maanantai 26. syyskuuta 2016

Viimeinen maksullinen kisatreeni


Sunnuntaina käytiin viimeiset maksulliset kisatreenit ennen rallytokon SM-kisoja. Rata oli tosi vaikea. Tai ei ehkä olisi vaikea normaaleille koirille, mutta ratapiirroksen nähdessäni olin jo valmis lähtemään kotiin saman tien ja olin varma, että Hilla ei tule ikinä selviämään radasta. Hyppy, suora putki ja sarjahyppy samalla radalla? Ei tulisi Hillan kanssa ikinä onnistumaan.

Tinja oli jälleen kerran luokan ensimmäisenä. Kokeilin nyt, että en lämmitellyt Tinjaa ollenkaan ennen suoritusta vaan hain sen autosta ja syötin muutaman namin matkalla. Onnistuin hyvin harhauttamaan Tinjaa eikä se huomannutkaan mitään kummallista ja teki radan oikein iloisesti läpi. Tinja lähtee myös SM-kisoissa ihan ensimmäisenä, mutta en tiedä tuleeko siellä toimimaan sama tekniikka. Kisat kuitenkin hallissa ja todennäköisesti aika paljon yleisöä, joten Tinja todennäköisesti ahdistuu aika paljon.


Tinja MES90p 2.sija
”Sujuva rata, harjoittele vielä käännöksiä koira oikealla.”
7: -1p Vino, 10: -1p Vino, 12: -1p Vino ja -3p Hau, 17. -1p Vino ja -3p Tvä.
Tinjan radassa ei mitään ihmeellistä ja teki tosi hyvin. Teki musta oikean puolen käännökset hyvin tai ainakin on parantanut rutkasti aikaisempaan. Ennen käytösruudun alkamista yritti rähistä metallinhohtoiselle ja kahisevalle lämpöpeitolle, joka oli käytösruudunvalvojan tuolilla. Hieman huolestuttavaa tällainen typerä mörköily.

Hilla MES91p 1.sija
”Taitava koirakko, harjoittele esteitä rauhallisemmaksi.”
7: -1p Kontr, 11: -3p Uusi, 12: -1p Vino, 13: -3p Uusi, 17: -1p Kontr.
Hilla ei tuntunut menevän hirveän hyvin ja yllätyin miten hyvät pisteet sai. Teki kuitenkin iloisesti ja halukkaasti mutta oltiin aika huolimattomia. Hilla painoi taas ihan törkeästi käännöksissä, joten siitä varmaan tuli kontrollivirheet. Putkella tuli yllättävä moka kun Hilla kerrankin seurasi putkelle kunnolla kontaktia pitäen, niin annoin käskyn liian myöhään ja Hilla törmäsi putken laitaan ja jatkoi vaan seuraamista putken ohi. Uusimisessa oli hilkulla, että Hilla ei kerinnyt väärään päähän putkea ja Hilla piti kyllä kyttäämisellä huolen, että ei mennyt putkesta toista kertaa ohi… Peruutus poispäin oli aika huono molemmilta. Hilla oli kierroksilla putkesta ja minä ohjasin liian hätäisesti. Valkovuokon epäonnistuminen oli aika yllätys, koska se on mennyt nyt treeneissä tosi hyvin. Hilla oli ehkä edelleen kierroksilla putkesta tai sitten toinen mikä voi aiheuttaa sen, että Hilla ei oikein halua lähteä spiniin, on voimakas kontaktin pito. Sarjahypyllä Hilla oli hieman possu eikä tullut välissä seuraamaan vaikka käskin. Suostui sentään pysähtymään hetkeksi väliin.

SM-kisat ovat jo ensi viikolla. Meiltä loppuu treeniaika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti