perjantai 27. toukokuuta 2016

Vaihteeksi treenipostaus (Tinja 6-v)


Tinja täytti keskiviikkona 6-vuotta! Edelleen odotellaan sitä ikää, kun Tinja rauhoittuu.

Maanantaina käytiin tokoilemassa ruohokentällä kaverin kanssa. Hillan kanssa aloitettiin ohjatulla ja oli taas Hillan osalta ihan surkeaa työskentelyä. Vauhtia oli kyllä, mutta ei korvia. Oikea ensin haettavana ja Hilla kääntyi vasemmalle… Liike oli toisin aika haastava pitkähkössä ruohossa, kun kapulat peittyivät ruohon sekaan. Merkit sentään kivan näköisiä silloin kun suostui ne tekemään. Tunnari sentään oli liikkuroituna ihan ok, mutta palautus hidas ja perusasento vajaa. Ruutu sen sijaan meni ihan kivasti. Eteenmeno oli ihan suora, mutta pikkasen Hilla liikkui hitaasti, joten oli vähän epävarma. Zetassa jäävät oikein järjestyksellä S-I-M, mutta seuraaminen oli hieman vaisua helteessä.

Tinja sen sijaan oli tosi kiva. Ruutu meni heti kerrasta oikein ja meni ihan takarajalle. Seuraaminen tehtiin liikkuroituna. Seuraamiskaavio oli aika nopeatempoinen ja sisälsi paljon käännöksiä, mutta Tinja selvisi hirmuhienosti eikä jätättänyt. Luoksetulon pysäytys tehtiin kertaalleen ja se oli hyvä. Vähän myös kaukoja häiriöissä ja siinä Tinja pikkasen lähti herkästi liikkumaan S-M, mutta kun muistutteli niin teki tämänkin vaihdon puhtaasti.

Kokovartalomutanaamio

Tiistaina taas tokoa seuran kentällä, Oli kuuma ja se näkyi myös koirissa (ei ehkä kannattaisi treenata keskellä päivää). Hilla kuitenkin meni varsin kivasti. Ohjatussa molemmat suunnat onnistuivat heti kerralla. Samoin kiertohyppynoudossa ei mitään suurempaa vikaa ja muisti jopa koota itsensä hyppyyn. Tunnarissa jätti taas loppuperusasennon vajaaksi, mutta petrasi kun uusittiin. Aika jännä, kun muissa noudoissa on jopa liiankin tiivis. Luoksetulo oli ihan ok. Vauhti ainakin pysyi hyvin yllä. Seisomisessa tepsuttaa mutta maahanmenot ovat hienot. Kaukoissakin teki ihan siistiä sarjaa, mutta aika herkästi jätti asentoja vajaaksi, kun teki pitkällä matkalla. Perusasennosta maahanmenossa edelleen kiertyy aika voimakkaasti, joten eka vaihto on tosi vaikea. S-I oli epäsiisti, joten sitä hinkattiin enemmän.

Tinja teki samoja juttuja kuin Hillakin. Ohjatussa Tinja yritti alkuun juosta jälleen kerran merkin ohi. Toinen haettava suuntakin jäi päälle, mutta muuten ohjattu meni aika kivasti. Tinja osasi heti ensimmäisellä kerralla kiertohyppynoudonkin ja sitten Tinja unohti taas missä se kierrettävä merkki taas olikaan… Luoksetulo meni ihan siivosti ja samoin tunnari. Kaukoissa hinkattiin aika paljon S-M-vaihtoa.


Keskiviikkona käytiin kaverin kanssa tekemässä agilityä. Tinjakin sai mennä pikkurimoilla pientä pätkää, mutta se oli helteessä kerinnyt räksyttää itsensä väsyksiin. Hillan kanssa treenailtiin puomilta tiukkaa käännöstä takaisin päin putkeen, välistävetoja ja vaikeita avokulmia kepeille. Hillakin oli aika väsynyt treenien päätteeksi.


Perjantaina tokon viimeistelytreenit. Pitkästä aikaa Hillakin tuntui oikein hyvältä ja siltä, että meillä on ehkä vielä jotain toivoa jäljellä tässä hommassa. Treenien aikana jouduin vaan kerran sanomaan Hillalle, että se on tuhma, ja se on vähän se. Onnistuneet viimeistelyt tarkoittaa sitä, että sunnuntaina menee huonosti. Hillanen teki kokonaisena ruutua, zetan, ohjattua, luoksetulon, kaukot ja seuraamista. Eteenmenoissa Hilla ei etene niin reippaasti kuin toivoisin, mutta lähtee suoraan. En tiedä miten tätä lähteä nyt korjaamaan, koska Hillalle on kuitenkin tehty paljon leluille lähetyksiä. Jonkinlainen epävarmuus näissä painaa, joten ehkä menee ajan kanssa ohi. Pitää muistaa Hillaa lähetellä eri paikkoihin, sillä se näköjään rupeaa ennakoimaan pysäytyksiä, jos lähettää samaan pisteeseen. Tänään ennakoi myös ruudun pysäytystä, joka on hieman epänormaalia Hillalle. Tehtiin kuitenkin pitkästä aikaa yksi leluruutu. Zeta oli siisti ja jäävät oikein. Viimeisenä istuminen ja oli tosi hieno. Luoksetulo ok, kaukotkin varsin kivat, mutta vähän seisomiset tahtoo jäädä vajaiksi. Seuraamisessa painaa paikoitellen todella voimakkaasti, mutta tekee tosi kivalla asenteella. Sivuaskeleet oikealle epäsiistejä. Peruutus hieno. Ohjattu näyttäisi olevan tällä hetkellä Hillan heikoin lenkki. Oikean haki tänään nätisti. Vasempaa haettaessa lähti kyllä ensin vasemmalle, mutta kaarsi sitten oikealle… Kiertoa otettiin vielä erikseen lelun kanssa, kun ennakoi vähän pysäyttämistä.

Tinja oli hieno kuten aina. Tinja teki ruutua, zetan, ohjattua ja kaukoja. Ruudussa meni joka kerta hyvin keskelle. Vahvistettiin vähän seuraamaan tulemista. Zeta oikein hieno, järjestyksessä M-S-I. Tinja alkaa aika hyvin erotella jääviä toisistaan eikä pitkään aikaa ollut sitä ongelmaa, että se ei kuuntelisi. Ohjatussa oikea ok. Vasen oli Tinjallekin aika vaikea, kun kapula näkyi huonosti. Tinjalle vaihdettiin vielä ohjatun suuntaa ja siinä vasen sujui hyvin. Kaukot oli ihan kivat Tinjalla. Molemmat koirat tekivät loppuun EVL-paikkikset yhdessä. Hilla meni Tinjan käskyllä maahan, mutta annoin olla. Luoksetulossa Hilla oli pikkasen hidas, kun taisi vähän katsella uskaltaako Tinjan lähelle tulla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti