maanantai 2. toukokuuta 2016

Vappukoe


Vappua vietettiin Tinjan tokokokeessa. Matkustettiin vaihteeksi kisapaikalle julkisilla: käytiin melkein kaikki liikennemuodot läpi, kun mentiin bussilla, metrolla ja junalla. Sirkuskoira Tinja oli taas pelleilytuulella ja suoritus oli taas varsin mielenkiintoinen. Tinjalle VOI3 221,5 pisteellä ja sijoitus 2./3. Ruutu nollille. Ysikin ruudusta olisi riittänyt ykköseen, mokoma!

Paikkamakuu 9½
Maahan hyvin. Oli kuulemma ollut kiltisti paikallaan, mutta nousi sivulle hieman hitaasti ja monivaiheisesti.
Ruutu 0
Virittelyssä Tinja katsoi ensin sihteerin telttaa ja sitten ruudun ohi toiselle sivulle. En kerinnyt enempää viritellä ja sai vaan toivoa, että pongaisi ruudun matkan varrelta. Tinja pongasi korkean oranssin kartion ja sinne matkasi sitkeästi, että lopulta oli pakko kutsua pois. Sain lähettää uudestaan ruutuun ja eiköhän mokoma sirkuskoira tee täydellisen suorituksen (paitsi yksi hau).
L-liike 8½
Seuraaminen oli varsin kiva koko ajan. Seisominen oli hyvä. Pistemenetykset istumiseen käytetystä voimakkaasta avusta. Mutta muuten hieno istuminen.
Ohjattu 9
Seuraaminen ok, mutta seisomisessa oli tepsutellut. Haku hieno. Hieman pyöritteli kapulaa palautuksessa.
Tunnari 7
Sirkuskoira Tinja yritti ihan pokkana mennä tarkistamaan laatikot kehän ulkopuolelta, josta tunnarikapulat oli otettu. Piti ärähtää ja käskeä uudestaan etsimään, jolloin onneksi suostui menemään kapuloita. Etsintä oli hieno: nosti heti kohdalla. Palautuksen perusasento vaan todella vino.
Kaukot 7
I-S-M-S-I-M. Ensimmäinen tuplakäsky heti ekaan istumiseen. Toinen tuplakäsky S-M. Muuten teknisesti täydelliset vaihdot. Tinja vaikutti ihan hyvin keskittyvän.
Metallihyppynouto 8
Nosto oli hidas, mutta muuten Tinja oli oikein reipas.
Luoksetulo 7
Liikkeen aluksi päätti sitten lapsilauma ajaa pyörillä kehän reunaan kelloja rimputellen. Tinja tietysti alkoi räkyttämään ja vaati tuplakäskyn maahanmenoon. Haukkui vielä pari haukahdusta kun poistuin. Pysäytys oli ihan ok, pikkasen taas valahti. Vauhtia oli taas liikaa, mutta muisti olla törmäilemättä.
Seuraaminen 8
Varsin kiva seuraaminen Tinjalta. Ihan pientä jätätystä paikotellen, mutta muuten piti paikkansa aika hyvin. Tuomarin mukaan oli ajoittain seurannut liian kaukana. Tinja teki jostain syystä monta perusasentoa hitaasti. Ei ole ihan normaalia Tinjalle.
Kokonaisvaikutelma 9
Tinja oli vähän turhan riehakkaalla tuulella ja tuntui pikkasen keskittymättömältä. Kuitenkin oli taas erittäin reipas ja iloinen pikkusheltti. Ja ykköset alkaa olla tiukallakin tuomarilla aika lähellä! (Jos Tinja vielä viitsisi tehdä liikkeet niin kuin osaa.)

Tulisikohan juna kohta?

Torstaiagility


Viimeisellä treenikerralla tehtiin kisamaisesti rataa. Kolme kertaa kerittiin vetää läpi. Rata ei ollut mitenkään vaikea, joten Hilla teki kaksi nollaa ja ensimmäisellä radalla lähes nollan paitsi pujottelun sijaan syöksyi viereiseen putkeen kun en tajunnut ottaa tarpeeksi hyvin haltuun. Vähän taas kolautteli rimoja mutta mitään ei tullut alas. Hilla voitti aika ylivoimaisesti kolmen sekunnin erolla toiseen, mutta muut ryhmän koirat ovat lähinnä minejä tai medejä.

Tinja vaihtaa karvaa.

Perjantaina käytiin tekemässä tokoa. Nämä olivat Tinjan viimeistelytreenit, mutta Tinja on niin hyvä, että ei se mitään viimeistelyä kaipaa. Tinja harjoitteli juoksemaan esteiden ja kapuloiden ohi kartiota kiertämään. Oli aika vaikeaa Tinjalle ja kultakala unohteli välillä, että missä se kartio olikaan. Eipä siinä toisin ole mitään muuta ongelmaa kuin, että Tinja oppisi katsomaan ja hakemaan kohdetta hieman kauempaa. Metallikapulakin nousi kahteen kertaan hyvin esteen kautta. Kaukoissa muistuteltiin, että takatassujen pitäisi pysyä paikallaan. Pitkää riviä tunnaria tehtiin molempien koirien kanssa ja molemmat olivat aika vallattomia. Eivät vissiin tajunneet ideaa rauhoittumisesta, sillä molemmat jättivät alun haistelematta ja poimivat oikean sieltä loppupäästä.

Hilla teki myös sorsan kanssa eteenmeno-harjoituksia eli kävi hakemassa sorsaa. Sorsa sanoi riks. :( Hillakin teki kertoa. Pitäisi jostain raahata siivekkeet, että Hilla ei pääsisi kaartamaan. Istuminenkin näyttää unohtuneen. Kaukojakin taidettiin taas jumppailla.

Hillan antura päätti tehdä itse ratkaisun parantumisesta ja anturan läppä oli revennyt jossain vaiheessa siististi itsestään. Hyvä niin, sillä haava oli siististi parantunut alla. Juoksutkin päätti sitten Hilla aloitella huonoon aikaan. Vähän jännäksi menee pystytäänkö osallistumaan MH-testiin.



Tämän tiukemmin ei voi enää kiertää.



Sorsa on paras!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti