maanantai 12. syyskuuta 2016

Kisat

Keskiviikkona oltiin agilitykisoissa. Tuloksilla ei juhlittu, mutta muuten Hilla tuntui menevän kivasti ja vauhtia oli taas todella paljon. Näköjään vaan vauhdin kasvaminen on aiheuttanut sitä, että Hilla nyt sinkoilee entistä enemmän ja vieläkin kauemmas. Pitäisi jonkinlainen tasapaino saada vauhdin ja hallinnassa pysymisen kanssa.

A-hyppäri HYL


Tämä rata meni yllättävän hyvin ja Hilla jopa haki todella hyvin pimeän kulman putkeen 13.putkella! 14.esteen jälkeen mun oli tarkoitus tehdä takaaleikkaus putkelle, mutta Hilla lähtikin hakemaan hypyltä pujottelua ja teki aikamoisen lenkin. Sain kuitenkin juuri ja juuri Hillan pois kepeiltä, mutta sitten 17. putken jälkeen Hilla kävi hyppäämässä ylimääräisenä uudestaan putkien välissä olleen hypyn. Olisi ollut helposti estettävissä, jos olisin jäänyt odottamaan putken suulle, mutta jotenkin missasin koko kohdan, vaikka yleensä katson tarkkaan kaikki potentiaaliset vaarapaikat, koska Hilla varmasti häipyy vääärille esteille, jos vaan tilaisuus tulee.

B-agilityrata HYL


Hilla kielsi kenulle hyppäämällä ylösmenolle, mutta tuli saman tien pois. En tiedä arkoiko se keinua (on mennyt aika varovaisesti) vai reagoiko se vaan vedättämiseen. Uusinnalla kuitenkin meni ihan oikein. 11. esteellä oli itse liian hätäinen ja tein niiston huonosti ja Hilla hyppäsi saman esteen uudelleen takaisinpäin. Puomilla Hilla tuli läpi ja yritti karata takana olleelle esteelle, joten siitä sitten suorinta tietä maaliin.

C-agilityrata HYL


Tämä rata meni ihan kivasti pussille saakka, jossa sitten Hilla oli ihan possu ja jatkoi vaan matkaa suoraan takana olleelle hypylle vaikka kuinka huusin kääntymään. 12. esteen jälkeen en itse edennyt tarpeeksi nopeasti eteenpäin, joten Hilla kerkisi leikata liian tiukkaan ja hypätä viereisen väärän esteen. Muuten loppu sujui hyvin ja Hilla erotteli hyvin puomin ja putken.

Torstaina käytiin toisen rallytokon SM-joukkueen jäsenen kanssa treenaamassa rallytokoa. Hillan kanssa hinkattiin taas hyppy-putki-hyppy sarjaa ja katsottiin, että kaikki puolenvaihdot onnistuvat. Treenikaverin kanssa mietettiin Hillalle putkeen käskystä kävelemisen opettamista ja lähdettiin tätä työstämään kohdetarketilla. Aika hyvin tämän Hilla keksikin. Tinja taas teki avoluokan eteenistumiskylttejä ja sai onnistuneista eteenistumisista palkkaa.

Perjantaina toiset agilitykisat.

A-agiltyrata HYL


Tämä rata tuntui varsin vaikealta rataantutustumisessa eikä ole pitkään aikaan ollut sellaista tunnetta, että en tiedä yhtään miten ohjaisin. 2. esteen Hilla tuli yllättäen todella hyvin niistolla, vaikka viime aikoina onkin tullut välillä niistoista läpi. 10. esteen niisto/persjättö kohta toimi ihan ok. Ainoa virhe tuli pujottelussa, jonka aloitus oli lähes kiinni viereisessä putkessa. Sain Hillan hyvin pujottelun alkuun ja siitä näki, että aloittaisi pujottelunkin oikein, mutta onnistuin silti vielä huitaisemaan Hillan sinne putkeen. Vauhti ei olisi kuitenkaan riittänyt kärkeen, kun ohjasin niin varovaisesti.

B-agilityrata HYL


Tämä oli todella helppo rata, mutta niin siinä sitten vaan kävi, että Hilla tiputti heti ensimmäisen riman ja sen jälkeen koko ohjaaminen meni ihan pipariksi. Pujottelua Hilla ei malttanut tehdä seinään päin loppuun saakka ja tämä oli kyllä ihan possuilua. Toistettuna malttoi sitten jo tehdä loppuun saakka. 10. esteeltä (tai jo sitä ennen?) kääntyi jostain syystä A:lle. Saattoi myös tehdä lentokeinun? 18.putken jälkeen vielä hyppäsi uudestaan pituuden väärään suuntaan. Vähän oli vaikea säilyttää positiivista asennetta näin helpon radan hyllyttämisen jälkeen.


Sunnuntaina oli ensimmäiset maksulliset ratatreenit rallytokon SM-kisoja varten. Ei voi ainakaan syyttää, että en olisi harjoitellut! Rata oli varsin haastavan oloinen ja tosi lyhyet kylttivälit! Tulin myöhässä vielä kisapaikalle, koska jäin tietöiden takia Kehä ykköseksi kutsuttuun luuppiin. En kerinnyt sitten lämmitellä Tinjaa ollenkaan sen omaan suoritukseen (lähti ensimmäisenä) ja se näkyi suorituksessa.


Tinja MES 76p 3./9.
Tinja meni melko siivosti, mutta tuntui taas oikean puolen seuraamisessa yrittävän koko ajan selän takaa toiselle puolelle pujottelussa. Oli muutenkin aika levoton ja ei ihan kunnolla keskittynyt. Peruuttaminen edessä poispäin epäonnistui kokonaan. Tinja lähti todella vinoon vasemmalle aika tasan 90 asteen kulmassa ja vielä räksytti koko matkan eikä olisi sitten malttanut enää palata sivulle, kun piti vaan räksyttää mulle. Käytösruudussa Tinja sitten keksi ruveta pelkäämään käytösruudun valvojaa. Ensin teki muutamia hiljaisia haukahduksia ja sitten yritti paeta kauemmas. Sain kyllä käskettyä heti takaisin maahan, mutta kerkisi hypätä selän taakse vinoon, jossa sitten malttoi olla siivosti.
”Vähennys vahvahkosta ohjaamisesta oik. puolella. Muuten eritt. sujuvaa ja hienoa työtä.”
Vähennykset: 8.kyltti: -1p VINO, -3p HAU ja TVÄ, 15. kyltti: -1p TVÄ (hieman kääntyi), käytösruutu -10p ja kokonaisvaikutlema -6p.

Hilla MES 93p 2./9.
”Hieno suoritus.”
Vähennykset: 1. kyltti -3p OV, 8. kyltti: -1p TVÄ ja 9. kyltti -3p TVÄ (Hillan spin oli aika laaja)
Ensimmäisestä kahdesta vähennyksestä minulla ei ole aavistustakaan miksi tulivat. Minusta Hilla teki ihan hyvin puolen vaihdon edessä ja peruutuksen poispäin. Hypyllä yritti lähteä ennen lupaa, mutta muistikin, että asiasta on ehkä vaan sata kertaa sanottu. Muuten teki oikein kivasti ja hyvällä vireellä. Hieman tasaisempi vieläkin saisi olla, kun tuntui hieman räjähdysalttiilta. Pujottelussa painoi todella voimakkaasti, mutta jostain syystä ei saatu siinä kontrollivirhettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti