tiistai 13. joulukuuta 2016

Koiraviikonloppu


Viikonlopun aikana tehtiin monenlaista koiramaista juttua. Lauantaina kävin katsomassa pari tuntia tokon PM-kisoja ja sitten illalla vielä agilitykisoissa. Sunnuntaina sitten olin Voittaja-näyttelyä seuraamassa, ensin hieman shettejä ja bortsuja ja sitten lähes kokonaan kelpie-kehää. Koiramessuilta tuli ostettua vaan treeninameja koirille, kaninkorvia joista mun koirat pitävät kovasti ja koirien papereille kansio, kun alkuperäisiä rekisteripaperien muovitaskuja oli jo joutunut teipillä korjailemaan kasaan.


Lauantain agilitykisoissa KAIKILTA radoilta hylky. Hyvä lopetus vuodelle. Kannatti ajaa Janakkalaan saakka. Todella raivostuttavaa, eikä tälle asialle ole edes oikein hyviä tekosyitä. Nollaradat tai niiden puute ovat selkeästi suoraan verrannollisia taitoihin, eikä meillä sellaista ole. Eipä Hilla toisin ole tehnyt tätä helpoksi, kun pienikin lipsahdus ohjauksessa ja Hilla häipyy ensimmäiseksi näkemälleen esteelle. Ja yhä enemmän on ollut tilanteita, joissa tiedän, että en olisi saanut Hillaa ohjauksiin vaikka olisin tehnyt minkälaisia kärrynpyöriä. Ja enenemissä määrin on ollut myös hypyn jälkeen kääntymisiä väärään suuntaan ilman järjellistä selitystä. Rimat sentään on pysynyt tosi hyvin viime aikoina ylhäällä eikä näissäkään kisoissa tullut yhtään rimaa alas.

A-agilityrata HYL

Puhdas rata 14.esteelle saakka, jossa Hilla kääntyi hypyn jälkeen väärään suuntaan ja tuli saman esteen uudelleen yli. En tiedä miksi kääntyi väärään suuntaan, kun olin itse kuitenkin sijoittunut jo ajoissa sinne puolelle minne oli tarkoitus kääntyä. Muuten meni sujuvasti läpi. A:n alastulokontaktien yli ehkä loikkasi molemmilla kerroilla?

B-agilityrata HYL


Tämä rata hyllytettiin jo 3. esteelle, kun Hilla ei hakenutkaan kyseistä hyppyä vaan lähti hyppäämään 5. estettä ennen aikojaan. 8. esteeltä jatkoi matkaa suoraan ja hyppäsi noin kolme ylimääräistä estettä. Hillaa ei yhtään haitannut, että jäin itse toiselle puolelle kenttää… A:n alastulokontaktit tälläkin radalla aika hutiloiden. Keinua ei malttanut mennä päähän vaan kääntyi ympäri ja tarjosi väärää päätä alastulona. 17. esteen välistävedon teki sentään todella nätisti.

C-hyppäri HYL


6. putkelta Hilla matkasi suoraan takana olleelle esteelle. Pää ei edes kääntynyt, vaikka yritin tehdä putkijarrua. Pujottelun haki todella hyvin takaaleikkauksella. 12. putken jälkeen kääntäminen valssilla, johon malttoi tulla hieman paremmin. Ei kuitenkaan hakenut 14. estettä kovin hyvin. 17. esteen välistäveto taas oikein hyvä.

D-hyppäri HYL


Tämä rata sujuvasti 18. putkelle saakka, jossa Hilla sujahti väärään päähän putkea ennen kuin kissaa kerkisi sanoa.

Maanantaina käytiin treenaamassa kaverin kanssa tokoa ulkona(!). Pakkasta sen noin -7 astetta. Kenttä oli varsin kova ja paikoitellen jäinen, joten mitään hurjia vauhtiliikkeitä ei uskaltanut ottaa. Tinja sai silti tehdä koko voittajan läpi (lukuun ottamatta metallia ja paikkiksia) kisamaisesti liikkuroituna. Tinja teki liikkeet kahteen erään jaoteltuna.

Tinjan VOI
Seuraaminen 8½
Hieman tuntui seuraavan kaukana paikoitellen, mutta piti paikkansa ja oli iloinen. Käännöksissä oli ihan kivasti mukana. Peruutuksessa irtosi hieman, mutta oli suora. Tinja selvisi myös sivuaskelissa.
L-liike 6
S-I. Tinja seisoi hyvin, istumisen seisoi. Käännyin päässä ympäri ja tein istumisen uudelleen ja istui sitten kivasti. Tinja seurasi oikein kivasti.
Luoksetulo 8½
Ihan pieni valuminen stopissa. Muuten kivasti. Hieman hidas siirtyminen perusasentoon, mutta Tinja varoi hieman pohjaa.
Ruutu 9½
Suoraan hyvin ruutuun. Ei olisi ehkä ihan malttanut itse mennä ihan ruudun perille saakka. Vakiohau maahan-käskyyn. Seuraamaan tuli hyvin.
Ohjattu 9½
Hyvin seurasi merkille, mutta pysähtyi vinoon. Hyvä haku oikealle.
Tunnari 9½
Hyvin etsi oikean ja nosti heti kohdalla. Palautuksessa perusasento oli aika vino.
Kaukot 0
Tinja meni todella hyvin perusasennosta maahan. Reagoi vaan liikkurin käskytykseen ja vaihtoi liikkurin merkistä asentoja. :D Pitää näköjään tätä hieman treenata. Liikkui seisomisissa hieman eteen.

Tinja oli todella kivan tuntuinen ”kehässä”. Iloinen, reipas ja keskittynyt. Ei edes tuntunut ajattelevan kentään laitaan jäänyttä palkkaa vaikka tiesi sen olevan siellä. Eikä tullut edes nyt mitään ihan kauheita sirkustempauksia ja todella varmasti suoritti joka liikkeen. Pientä hiottavaa siellä täällä, suurimpana nyt jääväerottelu ja kaukot (ja metalli!). Harmi kun seuraava koe on näillä näkymin vasta tammikuun lopussa. Hirveästi ei ole kokeita nyt alkuvuoteen.Keritään ainakin hyvin hioa liikkeitä vieläkin paremmaksi ja  valmistella EVL-koesuoritusta.


Hilla teki hieman lyhyemmän treenisetin. En halunnut hirveästi juoksuttaa huonolla pohjalla, jotta vauhdit eivät kärsi. Liikkurin käskytyksiä ohjatun merkkiin sekä merkillä lähetyksille, että merkillä seisomiseen, tavoitteena nykimätön Hilla. Ei lentänyt kertaakaan nokalleen, muisti nenäkosketuksen eikä reagoinut liikkurin käskyihin. Mun valenykäyksiin kyllä reagoi. :D Tunnari liikkuroituna. Tästä ei oikeastaan mitään huomautettavaa. En huomannut kapulan pyörittelyä tai pureskelua, ja yritin aika tarkkaan tämän katsoa. Treenataan silti vielä kapulan pitoa. (Muista tehdä myös tunnarilla!) Zeta myös liikkuroituna. Kaikki jäävät oikein, istuminen vielä pikkasen hidas. Hilla teki yllättävän mokan ja ennakoi seuraamaan lähtöä jäävästä. Ihan positiivinen moka. Pienessä pätkässä seuraamista oli melkein siivosti eikä ihan kulkenut poikittain edessä. Peruutuksessakin oli melko suora.

Hilla on ollut viime aikoina todella hyvä mielentilaltaan. Todella rento ja vastaanottavainen. Sen jälkeen kun kyttäämiseen tehtiin nollatoleranssi, on Hilla ollut liikkeiden välissä paljon paremmin ja aidosti minun kanssa. Aivan pienillä asioilla voi saada ihmeitä aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti