiin myös harjoitella.

Agilitykuvat ovat (c) Sanni Rajalan. Olen vakuuttunut, että Hillasta ei saa järkevää agilitykuvaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti