tiistai 7. kesäkuuta 2016

Katastrofeja


Sunnuntaina ja maanantaina agilitykisoissa. Yhteensä viisi rataa ja tuloksena tuttuakin tutumpi hyllyrivi. Eipä muutenkaan mennyt kovin lahjakkaasti kumpanakaan päivänä.

Sunnuntain radat:

C-hyppäri HYL


Oli ihan surkeaa räpellystä taas kerran. Rata ei ollut linjoiltaan mitenkään vaikea, mutta siellä oli muutama tosi paha ansaestepaikka ja vaati todella itsenäisiä keppejä onnistuakseen. Hilla nousi seisomaan lähdössä ja tajusi saman tien, ettei ehkä ollutkaan saanut vielä lupaa lähteä. Oli kuitenkin tullut jo aika lähelle ensimmäistä estettä, niin hyppäsi sitten heti ekaa rimaa päin. En toisin saanut Hillaa edes jätettyä niin kauas kun olisin halunnut, koska maassa oli johto. Hilla kerkisi kahdesti karata väärälle esteelle. Heti alussa 2.esteeltä häipyi kepeille ja 7.esteeltä jatkoi matkaansa suoraan pituudelle. Oma moka kun en vahtinut, kun tiedän hyvin, että Hilla tekee tuota. Pujottelun lopun jätti kesken, mutta uusittuna meni kivasti. Pitäisi kai olla ylpeä, koska moni nimiohjaaja ei onnistunut pujottelussa edes kolmannella yrityksellä. Vauhtikin tuntui olevan taas Hillalta poissa.

A-agilityrata HYL


Tämä olisi ollut mentävissä nollana läpi, mutta Hilla jätti pujottelun kesken ja kävi hyppäämässä seuraavan esteen. Vedätin kyllä aika voimakkaasti, mutta silti kohta ei ollut mitenkään vaikea, etteikö Hillan olisi pitänyt selvitä siitä varsinkin kun pujotteluun on panostettu tosi paljon ja kesken jättäminen on iso ei. Hillalta ei jäänyt huomaamatta, että minua aika paljon harmitti tällainen typerä moka ja loppuradan vaan hidasti ja hidasti ja lopulta ei suostunut tulemaan kahta viimeistä hyppyä yli. Meidän Hilla kieltäytyi tekemästä agilityä! Löydettiin ihan uusi surkeuden tila. Ainoa hyvä asia oli, että toisella kerralla Hilla tuli A:n reippaasti alas saakka.

B-agilityrata HYL


Mietin pitkään menenkö viimeiselle radalle, mutta pakko oli saada Hillalle hyvä mieli edellisen radan fiaskon jälkeen. Hilla meni aika varovasti, mutta saatiin kuitenkin ihan hyviäkin pätkiä loppuun.  2. esteen ohitus oli vaan seurausta edelliseltä radalta. 6.-7. välissä tapahtui multa radan unohdus. Eipä se olisi näin jälkeenpäin mietittynä muutenkaan varmaan olisi onnistunut viskileikkauksella vaan olisi vaatinut valssin väliin. Pituudelle huono takaaleikkaus. Loppupyöritys meni sentään ihan kivasti.


Hillan C- ja B-radat nähtävissä kohdissa 4:39:21 ja 7:26:10.

Maanantain radat:

A-agilityrata HYL


Tehtiin nollaa keinulle saakka, kunnes unohdin radan ja käskin Hillan hypätä väärän esteen. Kuinka tyhmä joku voi olla?! Lohduttaudun sillä, että tuskin aika olisi ollut kovin hyvä, kun ohjaus oli taas aika pelastelua. Nousi tälläkin radalla lähdössä seisomaan ennen lupaa. Aika mielenkiintoista.

B-agilityrata HYL


No, tämä tuntui vihdoin normaalilta vauhdikkaalta Hilla-agilityltä. Ja samantien kyllä myös linjatkin levisivät. Ja taas radan unohdus tällä kertaa 6. esteelle. Taisin tehdä edelliselle esteelle vahingossa pakkovalssivastakäännöksen ja Hilla tuli välistä ja hyppäsi seuraavan esteen väärästä suunnasta. Muuten oltaisiin menty rata puhtaasti läpi.


Agilitykisojen positiivisuuksia
+ Keinut Hilla on tehnyt kiltisti
+ Pysähtyy puomille
+ Vain yksi riman tiputus molempina kisapäivinä
+ Pakkovalssit

Kehityskohteita
A:n alastulo, tiukat käännökset hypyiltä, oman ohjauksen varmuus

Nämä oli sitten viimeiset yritykset agilityn SM-kisoja varten. Tuplanolla jäi puuttumaan, mutta en uskonut, että sellaista edes saatiin. Nollia kuitenkin tuli 7 kpl. Olen kyllä aika pettynyt, jos tämän vuoden aikana ei saada yhtään sertiä. Kesäksi toisin alustavien suunnitelmien mukaan jäädään agilityn treenaamisesta tauolle. Muutama kisa on silti suunnitteilla.


Viime viikon Maanantaina treenattiin sekä tokoa että pitkästä aikaa rallytokoa. Hilla aloitti tekemällä zetan ja ohjatun. Zeta meni ihan kivasti. Palkattiin taas aika paljon, että mielentila saataisiin Hillalta oikeaksi. Ohjatussa Hilla taas porsaili vaikka tehtiin se ilman merkkiä. Taitaa vaatia vielä aika paljon työtä, että saadaan korjattua. Yksi eteenmeno sorsallekin tehtiin. Rallytoko oli Hillalta aika ruosteessa. Kertailtiin puolenvaihtoja edessä. Lisäksi näköjään tahtoo tulla vinoon eteen istumaan. Hieman pitäisi myös oikean puolen perusasentoa vahvistaa. Pääasiassa kuitenkin hinkattiin kahden esteen sarjaa. Oli vaikea ja saatiin heti ongelma esille. Yritti lähteä kovaa, karkasi ja kun ei saanut tehdä näitä, niin ei suostunut seuraamaan vaan jäi taakse kyttäämään milloinka saa luvan hypätä. Saatiin Hillakin lopulta tajuamaan, että parempi vaan on hypätä kiltisti. Helle auttoi ehkä vähän asiaa.

Tinja myös teki ohjattua. Tinjalta meni molemmat suunnat hienosti. Toisin merkille se ei olisi alkuun millään lähtenyt. Metallihyppynoutoa tehtiin sekä avo- että umpiesteellä. Avoesteellä yritti kiertää tai tulla alitse, mutta suostui sitten hyppäämään kun ei antanut vaihtoehtoja. Tinja treenaili myös puolenvaihtoja edestä ja oli varsin vaikea Tinjalle. Vahvistettiin myös hieman oikean puolen seuruuta.


Keskiviikkona ja lauantaina käytiin seuran kentällä treenaamassa tokoa. Muistikuvat alkaa olla jo aika hatarat mitä kaikkea mahdettiin treenata. Hilla ainakin treenasi molempina päivinä ohjattua. Keskiviikkona oli taas suuntien erottelussa ongelmia, mutta lauantaina vihdoinkin pitkästä aikaa Hilla oli kuulolla ja molemmat suunnat onnistuivat heti. Ehkä me päästään tästäkin vielä yli. Hilla harjoitteli myös keskiviikkona tuplahyppyä ja se sujui hieman paremmin kuin maanantaina vaikka edelleen yritti jumia. Lauantaina tehtiin myös zetaa, jossa palkkasin tiheästi, vaikka oli liikkurointi. Istuminen oli taas hukassa. Tämä oli vähän kummallista, koska Hilla teki kuitenkin tosi hyvällä asenteella seuraamisen. Hilla teki myös seuraamisen voimakkaassa häiriköinnissä. Kokeili samaa jumimista kuin esteharjoitukseen, mutta puhuttelun jälkeen seurasi oikein kivasti. Hilla tuntui jopa rennommalta, kun aikaisemmin tällaisissa häiriöharjoituksissa se on ruvennut yliyrittämään. Kaukoja tehtiin myös liikkuroituna. Keskityttiin vain kurren saamiseen täydeksi asennoksi. Tämä oli selkeästi tosi hyvä harjoitus Hillalle.

Tinja teki ainakin keskiviikkona kiertohyppynoutoa. Sujui heti kerrasta tosi hyvin ja tehtiin molemmat hyppysuunnat. Toisin istuminen vaatisi vielä treeniä. Lauantaina kiertohyppynouto tehtiin liikkuroituna ja kuten arvelinkin, niin Tinja jumahti kapuloihin. Vaati muistaakseni, että kävin kerran kierrättämässä lähempää ja sitten sujui kierto, josta vaan palkkasin eikä tehty muuta. Tinjan kanssa pitää harjoitella paljon liikettä liikkuroituna. Keskiviikkona Tinja teki eteenmenoja alustalle ja tyhjälle ja otettiin ruutukin mukaan. Meni yllättävän hyvin, vaikka ekalla toistolla oli vaikeuksia löytää ruutua. Eteenmenot sentään teki aina suoraan, vaikka kerran yrittikin ennakoida pysäytystä. Lauantaina Tinja teki myös ohjattua ja zetaa. Ohjattu oli tosi hieno. Zetassa oli myös Tinjalla istuminen hukassa, mutta se oli odotettua, kun seisominen tehtiin eka. Tinjalle tehtiin myös kaukoja häiriössä. Tinjan oli alkuun tosi vaikea päästä yli häiriöstä ja jumitti vaan yhteen asentoon, mutta saatiin Tinja lopulta tekemään vaihtoja oikein häiriöstä huolimatta.

Tinjan keskiviikon kiertohyppynouto: 


Ollaan me tehty treenaamisen lisäksi kivojakin asioita. Torstaina oli koirien fyssari. Hillalla oli hirmukivaa, kun sai nukkua tunnin ajan ja joku rapsutteli koko ajan. Hillasta ei löytynyt mitään vikaa. Tinjalla oli pieniä jumeja vasemmalla puolen, mutta ei silläkään mitään isompaa. Molemmat olivat lihonneet melkein kilon… Perjantaina puolestaan käytiin tutustumassa Vallisaareen. Hieman myöhästynyt synttärilahja Tinjalle. Kaikki tämän postauksen kuvat ovat tältä reissulta.


Vesibussissa


Päättömiä hirtettyjä. :D
Vähän väsyttää.

Ja paljon lintuja:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti