lauantai 11. kesäkuuta 2016

Kesälaitumille


Tiistaina ajeltiin maalle ja täällä ollaan taas koko kesä. Eli siis kesän ajan lajivalikoimaan kuuluu vain toko. Hillalle voisi toisin käydä jälkiä ajamassa. Hilla on tuntunut tosi hyvältä treeneissä, mutta vielä tässä on yli kuukausi aikaa ennen SM-kisoja vajota alaspäin.


Keskiviikkona tokot kentällä. Hillalle liikkuroituna ohjattu ja zeta. Ohjattu meni toista kertaa peräkkäisissä treeneissä hyvin! Ehkä ollaan voiton puolella ja Hillalle on taas löytynyt korvat. Molemmat suunnat toimivat tosi hyvin ja Hilla selkeästi malttoi kuunnella. Merkki toisin oli ekalla huono (matala kartio) ja siitä puuttui kunnioitus, niin välissä piti kierrättää pari kertaa merkin ympäri. Zetassa taas tiheä palkkaus. Se taisi sotkea Hillan ajatukset, koska ei taaskaan istunut. Muuten kyllä tuntui mielentilaltaan olevan ok. Kaukojen ekaa istumista hinkattiin liikkuroituna. Ja Hilla muisti pompata kunnolla ylös heti ekalla! Muutaman kerran jäi liikkuriin kiinni eikä vaihtanut ekalla, mutta tokalla käskyllä tuli pomppuvaihto, joten tässä on päästy aika paljon eteenpäin. Vielä toisin ei olla yritetty kovin pitkältä matkalta. Eteenmenoja tehtiin sorsalle. Nekin varsin kivat. Paikkis, lähinnä istuminen, otettiin toisen koiran kanssa. Toista koiraa piti käydä nostamassa istumaan, joten Hilla otti vähän asennetta, että nyt istutaan eikä kuunnellut ensimmäistä maahanmenokäskyä. Uusittuna kuitenkin varsin kiva.

Tinjan kanssa ei tehty paljoa, vaikka Tinja oli varsin hyvällä tuulella. Eteenmenoja otettiin alustan kautta ruutuun ja ne olivat todella hienoja! Toisin ekalla piti käydä näyttämässä alusta, koska sitkeästi vaan vilkuili virittelyssä ruutuun päin. Tehtiin myös lopuksi yksi tyhjä ja se oli todella hieno! Kuin tykin suusta täysin suoraan ja mielettömän hieno pysäytys. (Miksi Hilla ei osaa?!) Tinja sai myös vihdoin uuden metallikapulan, jota Tinja ei kovin paljoa arvosta. Naksuteltiin sitä ja ihan reippaasti nosteli uutta metallikapulaansa. Vähän alkoi loppua kohden ällöttää, mutta reippaasti teki kuitenkin. Mitään noutoa ei vielä edes kokeiltu, koska uusi kapula on ihan mallinen kuin Tinjan kaksi muuta metallikapulaa.


Perjantaina ryhmätreenit. Oli enemmänkin porukkaa. Hillalle taas zetaa liikkuroituna ja jopa kahteen otteeseen. Ekalla järjestys sama kuin keskiviikkona, ei taaskaan istunut. Nyt aloitettiin ihan alusta ja löytyi taas istuminen. Myöhemmin kaikki jäävät istumisina ja taaskaan ei ekalla istunut ja sen jälkeen istui. En tiedä mikä sitä nyt vaivaa, kun seuraa kuitenkin todella hyvällä asenteella. Hilla oli muutenkin vähän tuhmalla tuulella tänään. Kaukotkin samalla lailla liikkuroituna kuin keskiviikkona ja taas Hilla teki oikein hienosti ja päästiin jo matkassa noin seitsemään metriin. Pitää vaan nyt yrittää kasvattaa matkaa ja katsoa miten käy. Eteenmenoissa Hillalla oli automaatiopysäytys keskelle ympyrää. En tiedä edes miten se pystyi paikan arvioimaan, koska juoksutin ensin lelulla yli. Ruudussakin pitäisi vähän stoppia vahvistaa. Paikkiksissa Hilla taas tuhmaili, eikä totellut ensimmäistä maahanmenokäskyä ja sitten yritti valahtaa lonkalle. Uusittuna teki kuitenkin kivasti. Menee vaan jotenkin omaan kuplaansa, kun on niin paljon häiriötä.

Tinja teki EVL-ruutua. Ei osannut lähteä pelkällä virittelyllä suoraan eteenpäin (yritti ruutuun), joten piti käydä linja näyttämässä, kahteen kertaan… Sen jälkeen kyllä teki kivasti eteenmenot, vaikka välissä lähettelin myös ruutuun. Kerran piti käydä linja näyttämässä uudelleen ettei rupea ennakoimaan pysäytyspaikkaa. Tinja teki uudella metallilla kokonaisen noudon. Ekan kerran toi reippaasti. Toinen kerta ällötti jo aika tavalla mutta sai tuotua takaisin. Pitkä seuraaminen tehtiin liikkuroituna. Tinja seilasi aika paljon, joten tahallani sitten liikuin aika kovaa ja siinä kyllä Tinja petrasi oikealle paikalle. Tinjalle pitääkin tehdä aika paljon häiriöjuttuja. Zetakin tehtiin liikkuroituna ja Tinjakaan ei ekalla istunut! Vaikka tehtiin istuminen ekana. Ihan ihme istuvamma mun molemmilla koirilla.


Lauantaina koirille rallytokotreeniä teemalla muistaakohan ne yhtään mitään. Yllättävän paljon muisti molemmat. Hillalla keitti toisin taas yli, joten pitäisi kiinnittää aika paljon huomiota mielentilaan ja siihen, että Hilla malttaisi rauhoittua. Nyt Hilla veteli välillä ihan mitä sattuu ja ei malttanut kuunnella käskyjä loppuun saakka. Tinjalla oli kyllä ihan samaa ongelmaa ja sillä keitti vielä enemmän yli kuin Hillalla. Ihan ihme viuhakkeita nuo molemmat. Tinja toisin osasi hienosti tehdä puolenvaihtoja edestä edestakaisin kun vain pysyi paikallaan.


Ajattelin, että Hilla voisi menestyä rallytoko-SM:ssä, joten pitäisi varmaan hieman ruveta treenailemaan asioita. Laitetaanpa hieman listaa mitä Hillan kanssa pitäisi opetella tässä kesän aikana.

Hillan rallytoko-opittavaa:
- Sarjahypyt mennään rauhallisesti ja kuulolla. Voisi harjoitella myös triplahyppyjä. Opetellaan oma käskysana hyppyihin, joka tarkoittaa, että palaa hypyn jälkeen seuraamaan. Esteitä (eikä putkia) ei saa kytätä. Tämä olisi Hillan rallytokomenestyksen kannalta se kriittisin opiskeltava.
- Peruutukset varsinkin oikealla. Rutiini! Nyt tahtoo kiertää tosi voimakkaasti selän taakse vinoon.
- Eteenistumiset suoraksi ja tiiviiksi. Varsinkin oikealta puolelta tullessaan tahtoo jäädä vinoon. Olisi kiva saada käskystä sellainen, että Hilla ymmärtäisi sen ilman käsimerkkiä
- Eteenseisomiset suoriksi. Erottelu istumisen kanssa.
- Sotkee vaihda-, kierrä- ja spin-käskyjä. Käskyerotteluja.
- Perusasennon paikkaa oikealla pitää vahvistaa
- Vasemmalle seuruussa askel oikealle on liian tiivis. Tärkeä yksi piste lähtee.

Tinjan rallytoko-opittavaa
- Oikean puolen seuruuta pitäisi vaan vahvistaa edelleen. Jätättää edelleen helposti ja ahdistuu herkästi pitkistä pätkistä kisatilanteissa.
- Puolenvaihto edessä. Edelleen Tinja heittää herkästi takapäätään vinoon.
- Eteenistumiset oikealta ovat vinoja.
- Peruutuksiin rutiinia.
- Poispäin peruuttaminen suoraksi ja ei saisi haukkua
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti