tiistai 26. heinäkuuta 2016

Toko-SM 2016

Rankkaa oli.
Lauantaina tokon SM-kisat, joihin urheasti lähdettiin ”vähäisestä” treenaamisesta huolimatta. Kisamatka ei onneksi ollut tällä kertaa älyttömän pitkä, vaikka päivästä tuli silti varsin pitkä, kun Hilla starttaili viimeisten joukossa. Paikkikset kerittiin tehdä aamupäivästä, mutta useampi tunti saatiin odotella yksilöliikkeet, jotka sitten päästiin tekemään putkeen ja ilman mitään välipalkkaamisia. Hilla teki silti todella kivasti ja jaksoi hyvin kaikki liikkeet läpi. Ensimmäisissä kehissä tuli hieman vinkumista liikkeiden välissä (Ei olekaan äännellyt pitkiin aikoihin), joten oli ehkä pikkasen liian korkeassa vireessä. Itseä jännitti pitkästä aikaa hirveästi, joten tuli taas mokailtua aika paljon itse.

1. Kehä


Paikkaistuminen 8
Aika ankarasti arvosteltu. Jätin Hillan pikkasen vinoon jätössä vahingossa, mutta muuten oli istunut nätisti täysin paikallaan. Oli vaan muutaman kerran katsellut taakseen, mutta ei ollut liikutellut tassujaan.
Paikkamakuu 9
Huono maahan, mutta hieno luoksetulo. Tarjoili perusasentoja uudestaan odotellessa, mutta onneksi tuomari ei huomannut. Hilla oli pikkasen liian innoissaan.

2. Kehä


Kaukot 8
Maahanmenossa kiertyi taas aika paljon, joten Hillalla oli aika mahdoton nousta kurrella ylös istumaan. Yllättävän hyvät pisteet saatiin, vaikka Hilla teki vaihdot rauhallisesti. Toisin ei se liikkunut (nosti hieman toista takatassua s-i) ja seisomisetkin eivät olleet kauhean vajaat.
Luoksetulo 9
Muuten hieno, mutta ihan hieman reippaammin olisi saanut tulla perusasentoon.
Zeta 7½
Aloitti hyvin ja istuminen oli ok, pikkasen vino. Maahanmeno olisi saanut olla pikkasen nopeampi. Jäi kyttäämään viereisen kehän ohjattua noutoa tekevää koiraa, joten lähti seuraamaan pienellä viiveellä ja seisomisen jälkeen kyttäili niin voimakkaasti, että ei enää seurannut kunnolla. Hilla ei ole ennen jäänyt tuolla tavalla kiinni toiseen koiraan, joten aika uutta tällainen toisten koirien kyttäily.
Tunnari 8
En oikeastaan tiedä miksi tästä lähti näin paljon pisteitä. Nätti etsintä, nosti heti kohdalla ja hyvä palautus. Ihan pientä pureskelua, kun pyörähti perusasentoon, mutta kapulaankaan ei jäänyt mitään jälkiä. Ennakoi kyllä pikkasen lähetystä, kun lähti jo mun suun aukaisusta.

3. Kehä


Ruutu 5
Lähti eteenmenossa ihan hivenen oikealle. Osui ihan ympyrän laitaan, mutta pysäytyksessä sitten pyörähti ulos. Kahdella korjauksella sain ympyrään (ensin takaviistoon vasemmalle ja siitä kutsulla takaisin päin). Ruutuun meno hieno ja videolla näytti menevän ihan järkyttävän taakse, mutta paikan päällä en huomannut mitään erikoista. Seuraamisen olisi voinut aloittaa intensiivisemmin.
Ohjattu 7½
Kyseinen tuomari ei ole oikein koskaan tykännyt Hillan ohjatuista. Tässä liikkeessä moni koira oli yrittänyt juosta kehänauhojen yli, joten ilmeisesti koirat ottivat jostain aika voimakasta häiriötä. Merkki ja pysäytys oli minusta ok. Olisihan se voinut vielä hivenen terävämmin pysähtyä. Hieman ruma kapulan nosto ja pyöritteli aika paljon kapulaa palautuksessa, mutta muuten minusta ihan onnistunut liike. Vai olisiko sitten nykinyt?

4. kehä


Kiertohyppynouto 8
Kartio tuntui olevan todella vinossa lähetyspaikasta oikealle. En tiedä seisoinko itse jotenkin huonosti lähetyspisteellä. Hilla lähti hyvin kiertämään (vähän lenkitti) ja pysäytyskin oli ok. Ainakin oli ihan samanlainen kuin luoksetulossakin. Noudossa ja hypyssä ei mitään ihmeellistä ja piti siivosti kapulaakin. Yritin kyllä kovasti sössiä nouto-osuutta unohtamalla käskyt, mutta Hilla osasi hienosti ilmankin. Pistevähennyksiä mahdollisesti Hillan nykimisestä ennen noutoa?

5. kehä


Seuraaminen 7½
Tämä menee ihan omaan piikkiin, kun en keskittynyt kunnolla ja yritin sinkoilla eri suuntiin. Hilla olisi saanut pitää vähän päätään korkeammalla kontaktissa ja peruutukseen olen aika pettynyt, koska Hillalla on tosi hieno peruutus. Sivuaskelissakaan ei rintamasuunta säilynyt.

Lopullinen tulos EVL2 247 pisteellä ja oltiin lopputuloksissa 23. Ilman ruudun eteenlähetysmokaa oltaisiin todennäköisesti päästy finaaliin. Hillaan olen kuitenkin todella tyytyväinen, sillä se teki juuri niin kuin osasi siitä huolimatta että yritin sabotoida suoritusta aika lahjakkaasti. Vähän on toisin masentavaa, että ei saatu hirveän hyviä pisteitä onnistuneistakaan liikkeistä, sillä tuntuu, että Hilla ei vaan pysty tuon parempaan eikä se silti tunnu riittävän.

Seuraavat isommat kisat ovat sitten rallytokon SM-kisat, joihin varmaan seuraavat pari kuukautta keskitytään enemmän. Elättelen edelleen toiveita, että Hillalla menisi siellä ihan kivasti. 

SM-kisoista tuli mukaan uusia treenikamppeitakin:

Tinjalla ei voi olla liikaa metallikapuloita.

Uudet treenihypyt. Mahtuvat kätevästi autoon mukaan.Tinjan metallikapulat mahtuvat myös Hillan suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti