perjantai 2. joulukuuta 2016

Viikon treenit


Tällä viikolla tuli tieto, että Hilla valittiin rally-tokon valmennusrenkaaseen. Mielenkiinnolla odotan mitä uusia ovia tämä mahdollisuus meille avaakaan.

Tiistaina käytiin hallissa treenaamassa rally-tokoa. Ratana oli viime kisojen MES-rata, jota halusin kokeilla Tinjalla. Riittävästi löytyikin treenaamisen aihetta. Tinjalla on vielä oikean puolen peruutus hieman heikoilla kantimilla. Myös poispäinperuuttaminen on haastava ja Tinjalle pitäisi lähteä vahvistamaan eteen seisomaan tulemista samalla tapaa kuin Hillallekin. Lisäksi peruuttaessa Tinja istuu ensimmäisellä askeleella taakse, joten sekin pitäisi treenata pois (+ haukkuminen pois). Hyviä näistäkin tulee kunhan vaan jaksaa paneutua. Oikean puolen seuraamisen käännöksiä pitää myös vielä treenailla ja puolenvaihtoa takaa.


Hilla kävi myös radan läpi, vaikka olikin jo kerran sen mennyt täydellisesti. :D Hillalla alkoi vihdoin juoksut ja Hilla ei osannut peruuttaa alkuun lainkaan pöksyt jalassa. Meno oli vielä pomppivampaa kuin kisoissa, mutta käännökset teki oikein kivasti. Hillakin tarvitsee vielä treeniä oikean puolen peruutukseen, sillä meinaa kiertyä selän taakse.


Torstaina Tinja kävi tuurailemassa Hillan EVL-kurssilla. Tulipa todettua, että vielä olisi aika paljon Tinjalla treenattavaa kuuntelun ja ymmärtämisen kanssa. Tinja oli oikein iloinen ja pirteä sheltti, kun pääsi oikeaan ryhmään treenaamaan pitkästä aikaa. Olen ollut viime aikoina siitä vähän huolissani, kun se on vaikuttanut treenatessa hieman väsähtäneeltä, mutta ilmeisesti Hilla (ja minä) olemme niin p*skaa seuraa, että ei Tinja meidän kanssa vaan viitsi.

Tällä kertaa tehtiin itsenäisesti ruudun paikkaa, joka sekin vaatisi Tinjalla treeniä. Tinja myös haksahti ruudun vieressä oleviin ylimääräisiin kartioihin, vaikka niitä ei oltu edes aseteltu mitenkään linjaan ruudun kanssa… Seinäkosketus ei ole vielä ihan niin varma, että toimisi häiriössä hyvin. Zetaa tehtiin niin, että liikkuri huusi vääriä käskyjä. Tinja teki taas aika reippaasti vääriä asentoja, mutta ei minusta niinkään kuunnellut vääriä käskyjä vaan jumitti vaan yhteen asentoon/ei kuunnellut. Näitä ei ollakaan hetkeen treenattu, joten olisi vähän työmaata näissäkin. Ohjatussa olin varsin yllättänyt miten hyvin Tinja handlasi molemmat suunnat heti peräkkäin tehtynä. Toisin Tinjan piti sitten kokeilla voisiko juosta merkin ohi suoraan kapuloille. Tunnari tehtiin kerran ruudun eteen ja se meni Tinjalla oikein kivasti! Tinja käväisi kyllä hieman ruudun sisällä pikaisesti mutta nappasi oikean heti kohdalla. Tunnarissa kuitenkin ollaan näköjään päästy eteenpäin.


Perjantaina käytiin taas hallilla treenaamassa. Hillan kanssa taisteltiin ohjatun kanssa. Merkkinä matala pallokartio ja siivekkeet ympärillä, että ei pääse kaartamaan. Muutaman lähes nokalleen lentämisen ja merkin runnomisen jälkeen saatiin ihan siistejä kiertojakin. Hilla pääsi koko tappelun aikana vaan kerran noutovaiheeseen, jossa hieman pääsi pyörittelemään kapulaa, kun en ajoissa pysäyttänyt kaukoja tekemään. Lelua en vielä onneksi laittanut merkin taakse valmiiksi. Siihen Hilla ei vielä ole valmis.

Yksi ruudun yli lähetys lelulle Hillalle myös. Kaukot oli Hillalla tosi hienot. Toisin tehtiin ihan lyhyeltä matkalta. Ensimmäinen kurre vielä tarvitsee vahvistusta, mutta Hilla on näissäkin parantunut. S-I vaihdot onnistuivat tosi hyvin. Zetaa tehtiin pidemmän kaavan mukaan ja sotkettiin pakkaa tempon vaihdoilla ja kävelemällä erilaisia kuvioita ylimääräisten kartioiden ympäri. Hilla mokasi vain kerran asennon (istumisen). Enemmän ongelmaa oli seuraamiseen lähdön ennakoinnissa.


Tinja oli taas oikein iloinen pikku sheltti ja kadotettu vauhtikin löytyi. Ääntä ei olisi tarvinnut löytyä… Ohjatussa Tinjalle vahvistettiin merkkiä eikä tässä mokannutkaan kertaakaan. Suunnatkin noudoissa oikein varmat. Kerran vaan mokasi kääntymällä takaisin merkille, kun sieltä sai enemmän palkkaa. Kaukoissa S-M vaihdon hinkkausta. Tinja on nämä aikaisemmin osannut hienosti, mutta nyt on hieman päässyt lepsahtamaan. Ruudun paikkaa tehtiin alustalle. Saa näköjään tehdä paljonkin, kun ilman alustaa Tinja menee maahan ennen käskyä. Osuu kyllä aina ruudun sisälle, mutta silti hieman ärsyttävä tapa. Tinjalle muistuteltiin myös seinäkosketusta ja zeta otettiin ihan kokonaisena. Mokasta joutui aloittamaan täysin alusta samalla vaihtojärjestyksellä. Tämä toimi Tinjalla oikein kivasti ja petrasi uusiin yrityksiin. Seisomista ja istumista sotkee, mutta maahan menee varmasti.

Hilla kävi myös muistelemassa miten kontaktit pitää tehdä. Sekä pieni käännös/takaakiertotreeni. Hilla ei oikein tykännyt mennä pöksyt jalassa. Video vertailusta miten koirat kääntyy. Eikä kummallekaan asiaa ole oikeasti opetettu, mutta silti sheltti osaa kääntyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti