sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

SERT-A!


Lauantaina agilitykisoissa ja vihdoin viimein se ensimmäinen SERT-A napsahti Hillalle eli valiokello lähti agilityssäkin käyntiin. Hilla teki tällä kertaa kolme tosi hienoa rataa. Tuplanollakin jäi yhden riman päähän. Ihan hullu harrastus tämäkin, kun kaatosateessa pitää kisata.

C-agilityrata 0, 2.sija ja SERT-A


Hilla kävi varsin kuumana ja kaarrokset olivat taas sen mukaiset. Takaaleikkauksessa tuli toisin Hillalle tosi hieno käännös. Yksi rima kolahti alkupuolella, mutta ei tullut alas. Keinun teki hienosti. Puomilla pitäisi varmaan vaatia parempaa pysähtymistä. Hilla sai taas juosta välillä yksinään, kun en ihan kaikkea kerinnyt ohjata.


A-agilityrata 5vp


Tämä rata meni tosi hyvin ja sujuvasti, vaikka oli tässäkin muutama turhan laaja käännös. Aika kolmanneksi nopein ja olisi riittänyt voittoon ilman ensimmäisen riman tipahtamista. A oli ilmeisesti varsin liukas, kun Hilla liukui alas. Yritti kyllä jumia ylemmäs. A:n alle olevalle putkelle otin liian tiukkaan haltuun; olisi mennyt kevyemmälläkin ohjauksella. Seuraava takaaleikkaus oli aika huono, kun olin alun perin ajatellut valssia väliin, mutta en ehtinyt.


B-hyppäri 10vp


Tälle radalle meille oli aika laskettu väärin, mutta eipä tuo haittaa, kun ei tullut nollaa. Sekoilin itse lahjakkaasti kepeillä kun katsoin, että Hilla meni väärään väliin. Aloitti ihan oikein, mutta kutsuin vahingossa sen pois ja siksi jäi välistä yksi väli. Rima tuli alas takaakierto-persjättö kohdassa, joka vaatisi treeniä. Ei ole eka kerta, kun Hilla tiputtelee tollaisissa kohdissa. Muuten rata meni tosi kivasti.


On Hilla vaan agilitykoirana aivan mahtava<3. Niin estehakuinen, mutta silti kevyt ja helppo ohjata. Jos vielä Hilla vaan oppisi kääntymään.

Tiistaina lyhyet treenit kotipihalla. Hillan kanssa saatiin silti yllättävän paljon aikaiseksi. Hillalle eteenmenoja sorsalle. Tyhjään lähetykset olivat tosi epävarmoja. Lelulle ja muistijäljellä kyllä eteni todella reippaasti suoraan. Seuraamisen täyskäännöksistä taas erityisesti palkkaa ja katsottiin osaako istua kesken seuraamisen (osasi). Maahanmenotkin on vihdoin nopeita ilman lelua. Vähän myös kaukoja. Nousi kurrella heti ylös, mutta matka ei ollut pitkä ja aloiteltiin istumisella vain kerran.  Tinja puolestaan hinkkaili puolen vaihtoja edessä sekä eteen istumista. Puolenvaihdot edessä alkaisi olla kohta aika luotettavat.

Torstaina Hilla kyttäili milloin pääsee treenaamaan, joten totta kai Hilla pääsi sitten pihalle tekemään. Eteenmenot huolestuttavat aika tavalla. Tyhjälle lähetykset eivät tunnu sujuvan yhtään niin hyvin kuin toivoisin. Tälläkin kertaa aika paljon lähetin sorsaa hakemaan ja pitkälle matkalle ja ne menee tosi hyvin. Ei kai auta kun tehdä pelkkiä lelulle lähetyksiä SM-kisoihin saakka. Jääviä tehtiin taas erikseen ja kokeilin vapautuksia lelupalkalle. Istumiset meinasi kadota tyystin mutta maahanmenot olivat ainakin tosi hyvät. Yksi kokonainen zetakin ja oli tosi hieno. Hyvällä asenteella seurasi ja teki nopeat jäävät Hillaksi. Vähän myös hetsattiin vauhtia lyhyellä matkalla luoksetuloihin. Tinja treenaili taas rallytokoa: puolenvaihdot edessä, eteen istuminen, peruutus oikealla ja poispäin.

Perjantaina enemmän tokoa. Hillalle pari eteenmenoa siten, että treenikaveri vei lelun Hillan näkemättä meni hyvin. Sitten liikkuroituna peräkkäin zeta, ohjattu ja tunnari. Nämä kaikki meni varsin kivasti, varsinkin zeta. Ohjatussa taas oli hieman nykimistä ja merkkiä ei taas hirveästi kunnioitettu. Suunnat kuitenkin meni tosi hyvin. Tunnarissa pitäisi muutaman kerran palkata palautusvauhdista. Tinjan kanssa tehtiin pitkä seuraaminen niin, että jätin namipussin kentän laidalle. Lisäksi kaukoja niin, että namipussi oli Tinjan naaman edessä. (Tämä aiheutti aika paljon ahistusta Tinjasta ja kääntyi nameista poispäin). EVL-ohjattu tehtiin muutaman kerran liikkuroituna ja Tinja teki tosi hienosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti