maanantai 20. kesäkuuta 2016

Virallisesti lahopäinen


Sunnuntaina Tinja kävi luonnetestissä. Testi meni aika paljon niin kuin olin jo aavistellutkin: keskeytys jo pulkalla ja syynä hermot ja pehmeys. On tämä hieman helpottavaa, että tästä on nyt virallinenkin mielipide, niin ei ihan kaikista Tinjan ongelmista voi syyttää sitä, että olen itse vain niin p*ska. Tinja piti viedä vapaasti jo sirun tarkastukseen ja eihän se ollut yhtään yhteistyökykyinen. En olisi ikinä tokokokeeseen vienyt Tinjaa täysin vapaasti ilman, että se on jonkin käskyn alla, sillä silloin ei varmasti hommasta tule mitään. Tuomareita se pelkäsi yllättävän paljon. Ei antanut nais(!)tuomarin koskea itseensä edes silloin kun menivät sivummalle. Leikkimisestä Tinja ei ole juurikaan kiinnostunut muutenkaan, mutta nyt oli niin paineessa jo siinä, että ei osoittanut minkäänlaista kiinnostusta. Pulkkaa ei uskaltanut tulla sitten lainkaan edes katsomaan, vaikka kuinka houkutteli ja kierteli ympärillä. Nyt kuitenkin Tinjan luonneongelmatkin löytyy tulevaisuudessa virallisena jalostustietojärjestelmästä.

Luonnetestivideo:

Torstai-iltana matkustettiin Helsinkiin ja perjantaina käytiin kävelemässä Suomenlinnassa. Pari kissaa kiusasi varsinkin Tinjaa siellä. Lauantaina sitten käytiin turisteina katsomassa agilityn SM-joukkuekisaa. Hillahan olisi ollut varakoirakkona Suomen bordercolliet ja australiankelpiet ry joukkueessa, mutta Hillaa ei tarvittu. Maksien joukkuerata oli varsin simppeli ja se olisi ollut Hillan mentävissä. Toisin rimat taisi olla ainakin osittain 65cm ja Hillan kanssa ei niitä ole juuri lainkaan treenattu ja se tiputtelee niitä herkästi. Medien rata sen sijaan olisi ollut tosi vaikea. Siellä radalla oli aika paha putki/puomi-erottelu. Hilla osasi katsella kiltisti kisoja (nukkui suurimman osan ajasta), mutta Tinjan piti kommentoida jatkuvasti, että hän olisi osannut paremmin.

Paljon saivat koirat uutta kivaa myyntikojuista. Löysin Naturis-koiranmakkaroita, joita olen jo halunnutkin testailla. Tinjalle ainakin kelpasi, kun yritti jo näytepussin varastaa… Ja Hillallekin kelpasi treeneissä. Ei ole ehkä meille ihan niin riittoisaa, että yksi makkara riittäisi ihan viikoksi, mutta hinta toisin ei ollut paha, kun yhdestä pötköstä saa kuitenkin varsin paljon nameja. Me kun suurkulutetaan nameja. Yksi puolikostea ruoka myös pääsee namitestiin ja yksi näytepussiruoka näyttäisi varsin lupaavalta. Ainakin Tinja syö sitä mielellään nameina.

Kisaturistit
Viime viikon aikana treenit jäivät aika vähäiseksi. Käytännössä ollaan treenattu pari kertaa viime postauksen jälkeen ja SM-kisat alkaisivat lähestyä. :P

Edellisviikon sunnuntaina treenattiin pihalla. Molemmille koirille aika pitkälti samat jutut. Hilla aloitti zetalla. Teki kaikki jäävät kerrankin heti oikein. Pitää vaan nyt yrittää joka treenikerralla ottaa zeta ja muistaa tehdä jääväerottelua vielä erikseen. Kaukoissa edelleen yritettiin saada sitä ekaa istumista täydeksi asennoksi. Vaikeaa on heti kun matka kasvaa. Sen ekan vaihdon jälkeen Hilla vaihtaa niin kuin kuuluukin. Ohjatussa toimi suunnat todella hyvin, joten siitä ollaan ehkä jo päästy yli. Pohjanakin pitkä ruoho, joten kapulat aika vaikeasti. Eteenmenoja tehtiin ensin lelulle ja sitten tyhjälle. Kaikki samaan suuntaan. Loppuun vielä suoristeltiin Hillan eteenistumista. Toisin enemmän näköjään piti tehdä töitä, että Hilla suostui menemään siivosti perusasentoon oikealle.

Tinjan kanssa tehtiin ekana kohtuu pitkä seuraaminen oikealla. Oli varsin kiva ja ainostaan täyskäännös oikealle juosten epäonnistui ja Tinja yritti siinä vaihtaa puolta. Uusittuna osasi senkin. Tehtiin myös kohtuu pitkä peruutus ja meni varsin kivasti. Välillä Tinja yritti avata takapäätään ulospäin, mutta suoristi itsensä pyydettäessä. Zetan ja kaukot pitkältä matkalta Tinja osasi. Niissä ei mitään ihmeellistä. Kaukoissa vaihdatin aika hitaalla tahdilla ja silti malttoi keskittyä. Ohjatussa sitten enemmän kuunteluongelmia, mutta merkin teki kuitenkin siivosti joka kerralla. Kerran yritti varastaa kapulalle ja reagoi pysäytyksiin aika hitaasti. Tinja teki eteenmenoja alustalle. Toiseen suuntaan meni kivasti mutta toiseen suuntaan yritti tarjoilla voikukkia sun muuta, jos juoksumatka jo riittäisi. Yksi hieno tyhjäkin tehtiin.


Viime sunnuntaina treenailtiin pihalla tokoa. Hillan kanssa aloiteltiin rallytokolla. Harjoiteltiin sarjahyppyä ja siinä rauhallisesti menemistä. Yllättävän kivuttomasti meni. Alkuun testasin kuulolla oloa tekemällä saksalaisen ihan hypyn edessä. Kerran onnistui livahtamaan hypylle. Oikealla puolen seuratessa oli vaikeampi ja siinä Hilla herkemmin yritti lähteä kovaa eteenpäin. Hieman oli vielä silmään jumittamista, mutta ei nyt niin paljoa. Tekniikkaa vielä pitää treenailla missä uskaltaa päästää hyppyyn, kun aika paljon tuli rimoja alas. Puolenvaihtoja edessäkin harjoiteltiin. Tokon puolelta sitten treenailtiin kiertohyppynoutoa. Pysäytys istumaan toimi hienosti, mutta Hillalle jäi asento päälle ja maahanmeno epäonnistui ekalla. Uudet oranssit kapulat näkyivät huonosti pitkässä ruohossa, joten niitä Hilla joutui aika paljon etsimään. Etsintäalue suuntautui liikaa taakse, joten pitää vähän vahvistaa nouto-osuutta. Kerran tuli myös esteen ohi. Kaukoja tehtiin pitkältä matkalta kierron ja hypyn kautta ja saatiin kurret tehtyä rennosti. Läheltä sitten muuta jumppaa. Pari eteenmenoa myös lelulle ja zeta, jossa kiva seisominen ja istuminen. Maahanmeno oli hieman löysä, enkä saanut siihen oikein oikeaa ilmettä edes erikseen otettuna ilman seuraamista.

Tinja treenaili kiertohyppynoutoa. Muisti tehdä kierron, vaikka tällä paikalla teki ensimmäistä kertaa! Sai toisin viritellä aika paljon esimmäiseen kiertoon. Kierrot jäi sen jälkeen päälle ja kapuloiden nouto oli aika hankalaa, kun aina piti vaan mennä kiertämään Tinjan mielestä. :D Vähän tuli myös esteiden ohi ja niitäkin sai muistutella. Metallihyppynouto uudella pyöreällä kapulalla sujui hyvin ekalla, toisella se oli jo hieman ällöttävä. Eteenmenoissa yksi ensin alustalle ja sitten vastakkaiseen suuntaan tyhjälle. Teki tosi hienon ja suoran eteenmenon ja juoksi vielä kartion ohi! Sen jälkeen Tinja unohtikin miten hienosti oli tehnyt ja tarjoili niitä kartioita. Tinjakin treenaili rallytokosta puolenvaihtoja edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti