sunnuntai 21. elokuuta 2016

Agilityn piirimestikset

Hilla harkitsee kääntymistä. (c) Ossi Lehtinen
Lauantaina oli agilityn piirimestaruudet, vaikka ei me kyllä sinne lähdetty piirimestaruutta tavoittelemaan. Hilla meni normaalisti, eli mitenkään erityisen hyvin tai erityisen huonostikaan. Rimoja tuli taas alas jonkin verran. Hillan eteneminen oli vähän tervaista ja vaikutti ettei se ihan tykännyt pohjasta. Radat olivat todella vaikeita. Kuvia katsellessa näköjään ainakin osa rimoista oli ollut 65 sentissä. Onneksi en huomannut, sillä muuten olisi tullut enemmänkin rimoja alas.

B-hyppäri HYL

Hilla hyppäsi heti päin toista rimaa. Ja siis kirjaimellisesti hyppäsi päin. Ei ollut lähellekään menossa yli. Toinenkin rima taisi tulla jossain muuallakin alas. Otin alun ensimmäisen esteen toisin päin kuin muut oikean kautta. Hilla selvisi renkaasta hengissä, vaikka lähestyminen tulikin aika tiukan kurvin kautta. 9. putkelle hyllytettiin, koska Hilla sanoi heippa ja valitsi väärän putken pään. Muita virheitä ei radalla tullutkaan. Hilla jopa kääntyi putkijarrulla oikeaan suuntaan. Arpoi varmaan vahingossa oikein.

A-agilityrata 5vp


Ainoa virhe oli yksi riman tiputus 15.esteellä. Aika ei toisin ollut kovin kummonen, kun Hilla kääntyi kahdesti esteellä väärään suuntaan (toista en toisin edes ohjannut), teki kilometrilenkkejä ja unohdin vielä radan 17.esteen kohdalla ja jouduin katsomaan kummalla puolen estettä numero olikaan. Hilla ei ihme kyllä hypännyt yhtään ylimääräistä estettä, vaan tuli kiltisti ohjauksiin, vaikka tilaisuuksia olisi ollut vaikka kuinka. A:n kontaktista ei ole mitään tietoa miten teki, mutta puomin teki kiltisti.

Pullan rata nähtävissä kohdassa 3.12.40.(c) Ossi Lehtinen
Torstaina käytiin seuran kentällä treenaamassa. Hilla aloitti tekemällä 6 minuutin paikallaan seisomisen oikealla sivulla. Kaksi kertaa sai nostaa ennen kuin seisoi täydet 6 minuuttia. Toisen noston jälkeen piti varsin tiukkaa kontaktiakin koko 6 minuutin ajan. Myös spinit puolenvaihtona tarkistettiin ja nyt toimi oikein hyvin. Tokon puolelta sitten Hillalle ohjattu, jossa taas Hillan vasemman puolen kaari on liian loiva ja ajautuu herkästi keskikapulalle… Kerta sanominen riitti siihen, että ei mennyt enää keskikapulalle mutta ei kyllä kaaretkaan laajentuneet. Vauhtia kuitenkin oli muuten hyvin ja merkit olivat hyvät. Muisti pitää kapulastakin hyvin kiinni.  Pari eteenmenoa tehtiin virittelyineen sorsalle. Zetassa tuntui kaikki asennot olevan tallessa ainakin toistaiseksi.

Tinja puolestaan kertaili ruudun, ohjatun, metallihyppynoudon, tunnarin ja zetan. Tinja tuntui varsin varmalta kaikissa liikkeissä, joten saisi vihdoinkin kerätä viimeiset puuttuvat ykköset voittajasta. Ohjatussa oli vähän suuntien kanssa ongelmaa, jos seuruutti merkille. Juoksuttamalla merkille keskittyi paremmin. Vähän edelleen sotkee ohjattua ja ruutua keskenään eli yritti taas sinnikkäästi suunnata ruutuun haettavan kapulan sijaan. Metallinouto onnistui todella hyvin, vaikka tarkoituksella laitoinkin esteen vähän normaalia korkeammalle.

Tehtiin hieman agilityäkin. Hilla harjoitteli hyppytekniikkaa etäisyyden arviointi –hyppysarjalla: 3 hyppyä 6 jalan välein 15cm korkeudella ja viimeinen 45cm korkuinen hyppy kauempana. Ensin pidennettiin matkaa (13,15, 17 ja 19 jalkaa) ja sitten lyhennettiin (18, 17, 16, 15). Hillalla ei tuntunut paljoa olevan ongelmia näissä. Ehkä vähän alkoi paremmin sijoittaa hyppypaikkaa loppua kohden, mutta pitäisi vielä videoida Hillan hyppyjä. Hilla kertasi nopeasti myös kontaktit. Tinjakin pääsi hieman humpsuttelemaan. Hyvin osasi tehdä ja pujotteli todella hienosti täysin itsenäisesti. Tinjan ehkä voisi ilmoittaa kisoihin humpsuttelemaan.


Perjantaina käytiin taas kentällä treenaamassa tokoa. Hilla aloitti taas 6 minuutin paikkaseisomisella, tällä kertaa vasemmalla puolen. Tinjakin seisoi ihan myötätunnosta, vaikka oikeasti sen oli tarkoitus häiriköidä Hillaa. Hilla jaksoi nyt hyvin kerrasta koko 6 minuuttia. Hilla treenaili rallytokon puolelta pääasiallisesti kahta asiaa: pidempää pätkää oikealla seuraamista sekä kahden esteen hyppysarja ja houkutus leluineen suoralla. Tokoesteet menivät vielä kohtuu rauhallisesti, mutta seuraavaksi testiin otetaan agilityesteet. Tokotreenaus sitten tuhlattiin ohjatun vasemman puolen vääntämiseen. Vaihdoin jopa kertaalleen liikkeen toiseen suuntaan. Edelleen Hilla lähtee vasemmalle todella huonolla kaarella. Oikeassa ei ole mitään ongelmaa. Pari eteenlähetystä myös sorsalle. Tämä taas varsin haastava, kun olisi pitänyt ekalla lähetyksellä malttaa juosta merkkien ja kapuloiden ohi.

Tinja teki metallihyppynoudon. Teki kivasti, vaikka aika varovaisesti nosti kapulan. Ohjatussa vähän saatiin taas keskustella suunnista. Tinjalle on jostain syystä vaikea lähteä riittävällä kaarella, jos se on seuruutettu merkille. Merkille juoksuttamalla hakee kapulat paremmin. Tinjalla on nyt ollut joka treenikerta myös keskikapula mukana. Tinjalla katsottiin myös, että liikkeestä seisominen ja istuminen vielä erottuu ja palkkailtiin juoksuseuraamisesta, jossa Tinja oli oikein reipas. Tinja edelleen tuntuu varsin varmalta tekemisissään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti