torstai 17. marraskuuta 2016

Huonompia treenejä

HSKH muisti Tinjaa SM-menestyksestä.

Tiistaina
käytiin hallilla tekemässä rally-tokon ”kisatreeni” ihan vain sen takia että näyttäisi siltä, että oltaisiin lauantain eteen tehtykin jotain. Ei olisi pitänyt, niin olisin voinut jatkaa kuvittelua, että mun koirat osaisivatkin jotain.

Tehtiin Jyväskylän 30.10.16 MES-rataa. Molempien koirien kanssa kerkisin hinkata radan neljästi läpi. Tinjalla oli taas päivä, että tekee ensin ja kuuntelee sitten jälkeenpäin menikö ihan oikein. Intoa oli siis turhan paljon, mutta hinkkaamalla saatiin loppuun oikein siisti ratakin aikaiseksi. (Videoituna ensimmäinen ja viimeinen yritys). Tinjan kanssa pitäisi lähteä työstämään eteen seisomaan tulemista ja saksalainen on myös hieman unohduksissa. Huomaa selkeästi mistä liikkeistä on saanut eniten palkkaa ja mistä on tullut tosi varmoja, esim. puolenvaihto edessä.Hilla sitten oli ihan totaalisen umpisurkea, mutta ehkä olisi auttanut jos olisin etukäteen tutustunut rataan kunnolla ja miettinyt mitä käskyjä mun koirilla taas olikaan. En jaksanut ihan kaikkia Hillan yrityksiä videoida, mutta kokonaisena ensimmäinen yritys ja toisesta pahimmat otokset, kun rukkasmateriaali-sikapossu karkaili putkeen useampaan otteeseen… Ja tästähän siis ei ollakaan Hillan kanssa keskusteltu ikinä… Hillalla keitti myös hieman yli, tuli eteen poikittamaan ja jäi tietysti alle, joka oli Hillan mielestä minun vika. Ratkaisu tähän oli Hillalla vaan painaa entistä enemmän vasten.Muita huomioita Hillan suorituksesta: puolenvaihto edessä vasemmalta oikealle jää edelleen hieman vajaaksi ja joudun itse väistämään Hillaa vaikka Hillan pitäisi itse osata palata seuraamispaikalle. Oikean puolen seuruussa paikka on niin edessä, että Hillan on vaikea lähteä puolenvaihtoon takaa. Takapään käyttö ei vieläkään ole niin hyvää kun toivoisin, mutta videolla näyttää kuitenkin ihan siististi?
Keskiviikkona käytiin hallilla treenaamassa. Hilla kertaili rally-tokon puolenvaihtoja ja spinejä. Oikean puolen seuraaminen oli aika pomppimista. Tehtiin myös seinäkosketusta, mutta olen melko varma, että sitä ei voi käyttää Hillalla eteenmenoihin, mutta yritetään kuitenkin se opettaa hyväksi.


Tinja teki ihan tokoa. Laitoin ruudun keskelle kenttää ja sen eteen kolme kapulaa. Tinja ei voinut millään juosta näiden kapuloiden yli. Oli Tinjalle tosi vaikea harjoitus muutenkin, sillä jatkettiin samalla harjoituksella kapuloiden suuntien ja ruudun erottelua. Tinja ei ihan tuntunut täysin tajuavan tätä harjoitusta. Tinja oli myös huolimaton kapuloiden luovutuksessa, jonka seurauksena kapula pääsi tippumaan ja Tinja tietysti sen jälkeen rupesi varomaan luovutuksia. Tinjan juoksu muuttui hieman tönköksi loppua kohden, enkä ole ihan varma vaivaako sitä jalat vai varoiko se vaan kapulan luovutuksia niin paljon. Tunnarissa edelleen samaa ongelmaa kuin mitä on ollut kokeen jälkeen ja vaatii varmaan uutta lähestymistapaa. Seinäänkoskemiset sentään tuntuvat olevan Tinjan mieleen ja näyttäisi toimivan oikein hyvin.

"Ilmoitan vaan, että minä olisi osannut mennä sinne ruutuun."

Torstaina oli EVL-kurssi, jossa tehtiin ”kisamaista”. Kerkisin odotellessa kertailemaan rallytokojuttuja sekä palkkailemaan seinätargettiin koskemisesta. Kisamaisessa Hilla ei tuntunut olevan ihan parhaimmillaan vaikka sinällään teki ihan siististi. Liikkeinä tehtiin seuraaminen, tunnari, luoksetulo, kaukot ja ruutu.

Seuraamisessa edelleen vino, piti hyvin kontaktin. Käännöksissä ei käyttänyt minusta tarpeeksi takapäätä ja peruutuksen käännöksessä aukesi todella pahasti. Minusta Hilla ei ihan keskittynyt täysin seuraamisessa. Tunnarissa poikkeuksellinen virhe, kun Hilla tunnisti oman, mutta tiputti sen ja jatkoi haistelua ja nosti sitten oman. Palautuskin hieman hidas ja puri kapulaan kiinni. Aika mielenkiintoista, kun samanlaista oireilua myös Tinjalla, mutta Hillan kanssa tunnaria ei olla tehty sitten kokeen. Luoksetulossa stopit hieman valuivat, loppuperusasento hidas (toisin jumi leluun). Kaukot ihan jees, kurre oli aika huono ja S-I käskin tarkoituksella peruuttamaan. Ruudun eteenmeno hieman hidas ja taas hieman vino oikealle. Ruudussa hieman hitaasti maahan ja stoppi muutenkin huono. Paikkallaanoloissa Hilla oli ihan kivasti. Maahan meni tosi hyvin. Paikkamakuussa katseli puolenvälin jälkeen tiukasti seinään, mutta tuli silti hyvin vaikkakin aika huolimattomasti ja hieman hitaasti perusasentoon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti