torstai 21. heinäkuuta 2016

Viimeistelyt?


Nyt olisi kai viimeistelytreenit tehtynä ennen viikonlopun SM-kisoja. En ollut ihan tyytyväinen Hillan tekemiseen tiistaina, mutta oma vika, kun en ole treenannut tarpeeksi paljon. Asenne tuntuu olevan kohdillaan (vähän menee taas överiksi), mutta kaikkea kivaa pientä teknistä siellä täällä eli kovin kummoisiin pisteisiin tuskin päästään. Enkä ihan luota, että eteenmeno onnistuu täysin varmasti ruohopohjalla. Osaa Hilla silti todella paljon, joten tuskin muuta menee nollille kuin mahdollisesti ruutu. Ja tietysti kaukot, kun olen todennäköisesti SE, joka ei tule saamaan mitään selvää tabletin näytöstä.

Tiistaina käytiin ryhmätreeneissä. Hilla pääsi bortsuporukkaan paikkikseen. Istuminen hyvä, maahanmeno kanssa hyvä. Luoksetulossa vähän hidasteli, kun oli vähän kummissaan, kun viereisen koiran ohjaaja tuli lähemmäksi omaa koiraansa. Hilla ottaa jostain syystä tosi paljon häiriötä tällaisesta. Kertailtiin juoksutäyskäännöksiä seuraamisessa. Kokeili alkuun saksalaisia, mutta aika nopeasti muisti kääntyä oikein. Hilla oli aika pompputuulella, joten hyppi vähän väliä puolen metrin korkeuteen muuallakin kuin liikkeille lähdöissä… Kierto tehtiin pelkällä kartiolla, mutta kaikki stopit sentään oli todella hienot. Kierrossa kyllä edelleen levähtää. Eteenmeno tehtiin sorsalle, kun oli vaikeasti vinoon, mutta sekin varsin mainio, kun teki lelulle.

Liikkuroituna tehtiin ohjattu, seuraaminen ja kaukot reilun 5 metrin päästä. Ohjatussa ensin pelkkä kierto. Hilla kokeili tässä vähän, että voisko mennä suoraan kapuloille, mutta tuli kuitenkin kiltisti kiertoon, kun ei tullut mitään käskyä. Liikkuroituna merkille huono stoppi, mutta nouto ja palautus kuitenkin ihan ok. Ei kylläkään lähtenyt riittävällä kaarella vasemmalle, vaikka nostikin vasemman kapulan. Seuraamisessa painoi aika paljon ja kiertyi eteen. Kiertyi eteen myös kaikissa perusasennoissa, mutta enää ei näitä ehdi korjata. Lyhyt peruutus oli vino, mutta pitkä oli hyvä. Hilla oli vähän liian korkeassa mielentilassa, joten aika paljon oli epätarkkuuksia. Kaukoissa pysyi takapää hyvin paikallaan, mutta kiertyi eturungostaan hieman vinoon S-I-M vaihdossa. Aloitettiin istumisella. Kurre meni vielä hyväksytyn joukkoon, vaikka pomppu olisi saanut olla selkeämpi. Mutta kaukoissa Hilla on kyllä mennyt taas hirveästi eteenpäin.

Tinjalle tehtiin liikkuroituna seuraamista ja ohjattu. Seuraamisessa liikkuri kulki koko ajan tarkoituksella ahdistavan lähellä Tinjaa. Aika usein Tinja vilkuili liikkuria varsinkin käännöksissä, mutta kuitenkin oli reipas ja iloinen koko ajan ja piti muuten hyvin kontaktia. Juoksuosuuksissa toisin Tinja jätätti taas aika paljon. EVL-ohjattu tehtiin kokonaan. Hienosti teki merkin ja haki vasemman vaikka ruutu oli ihan vieressä. Ruutuakin tehtiin kerran ja se onnistui varsin hienosti.


Keskiviikkona treenattiin kotipihalla. Hillalle vaan tehtiin pikaisia kertauksia muutamasta liikkeestä. Muistuteltiin seuraamisessa juoksutäyskäännöksiä ja käytiin kuivumassa olevan lakanan lähellä seuraamassa. Zetakin tehtiin kertaalleen läpi, toisin ilman merkkejä. Kaikki asennot oikein ja seuraaminen oli hyvä. Maahanmeno olisi voinut olla pikkasen ripeämpi. Luoksetulossa katsottiin vaan, että vauhti ja stopit säilyvät hyvinä. Kaukoissakin vaan pikainen jumppakertaus. Kiertoja ja eri stopit tehtiin kahta merkkiä kierrättämällä. Hilla oli näissä varsin taitava.

Tinja teki samaa kahden merkin kiertoa paitsi Tinja teki enemmän pelkkiä kiertoja, koska se ei malttanut ihan aina täysin kiertää toista kartiota. Tinjakin kävi seuraamassa kohti lakanaa, mutta Tinjaa tämä häiritsi vielä vähemmän kuin Hillaa. Tinjalle myös kaukojumppaa eikä ihan malttanut pitää takajalkojaan paikallaan.

Torstaina treenasi vain Tinja. Katsottiin seuraamisen käännöksiä ja palkkasin tiheästi juoksuseuraamisesta. Nyt ainakin Tinja pysyi kivasti mukana. Eteenmenoja tehtiin alustalle ja yksi tyhjälle. Toimi varsin kivasti. Kaukoissa puolestaan katsottiin, että takajalat alkaisivat pysyä taas paikallaan ja hyvin alkoivatkin, kunhan vähän Tinjaa muistutteli. Tunnarikin tehtiin kerran ja se oli todella hieno: nosti heti kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti