sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Viikon treenejä

Viime viikon sunnuntaina pienellä porukalla treenaamassa täysin uudella kentällä, jossa ei olla aikaisemmin treenattu. Hillalle pari eteenmenoa lelu piilotettuna kasvillisuuteen. Oli nyt tosi hieno ja varma! Ensimmäisellä toistolla lähetin vahingossa 5m sivussa lelun linjasta, mutta Hilla eteni silti varmasti ja vauhdikkaasti reilu 50m. Liikkuroituna sitten zeta, kiertohyppynouto ja tunnari. Näissä Hilla ei sitten ollut kovinkaan hyvä. Ilmeisesti helle vähän väsytti. Zetassa kaikki asennot istumisina, koska eka oli todella hidas. Muut teki kuitenkin hyvin. Käännökset olivat taas rumia. Kiertohyppynoudossa ei ilmeisesti nähnyt heti kartiota, koska kävi tönäisemässä kartion nurin kiertämättä sitä. Uusittuna teki kuitenkin tosi hienosti. Tunnari oli ihan kiva. Palkkasin vauhdista lelulla.

Tinjalle tehtiin häiriöharjoitusta. Kaukoissa ensin liikkuri heilutti käsiään vaihtojen merkiksi ja Tinja yrittikin muutaman kerran vaihtaa liikkurin merkistä. Tinjaa yritettiin myös houkutella kaukoissa namilla pois asennosta, mutta tämä oli jo niin tuttu juttu, että Tinja ei mennyt lankaan. Vähän kyllä väisti poispäin. Jääviä sitten häiriökäskyissä ja tässä Tinja oli oikein pätevä. Myös seuraamista niin, että ”liikkuri” kulki koko ajan lähellä. Tinjaa häiritsi eniten, kun liikkuri oli ihan takana, mutta tottui siihenkin nopeasti. Kiertohyppynoudossa kierto onnistui hyvin, mutta esteitä Tinja ei oikein hahmottanut, kun ei ollut kapuloita.

Maanantaina treenattiin kotipihalla. Hillalle tehtiin kiertoa pitkällä matkalla. Vauhtia oli ainakin, mutta lenkittää taas aika voimakkaasti kierrossa. Zetassa kaikki asennot läpi ja istuminen vielä lisäksi ylimääräisen kerran. Oli varsin kiva. Kaukoissa katsottiin muistaako Hilla vielä vaihtoja ja keskityttiin taas varsinkin siihen ensimmäiseen vaihtoon. Kurrekin pysyi hyvin mukana. Voisi kohta puoliin katsoa enemmän sitä seisomistakin. Rallytokoa tehtiin myös ihan pikkasen. Katsottiin vaan muistaako Hilla yhtään mitään. Peruutus oikealla vaatisi vahvistusta, koska Hilla sotkee aloitusta eteen istumiseen.

Tinjalle tehtiin kiertoa kapuloiden välistä ja pari kertaa noudettiin myös kapulat. Tässä ei mitään ongelmaa paitsi toinen kapula ei alkuun tahtonut millään löytyä. Metallinouto tehtiin kahdella eri kapulalla. Molemilla tiputteli kapulaa, mutta toi kuitenkin reippaasti takaisin. Eteenmenoja tehtiin alustalle. Tinjan kanssa kertailtiin myös puolenvaihtoa edessä.

Keskiviikkona taas täysin uudelle kentälle treenaamaan porukassa. Molemmat koirat tekivät paikkiksen ryhmässä ja molemmat tekivät varsin kivasti. Hillalle ruutua. Aloitettiin eteenmenoilla, joka oli varsin hankala, kun piti mennä viistosti selkeän polun yli. Kerran piti käydä näyttämässä, mutta sen jälkeen meni suoraan. Ruutu sen sijaan oli todella vaikea. Punaiset kartiot ja nauha vihreässä ruohossa eikä Hilla meinannut millään löytää ruutua. Sama jatkui sitten kiertohyppynoudossa. Punainen kartio pitkässä ruohossa ja lähellä aitaa, joten siinäkin Hilla joutui aika tavalla tekemään töitä löytääkseen kartion. Oikean puolen hypyssä taas yritti hyppiä pitkälle. Ohjattukin osoittautui varsin vaikeaksi pitkässä ruohossa, vaikka suunnat sinällään olivat varmat. Välillä taas tuntui merkki unohtuvan ja siitä joutui muistuttamaan. Tunnari sentään oli hieno ja seuraaminen kiva. Seuraamisessa yritti tehdä juoksutäyskäännöksessä saksalaisen käännöksen, joten pitää vähän treenata. Ukkosten jyrähdyksissä tipautti kontaktin hetkeksi ja teki hitaan perusasennon.

Tinja pisti taas pahintaan. Tinjan kanssa tehtiin ruutua ja siinä vaan ihan paikan hakua, kun oli niin vaikea ruutu. Tinja toisin tuntui erottavan Hillaa paremmin ruudun. Tinjalle myös kiertohyppynouto liikkuroituna, mutta palkkasin kierroista tai olisin palkannut, jos Tinja ei olisi porsaillut ja häipynyt välillä kerjäämään liikkurilta lisänameja. Tunnari oli sentään myös Tinjalta hieno; nosti heti oikean kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti