maanantai 19. syyskuuta 2016

Rallytokoa


Näköjään ei olla hetkeen menossa agilitykisoihin, koska unohdin ilmoittaa Hillan (taas) kisoihin. Mutta rallytoko-SM-kisoihin on varmistunut molemmille koirille, jopa siis Tinjalle, paikka. Hilla menee HSKH:n joukkueessa ja Tinja on varakoirana. Ja on Tinja yksilökisassakin, vaikka en kyllä odottele siltä mitään kovin kummoista.

Torstaina Hilla kävi virallisessa silmätarkissa. Silmät täysin terveet, mutta Hilla ei kyllä käyttäytynyt kovin hyvin. On se viime aikoina ollut muutenkin varsin ärhkäkkä.


Keskiviikkona käytiin seuran kentällä treenaamassa tokoa. Tinjan kanssa harjoiteltiin kehään siirtymisiä ja tehtiin pari kisamaisempaa settiä, jossa palkkasin vasta seuraavan tehtävän aloituspaikalle siirtymisestä. Ensimmäisessä erässä tehtiin ruutu, ohjattu ja tunnari. Toisessa taas ruutu, ohjattu ja kaukot. Ruutu ja ohjattu olivat tarkoituksella vastakkaisiin suuntiin ja ohjatussa haettavana ruudun puoli. Ensimmäisessä setissä Tinja lähtikin ohjatussa suuntaamaan ruutuun (kun siellä oltiin käyty eka). Toisessa setissä sitten muisti jo kuunnella. Ruutu meni kummallakin kerralla hyvin. Tunnarissa pikkaisen hätäinen, samoin kaukoissa. Siirtymisissä ei mitään ongelmaa.

Hillan kanssa treenailtiin rallytokoa. Käytettiin kaksi settiä lähes kokonaan eteen seisomisen harjoitteluun. Muistaakseni kuitenkin kerkisin vähän myös juoksuttaa maton yli. Samoin taisi Tinjakin tehdä hieman mattotreeniä.


Torstaina käytiin lähikentällä treenaamassa. Molemmat treenasivat rallytokoa ja sekä tehtiin mattotreeniä. Molemmille lähdettiin jo vaikeuttamaan mattotreeniä ja saivat hakea matolle vaikeammista kulmista. Tinja lähti aika hyvin ymmärtämään ideaa, mutta Hillalla oli aika paljon vaikeuksia ja jopa suoralla meni useasti maton ohi. En tiedä vaikuttiko sitten, että kentän valot kerkisivät sammua ennen kuin Hilla kerkisi treenata mattoa ja se ei vaan nähnyt sitä pimeässä.


Lauantaina käytiin seuran kentällä tekemässä rallytokon kisatreeni. Ratana oli viime vuoden SM-kisojen karsintarata. Rata tehtiin läpi kolme kertaa ja videot viimeiseltä yritykseltä. Tinja ahdistui todella voimakkasti 270 asteen käännöksestä oikeaan, kun se ei ensimmäisellä kerralla kääntynyt kunnolla ja komentaessani sitä tallasin vahingossa sen tassulle. Sen jälkeen Tinja ei hetkeen suostunut koko kyltin lähelle ja jouduin laittamaan sen hetkeksi hihnaan ettei se pääsisi livistämään paikalta ja sain palkattua sen. (Sen jälkeen kun olin joutunut jallittamaan sen autoon, koska ei antanut enää kiinni.) Ainahan Tinja on ollut lahopää, mutta ei se ole aikaisemmin näin paljoa ahdistunut treeneissä. Viimeisellä radalla kuitenkin oli taas normaali iloinen itsensä.

Hillalla puolestaan oli ihan hirveästi taas vauhtia ja vire tapissa. Se jopa haukkui radalla! Viimeinen rata oli rauhallisin yrityksistä, mutta ei sekään kovin rauhallinen. Ei ehkä kannata ihmetellä miksi kisoissa Hilla on kuin ruutitynnyri, kun treeneissäkin menee ihan liian korkeassa mielentilassa. Mutta Hilla on aika suloinen, kun se touhottaa.

Tinja: 

Hilla:Sunnuntaina Hilla kävi agilityepiksissä. Ensimmäinen rata meni hylsyksi, koska Hilla livahti selän takaa A:lta putkeen. Oli toisin jo sitä ennen tiputtanut 4. esteen riman vastakäännöksen vuoksi. Toiselta radalta vitonen. En ole ihan varma mistä on tullut, joten todennäköisesti jokin kontakti (ylösnousu?). 13. esteeltä en saanut Hillaa kääntymään tiukkaan, vaikka olin kyllä ajoissa valssissa. Kaaratti silti. Yritti myös tokalla radalla karata selän takaa putkeen, mutta kerkisin nyt kieltää. Keinulla oli toisella radalla todella varovainen, vaikka ensimmäisellä radalla teki hyvin. Pitää muistaakin keinua käydä tekemässä. Toisaalta puomin ylösnousu oli säädetty huonosti ja se heilui, joten saattoi sekin vaikuttaa. Hilla tuli kisoissa kolmanneksi. Oikeasti Hillan olisi pitänyt olla toinen, koska tuloksissa oli virhe.Käytiin myös tekemässä toinen rallytokon kisaratatreeni. Ratana 17.9.16 Jyväskylän MES-rata. Molemmat koirat tekivät kahdesti. Hilla oli pikkasen jo väsynyt, mutta aika yllättäviä virheitä tuli esille, kun Hilla näköjään kiertyy eteen aika voimakkaasti oikealla seuraamisen perusasentoihin pysähtymisissä. Tinja oli itse asiassa tällä kerralla Hillaa parempi menemisissään. Tinja ei vaan oikein halunnut taaskaan erotella jääviä. Toisella radalla Tinja jäi vähän kiinni houkutuksen nameihin ja yritti karata spiraalista putkeen.

Hilla:Tinja:


Rallytoko-treenilista
Hilla
- Oikean puolen perusasento ja paikallaan käännökset vasemmalle oikealla seuraten
- Peruutukset
- Spinit liian laajoja
Tinja
- Eteenistumisten suoruus
- Peruutus oikealla puolen
- Jääväerottelu (ei kuuntele)
- Pujottelu oikealla seuraten ja juosten (yrittää vaihtaa puolta)

Rakennekuvat:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti