sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Kauden nollatili avattu


Lauantaina käytiin agilitykisoissa. Hilla meni varsin kivasti, vaikka hyppärillä kuumenikin aika tavalla ja käännökset levähtivät taas aika valtaviksi. Ensimmäinen nollakin saatiin tälle kaudelle.

F-agilityrata 5vp
Yksi rima tipahti, mutta olin itse edessä ja putkesta vaikea kulma ja lyhyt matka hypylle, joten Hilla todennäköisesti ei vaan kerinnyt tajuta ajoissa estettä. Muuten puhdas rata ja Hilla meni varsin kivasti. Keinu oli tosi hyvä ja puomin kontaktin teki nätisti. Hilla melkein lähti pujottelemaan ennen aikojaan, mutta sain vielä kalasteltua pois kepeiltä.


E-hyppäri HYL
Hilla kompuroi jotenkin keppien loppupäässä ja siitä virhe. Muuten meni varsin kivasti, vaikka itsellä oli vaikeuksia muistaa rataa. Loppupuolen viskileikkaus epäonnistui omalta osalta ihan täysin, joten Hilla hyppäsi saman hypyn takaisin päin. Pitääkin treenailla Hillan kanssa viskileikkauksia jossain vaiheessa.


D-agilityrata 0vp ja sijoitus 4./35.
Meinasi ensimmäisellä keinulla lähteä ennen aikojaan, joten jouduin murahtamaan. Keppien jälkeen tuli itselle oikosulku miten rata jatkui, joten Hilla pääsi vähän levähtämään käännöksessä seuraavalla esteellä. A:lla taas jumi ja keinun teki nyt varovaisesti kun olin ekalla kerralla murahtanut asiasta ja jäin vielä itse hidastelemaan. Kontakteihin meni kallisarvoiset sekunnit meiltä. :(


Maanantaina tehtiin lyhyet treenit kotipihassa. Hillalle tehtiin leikin kautta jäävät. Oli nyt taas reipas näissä, myös maahanmenossa. Hinkattiin saman tien myös pitkästä aikaa luoksetuloja. Ensin ihan läpijuoksuna ja sitten stoppien kanssa ja oli varsin kiva. Vauhtia ainakin riitti ja malttoi myös tulla vauhdilla loppuun saakka. Pari eteenmenoa myös lelulle. Yksi lyhyt paikkaistuminen maahanmenoineen eikä tässä mitään ongelmaa.

Tinjalle pitempi pätkä oikealla seuraamista. Oli ihan kiva, vähän ehkä tulee takana, mutta teki myös peruutuksen varsin kivasti. Kaukot onnistuivat varsin kivasti pitkältä matkalta enkä ainakaan huomannut liikkumista. Luoksetulossa stoppeineen muisti käyttäytyä. Aika paljon oli taas intoa.

Tiistaina ryhmätreenit. Hilla oli tänään aika huono. Ensin liikkuroituna kiertohyppynouto. Hilla lähti esteelle ja tämä tuli niin puskista, että kerkisi palkata itsensä hypyllä. Kierrot ovat olleet niin pitkään idiootinvarmoja, että en tajua mistä tuo nyt yhtäkkiä tuli. Kartio oli linjasta hieman sivussa, joten sillä saattoi olla vaikutusta. Pitää muistaakin treenata. Piti käydä näyttämässä, jonka jälkeen kierrot onnistuivat ja liike pystyttiin tekemään kokonaisena eri paikoista (vauhtia oli aika paljon). Kierrot tahtoo taas laajentua melkoisesti, joten jonkinlaista kujaa pitäisi rakennella. Ruutu ja täysin tyhjä eteenmeno sentään hyviä. Toisin nihkeili maahanmenon kanssa siinäkin. Zetakin aika kiva. Ainakin seuruu, istu ja seiso hyviä. Maahanmeno edelleen hidas. Toinen suurempi kauheus sitten ryhmäpaikkiksissa. Hilla ei taaskaan mennyt kunnolla maahan ja pitkään sai vääntää ennen kuin pystyi palkkaamaan. Pitää nyt ehdottomasti kiinnittää tähän paljon huomiota!

Tinjakin teki kiertoa eikä sekään ensimmäisellä löytänyt kartiota. Viistosti takana olevaan ruutuun olisi kyllä juossut… Eli paljon saadaan vielä tehdä työtä vierailla rakennelmilla. Ruudut olivat oikein kivat ja malttoi mennä perälle saakka. Tunnari ja zeta liikkuroituna ja oli näissä tosi hieno. Juoksutarkastustreeniä ensin vieraalla ihmisellä ja sitten vähän tutummalla ihmisiellä ja kiltisti antoi tehdä. Pientä hermoilua, mutta ei pistänyt hanttiin.

Sunnuntaina sitten seuraavat tokotreenit. Hillan kanssa aloiteltiin kiertohyppynoudolla. Tein nyt huomattavan kapean kujan esteistä, välimatkaa vaan pari metriä esteistä toisiinsa. Hilla yritti ensin lähteä esteille ja seuraavaksi noutaa kapulan. En ymmärrä mistä tämä mystiset liikkeiden hajoamiset tulevat. Tällä kertaa oli kissa parkkeerannut kiertokartion taakse, joten Hilla ei todennäköisesti siksikään uskaltanut juosta sinne, mutta silti. Saatiin kuitenkin kierrot onnistumaan, niin noudoissa taas lähdettiin etsimään kapulaa takaa (ruohopohja). Sentään pysäytykset olivat joka kerta hienot. Zetassa edelleen takkuaa maahanmeno enkä ymmärrä miksi, koska Hilla tekee seuraamisen todella hyvällä asenteella. Muut jäävät sentään toimivat. Sentään tunnari oli oikein hieno ja kaukoissakin on toivoa nähtävissä kurren suhteen. Onnistui tällä kertaa lähes joka toistolla pitkältäkin matkalta. Ehkä kohta voidaan hinkata myös seisomisia? Tehtiin myös pari lyhyttä paikkaistumista ja niistä maahanmenoja sekä pari tyhjää eteenmenoja ja nekin menivät ihan kivasti. Kerittiin myös treenailla rauhallista esteiden yli hyppäämistä.

Tinjan kanssa tehtiin myös zeta ja se osasi tehdä kaikki asennot oikein. Kiertohyppynouto onnistui Tinjalta paremmin kuin Hillalta, sillä se osasi heti lähteä kiertämään kartiota. Toisin ei muistanut sitten tulla sieltä takaisin vaan jäi tarjoamaan sitä merkkinä. Esteen ylittäminenkin on vielä vaikeaa muistaa Tinjalle. Tinjallakaan ei mitään ongelmaa tunnarissa. Kaukotkin meni ihan kivasti, muistuteltiin vaan tekniikkaa ihan läheltä. Seuraamisessa palkkailin tiheästi ja keskityin varsinkin liikkeelle lähtöön. Vähän kerittiin myös treenailla puolenvaihtoja edessä.

Jotain vanhoja kuvia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti