sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kisatreenit

Perjantaina tehtiin molemmille koirille kisatreenit liikkuroituna. Hillalla olisi paljon vielä hiottavaa SM-kisoihin. Onneksi on vielä kolme viikkoa aikaa. Kokonaisuus toimii kuitenkin ihan hyvin. Tinja puolestaan oli taas vaihteeksi niin surkea, että onneksi ei ollut tokokoetta. :P

Hillan EVL
Paikkaistumien 10
Paikkamakuu 9
Ihan ok maahanmeno, olisi saanut olla vielä hivenen täpäkämpi. Hidas luokseulo.
Seuraaminen 9
Teki oikein kivalla asenteella ja kontakti tuntui pysyvän hyvin. Peruutuksessa aukeaa ihan hivenen ulospäin. Hilla jätti myös nyt perusasennot herkästi vinoon täyskäännöksissä paikallaan, joten nämä vaatisivat aika paljon treeniä.
Zeta 9
M-I-S. Ei mikään helpoin järjestys, mutta kaikki jäävät oikein. Maahanmeno oli edelleen hidas. Muut jäävät ok. Seurasi hyvin. Ehkä hivenen nahkea seuraamiseen lähdöissä.
Luoksetulo 9
Hyvät stopit. Vauhti ok kahdessa ekassa välissä, mutta hidasti voimakkaasti viimeiseen väliin. Ennakoi taas aika voimakkaasti perusasentoon kääntymistä.
Ruutu 0
Tyhmä eteenmeno! Lähti hivenen oikealle ja pysäytyksessä pyörähti ympyrästä ulos. Korjauksella meni vinoon ympyrän taakse ja vasta kolmannella käskyllä ympyrän sisälle. Ei jostain syystä pongannut ruutuakaan heti vaan suuntasi kehänauhan yli ja vasta toisella käskyllä ruutuun. Ruudussa nihkeä pysäytys ja nihkeä maahanmeno. Hyvin seuraamaan. Tein ruudun vielä erikseen palkan kanssa loppuun ja Hilla teki todella hienon ruudun eteenmenoineen, mur.
Ohjattu 9
Merkki ok, mutta ennakoi pysähtymisen. (Muista kierrättää!) Vasen nousi hyvin, vaikka oli merkillä aika voimakkaasti oikealle päin. Palautuksessa pientä kapulan pyörittelyä ja ihan hivenen hidastelua. Ilme oli vähän sellainen, että olisi pitänyt mielellään kapulan itsellään.
Kiertohyppynouto 9½
Ok kierto, voisi olla pikkasen tiiviimpi. Hyvä pysäytys seisomaan. Oikea puoli haettavana. Ei koonnut taaskaan itseään hyppyyn, joten teki lenkin selän takaa. Tämä liikkeen suurin moka.
Tunnari 9½
Muuten hyvä, mutta palautus olisi voinut olla hivenen vauhdikkaampi. Nosti heti oikean kohdalla.
Kaukot 9
Helpommalla eli seisomisella aloitus. Varsin kivat vaihdot. Ihan pientä vajautta seisomisissa edelleen ja kurre ei ollut ihan täydellinen. Teki yhden ripeän maahanmenon väliin, joka ei ole ehkä kovin hyvä, kun muut vaihdot näyttää vielä hitaammilta. Näytti pysyvän hyvin paikallaan.
Yleisvaikutelma
Ei edelleenkään tahdo seurata kunnolla liikkeiden väleissä kyttäämiseltään. Ei ihan niin reipas ollut tällä kertaa kuin normaalisti, mutta lämmöt alkaa olla hellelukemissa. Voisin vielä hillitymmin palkata liikkeiden väleissä ja olla vapauttamatta Hillaa ollenkaan. Nätisti teki kuitenkin jokaisen liikkeen läpi.

Tinjan VOI
Seuraaminen 6
Tinja ei pystynyt keskittymään juuri yhtään, kun piti vaan vahdata palkkaa kentän laidassa. Aika paljon jätätti taas vaihteeksi.
L-liike 6
M-I. Maahanmeno ei ollut niin terävä kuin normaalisti. Istumisessa meni maahan… Seuraaminen oli ihan ok.
Luoksetulo 8
Kaarsi aika voimakkaasti poispäin yleisöstä. Pysäytys ihan kiva Tinjaksi. Pientä valumista.
Ruutu 10
Pieni kaarros ruutuun juostessa, mutta hyvin ruudun keskelle eikä edes haukkunut.
Ohjattu 0
Seuruu ja pysäytys ihan ok, olisi voinut olla terävämpikin. Tuhma sheltti juoksi palkalle, kun olisi pitänyt hakea kapula. Sain vielä noutamaan oikean kapulan, mutta muutaman käskyn vaati.
Tunnari 8
Muuten ok, mutta tiputti kapulan nostossa ja pureskeli aika voimakkaasti.
Kaukot 8
Todella levoton. Liikkui vähän joka suuntaan vaikka ei paljoa. Ei kuitenkaan yhtään tuplakäskyä.
Metallihyppynouto 8
Ihan perus-Tinja eli nostossa hieman hidas ja palautti ravilla.
Kokonaisvaikutelma
Tinja ei pystynyt keskittymään oikein lainkaan, kun jätin palkan sivuun ja siinä seisoi lähellä muuta porukkaa ja koiria. Tinjan piti sitten vahtia palkkaansa ettei kukaan muu vaan vie. Oma moka, kun en viritellyt Tinjaa kunnolla.

Lauantaina tehtiin helteen takia ihan lyhyet treenit, kun ei Hillaa viitsi hirveästi juoksuttaa. Hilla treenaili seuraamisen täyskäännöksiä ja perusasennon paikan hakemista, luoksetulossa vauhdin säilyttämistä loppuun saakka ja eteenmenoja.  Kaksi ensimmäistä meni varsin kivasti ihan alusta saakka. Eteenmenossa yritin tehdä ensimmäisen lähetyksen tyhjään vinoon, mutta Hilla ei malttanut edetä kovin pitkälle, joten tehtiin sitten pari toistoa lelulle lähettämällä.

Tinja puolestaan teki seuraamisen niin, että jätin näkyvästi namit odottamaan sivuun ja sitten palkkasin seuraamisen loppuvaiheella, kun Tinja tuntui tulevan hyvin, taskussa olleilla nameilla, joiden olemassa olosta Tinja ei (toivottavasti) tiennyt mitään. Tinjan kanssa tehtiin myös lyhyeltä matkalta kaukosarja, mutta nämä teki ihan nätisti. Myös hieman otettiin puolenvaihtoon edessä toistoja.

Sunnuntaina taas treenit kotipihalla. Oli edelleen aika kuuma, joten kumpikaan koira ei kovin paljoa jaksanut. Hillalle tehtiin ohjatussa pelkkää kiertoa. Tarkoitus oli ottaa myös noudot, mutta Hilla ei pystynyt luopumaan eteenmenopalkastaan, joka oli valmiina, eikä sen takia kiertämään kunnolla, joten hinkattiin vaan sitä sitten. Ruudussa otettiin eteenmenot ja ruudun maahanmenot erikseen. Eteenmenoja kokeiltiin lelusarjalla, joka osottautui varsin haastavaksi treeniksi Hillalle varsinkin ruohopohjalla. Hilla tahtoi kaartaa aina sinne mistä edellinen lelu löytyi ja suoraan eteneminen oli varsin haastavaa. Tätä pitääkin nyt treenailla paljon ja hiekkapohjalla, jotta lelut näkyy paremmin.

Tinja teki myös kiertoa ohjatussa. Yritti sitkeästi kylläkin tarjota merkkiä, joten pitäisi muistaa tehdä Tinjan kanssa erottelutreeniä. Oikea puoli kuitenkin haettiin ja taas yritti karata palkalle, mokoma porsas. Ruutu oli oikein kiva, kun ensin sai Tinjan juoksemaan häiriökartion ohi. Toisessa erässä Tinjan kanssa treenailtiin eteen istumisia ja puolenvaihtoja edessä. Kumpikin alkaa edistyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti