keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita


Perjantaina tehtiin pikaiset ”viimeistelytreenit” kisoja varten. Hilla taisi tehdä zetan, seuraamista ja luoksetuloja. Teki ihan kivasti eikä mitään isompaa ollut. Tinja taisi tehdä muutaman toiston ruutua ja zetan. Tinja muistaakseni jäi istumisissa seisomaan, mutta ruutu toimi ihan kivasti. Hilla juoksi myös suoraa agilityrataa ja meni vauhdikkaasti. Ei mitään merkkejä viime kisan paineistumisesta.


Lauantaina oli koirien viimeinen tokokoe. Hilla oli ihan eri asenteella liikkeellä kuin viime viikon keskiviikon kokeessa ja oli vähän turhankin iloinen ja reipas. Hillan päivän teema tuntui olevan vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Vaikka Hilla tekikin todella hyvällä vireellä töitä, niin se oli myös todella huolimaton ja nykimisiä tuli todella paljon. Tinjakin oli ihan kiva, ei tuntunut olevan paineessa, mutta silti jäätyili aika paljon. Tämä oli Tinjan 25. tokokoe ja Tinja sai vain VOI3 200p. Olisi aika mukavan pyöreä luku lopettaa Tinjan tokoilut tähän, mutta toisaalta 50 voittajan koetta kuulostaisi aika houkuttelevalta. Hillalle EVL1 267,5p yhdestä nollasta huolimatta ja sijoitus 1./2.

Hillan EVL
Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 10
Todella hyvä maahanmeno. Sitten jäikin taas liikkuriin kiinni ja luoksetulo ei ollut niin hyvä. Nuolaisi vielä kättä sivulle tullessa palkan toivossa.
Kaukot 8½
Taaskaan ei mennyt perusasennosta ihan maahan saakka ensimmäisellä käskyllä vaan kyynärät jäivät aika paljon ilmaan. Muuten teki vaihdot kivasti. Toinen seisominen (I-S) jäi hieman vajaaksi.
Luoksetulo 9½
Aloitti reippaasti. Seisominen olisi voinut olla hieman terävämpi, maahan meni hyvin. Vauhti tipahti minusta aika merkittävästi ekan pysäytyksen jälkeen, joten pikkasen ennakoi.
Kiertohyppynouto 8
Nykäisi liikkurin käskystä. Hyvin kiertämään. Kierrossa hieman hidasti ja selkeästi mietti linjaa ja meni todella tiukasti kartion ympäri. o_O En ymmärrä mistä Hillan tuon on nyt oppinut, kun ei olla treenattu. Ennakoi pysäytyksen ja pysähtyi itse automaattisesti seisomaan. Oli tullut kyllä vaaditun matkan eteenpäin, mutta kutsuin vielä lisää ja käskin oikeaan asentoon maahan (tipahti hyvin). Nouto osuus oikein hyvä, mutta nyki liikkurin käskyllä. Puri kapulaan kiinni luovutuksessa, mutta luovutti (lopulta) yhdellä käskyllä.
Zeta 0
Tämä oli jotain uutta ja ennen näkemätöntä. Järjestys I-S-M. Seurasi kivasti, mutta seisoi kaikki asennot! Istumisen kohdalla oli asennosta päätellen kuitenkin miettinyt istumista (takapää oli alempana ja oli aika lysyssä). Viime kokeessa ei seurannut mutta teki asennot, mutta nyt oli minusta ihan hyvin mukana mutta ei tehnyt asentoja. Varsinkin maahanmenon epäonnistuminen oli varsin outoa, mutta Hilla on nyt muutenkin viime aikoina vammaillut maahanmenojen kanssa.
Ohjattu 9½
Taas nyki liikkurin käskyllä. Merkin kiersi väärinpäin ja pysäytys hieman hidas. Ennakoi lähetyksen mun katseen suunnasta (oikea, seisoi kohti vasenta kapulaa). Nouto ihan siisti eikä pyöritellyt kapulaa.
Seuraaminen 9
Minusta oikein kiva seuraaminen Hillalta. Hieman painoi ajoittain, varsinkin hitaassa. Peruutuksessa oli ihan hivenen takapää vinossa ulospäin, mutta ei pahasti.
Ruutu 9½
Lähti todella vinoon oikealle eteenlähetyksessä, vaikka olin vielä varautunut tähän ja yritin lähettää hieman enemmän vasemmalta ympyrään. Liikkui kuitenkin reippaasti ja korjauksella hyvin ympyrään. Ruutuun varasti, mutta muuten teki loppuliikkeen hyvin.
Tunnari 10
Tarkisti osan kapuloista kahteen kertaan, mutta muuten onnistui hyvin.


Tinjan VOI
Paikkamakuu 8
Meni hyvin maahan, mutta nousi istumaan ja rapsuttamaan itseään, kun palasin Tinjan taakse.
Tunnari 7
Muuten olisi ollut hyvä, mutta Tinja tiputti kapulan kahdesti. Tinja vaikutti vaan aika huolimattomalta nostossa eikä keskittynyt tarpeeksi kapulan pitoon, kun oli niin kiire takaisin.
Luoksetulo 9½
Tämä oli varmaan Tinjan parhaimpia luoksetuloja koskaan. Vauhtia oli paljon, mutta pysäytyksessä ei valunut kuitenkaan hirveästi.
Ruutu 9
Hyvin ruutuun, mutta meni maahan ihan takanauhan lähelle. Ei olisi ollut enää varaa milliäkään mennä taemmas. Seuraamaan tuli hyvin.
Zeta 6½
Seuraaminen ei ollut ihan mitään hirmu hyvää, mutta pysyi mukana. Istumisen seisoi (korjasin toisella käskyllä), mutta maahanmeno oli todella hyvä.
Ohjattu 0
Seuraaminen yllättävän hyvä ja pysähtyi seisomaan ihan hyvin. Ruutu vaan vastakkaisessa suunnassa ja vielä haettavan kapulan puolella, joten ruutuunhan Tinja sitten lähti (ei ollut eka kerta). Tinja ei sitten hahmottanut kapuloiden sijaintia ollenkaan, joten vaati aika paljon korjauskäskyjä ennen kun toi haettavan kapulan.
Seuraaminen 7½
Ei niitä pahimpia Tinjan seuraamisia. Välillä tuntui seuraavan ihan ok, välillä taas jätätti.
Kaukot 6
Nämä olisi ollut muuten hyvät, jos Tinja ei olisi jäätynyt puolessa välissä ja vaatinut yhteen seisomiseen kolmea käskyä. Muuten teknisesti näytti tekevän oikein.
Metallihyppynouto 0
Minusta Tinja olisi ansainnut edes vitosen, koska Tinja kuitenkin toi sen kapulan lopulta, vaikka hidastelikin, tiputti kerran kapulan matkalla (ja tarvitsi lisäkäskyn nostoon). Toisin ihan positiivista, että on nyt joka koe tuonut sen metallikapulan, kun ei ole ollut tämäkään aika itsestään selvää.
Kokonaisvaikutus 8
Tuomarin mukaan Tinja välillä näytti vaativan aika kovaa komentamista ja tahtojen taistelua tehdäkseen.


Sunnuntaina Hillan agilitykisat. Hilla jatkoi teemaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita (sekä esteille karkailuja). Ratapiirrustukset varastettu törkeästi facebookin agilitytuomareiden ratapiirroksia -ryhmästä.

A-agilityrata 15vp


Alku meni kivasti, mutta jostain syystä hilla päätti hypätä 5. hypyn noin pari laukka-askelta liian aikaisin eikä se tietysti päässyt yli ja rysäytti jälleen kerran päin rimaa. Pituudeltakin kaatui palikka, kun kerrankin Hilla kääntyi tiukkaan. Pujottelussa sekoilin itse ja siksi kielto siihenkin. Unohdin Hillan A:lle, kun ei se tullutkaan itsenäisesti sieltä pois. Toisin Hilla jumi taas harjalle. 16. putkelta unohdin ottaa koirankin mukaan, mutta puomin sentään Hilla teki kivasti.

B-hyppäri HYL


Hillalla oli todella paljon vauhtia tällä radalla. 11. esteelle saakka meni todella kivasti, mutta sitten Hilla arpoi putken ja hypyn väliltä suoraan edessä olleen hypyn. No, ainakin Hilla edes hetken harkitsi menevänsä sinne putkeen. Renkaan haki kivasti itsenäisesti pelkällä käskyllä (meillä ei kyllä tuossa irtoamisessa ole koskaan ollutkaan ongelmaa :P), mutta unohdin katsoa mistä Hilla sen jälkeen tulee ja se kiihdytti toiseksi viimeisen hypyn ohi.

C-agilityrata HYL


Tällä radalla Hilla sitten juoksenteli jo ihan omiaan. Keinulla ei malttanut mennä ihan loppuun saakka vaikka kiltisti odottelikin pään laskeutumista, joten siitä tuli kontaktivirhe. Pujottelun jälkeen kävi hyppäämässä ylimääräisen esteen ja jatkoi siitä puomille. Minusta se este ei ollut edes niin lähellä, että Hillalla olisi ollut mitään syytä mennä sinne, mutta näköjään se oli silti tarpeeksi lähellä. 10. esteeltä Hilla jatkoi sujuvasti putkeen mun valsseista välittämättä ja vielä 15. putken väärään päähän. Okserin sentään hyppäsi puhtaasti yli ja muuten loppurata meni melko siivosti, kun ei ollut enää mitään vaikeaa jäljellä.

Hillan suoritukset on nähtävissä TÄÄLLÄ kohdissa 3.37.04 (A-rata) ja 6.38.35 (C-rata).


Maanantaina kävin kaverin kanssa treenaamassa rallytokoa. Hillalle ja Tinjalle rakennettiin ihan ratakin. Pääasialliset treenikohteet olivat sarjahyppy ja putki, merkki kohti putkea sekä peruutus oikealla putken jälkeen. Hilla teki radan läpi kolme kertaa ja Tinja kahdesti. Hilla teki esteet yllättävän rauhallisesti ja vaan kerran yritti hypyiltä jatkaa matkaa ilman minua putkeen. Siinäkin toisin oli kerta liikaa. Merkin teki joka kerta siivosti. Kaikkein vaikein oli valkovuokko esteen edessä ja se herkästi epäonnistui. Ilmeisesti Hillan mielestä esteeltä poispäin kääntyminen oli ihan mahdoton tehtävä. Tinja teki ihan kivasti, vaikka väsähti aika nopeasti. Tinja yritti haksahtaa merkin sijaan putkeen ja eteen istumista jouduttiin hinkkaamaan enemmän. Muuta isompaa Tinjalla ei ollutkaan.

Hillan viimeinen ”rata”:


Hilla teki myös paikallaan seisomisen oikealla kun kaverin koira treenasi agilityä. Oli Hillalle aika kova paikka, mutta pysyi reilu 3,5 minuuttia paikallaan. Hillakin sai hieman rallatella suoraa rataa. Voi vaan ihmetellä miksi se on tuhma kisoissa.


Tiistaina tehtiin lyhyet treenit lähikentällä ja taas rallytokoa. Hillalla katsottiin, että eteen istumiset ovat varmasti suorat, tehtiin kierron ja puolen vaihtojen edessä erottelua sekä katsottiin, että spinit toimivat varmasti puolenvaihdossa. Hillalla oli hieman liikaa virtaa, mutta teki kuitenkin kivasti ja aika vähän tuli virheitä. Poispäin peruuttaminen kuitenkin vaatisi vielä aika paljon treeniä. Tinja puolestaan yritti treenata suoraan eteen istumista. Alkuun se onnistuikin, mutta sitten ei vaan enää maltti riittänyt tulla loppuun saakka. Tinjakin teki kierron ja puolenvaihdon edessä erottelua sekä treenasi käännöksissä puolenvaihtoa takaa, jotka olivat ainakin nyt siivot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti