keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Alkuviikon treenit

Lauantain tokokoe peruttiin järjestäjien toimesta, joten ei sitten päästä tokokokeeseen. Niiden piti olla Hillan treenikoe ennen SM-kisoja, mutta nyt pitää keksiä varmaan jotain muuta. Tinja ei sitten pääse kisaamaan yhtään mitään koko kesänä.

Maanantaina treenattiin kotipihalla. Hillan kanssa aloitettiin taas kiertohyppynoudosta ja taas kapealla kujalla. Nyt onnistui heti kierto! Samoin noudot. Ehkä Hillalla on vielä toivoa. Ohjattu meni ihan kivasti. Merkki oli joka kerta hieno. Oikea nousi heti. Vasen oli enemmän piilossa, joten sillä yritti ensin keskikapulalle. Korjauskäskyt olisi treenaamatta. Liikkeestä maahanmenot ja istumiset tehtiin lelun kanssa. Toisessa erässä sitten kokonainen ruutu, jossa palkkaus seuraamiseen tulosta. Eteenmeno oli hieno. Ruudussa pysähtyi aika nihkeästi. Eniten sai tapella tällä kertaa paikkaistumisten maahanmenoista, mutta saatiin loppuun pari hyvää maahanmenoa, jotta pääsi palkkaamaan Hillan. Peruutuksessa tarkistettiin vaan osaako Hilla vielä sen.

Tinjalle myös ohjattu. Ensin tehtiin seuraamisen kautta ja sitten merkkien kanssa. Ensimmäisellä toistolla Tinja arpoi suunnan (väärin), mutta sen jälkeen malttoi keskittyä ja haki aina oikean. Ruutu heti perään ja siinä yritti kovasti lähteä ohjatun aloituspaikalle. Uskoi kyllä, kun murahti. Paikka oli kuitenkin hyvä ruudussa silloin kun viitsi sinne juosta. Seuraaminen tehtiin pitkänä ja oli varsin kiva. Yksi metallinouto, joka oli myös kiva ja loppuun jumppailtiin taas kaukovaihtoja. Tinjalle edelleen S-M on aika vaikea.

Tiistaina ryhmätreenit. Molemmille koirille ryhmässä paikallaanolot. Hillan kanssa vaan istumiset ja siitä maahanmenot. Oli nyt tosi hienot! Tinjakin malttoi kiltisti makoilla paikallaan vaikka ilmeisesti oli alussa vähän pyöritellyt pyllyään. Hillalle liikkuroituna kiertohyppynouto ja ohjattu. Kiertohyppynouto meni todella hyvin! Ei edes kaarrattanut hirveästi kierrossa. Ohjatussa sitten tuli aika voimakasta nykimistä, vaikka suunnat toimi tosi hyvin ja merkkikin oli siisti. Yllättävän kiltisti Hilla onkin tähän mennessä jaksanut käskyjä odotella.

Tinja teki hieman ruutua. Ekalla toistolla ei olisi oikein malttanut juosta loppuun saakka, mutta petrasi sitten. Kiertohyppynoudossa tehtiin pelkkä kierto ja pongasi oikein hyvin merkin. Pitäisi varmaan Tinjallekin ruveta tehdä liikkuroituna enemmän. Metallihyppynoutokin meni ihan kivasti, mutta ohjatussa meinasi taas merkki unohtua Tinjalta vaikka suunnat olivat ok. Vähän näköjään vaatisi merkin arvon nostattamista niin ei yrittäisi juosta ohi.

Keskiviikkona tehtiin lyhyet rallytokotreenit kotipihalla. Hillalla oli taas hieman liikkaa intoa ja pieniä virheitä tuli kuuntelun kanssa, kun piti touhottaa. Hyvässä muistissa näyttäisi kuitenkin olevan liikkeet. Treenailtiin lähinnä eteen istumaan tuloja ja katsottiin hieman puolenvaihtoja (edessä ja spinit). Erityisen tyytyväinen olen, että peruutus oikealla onnistui heti ensimmäisellä yrityksellä. Tinjalla puolestaan oli enemmän treenaamisen aihetta, kun suorana eteen istumiset eivät millään meinanneet onnistua. Puolenvaihdot edessä ovat menneet eteenpäin, mutta edelleen se takapää heittää herkästi ulospäin. Vähän myös treenailtiin suoraan peruuttamista poispäin, mutta tätä varten ehkä pitäisi saada Tinja ehkä ensin varmasti tulemaan suoraan eteen istumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti