maanantai 30. toukokuuta 2016

Peikko selätetty ja 300 pisteen raja rikki

 

Se kauhea päivä tuli, että vein Hillan tokokokeeseen. Viimeksi kisattu tokoa joskus maaliskuussa ja silloin takana toinen toistaan huonompaa karsintakoetta. Monta kertaa mietin jo ennen koetta miksi ihmeessä ilmoitin Hillan edes kokeeseen. Jos tämä koe olisi mennyt huonosti, olisin varmaan viiltänyt ranteet auki enkä olisi enää koskaan pystynyt menemään yhteenkään tokokokeeseen Hillan kanssa. Paljon kertoo ehkä se, että en ole vieläkään ilmoittanut Hillaa SM-kisoihin, koska en ole ollut varma haluanko edes mennä sinne.

No, Hilla teki todella varman setin. Hillan suoritus oli niin hyvä, että se ansaitsi 304 pistettä(!!!), EVL1 ja kunniapalkinto. Sijoitus 1./3. Tämä on toinen kerta, kun Hilla on ylittänyt 300 pisteen rajan ja nyt hieman tiukemmalta tuomarilta, vaikka aika kiltisti tuomari paikoitellen arvostelikin. Mutta kyllä Hilla suurimman osan pisteistä ihan ansaitsi. Ja mukana oli ihan se sama Hilla, kuin jolla kisattiin keväälläkin.

Liikkeet oli jaettu todella moneen kehään. Paikkisten lisäksi oli 5 yksilökehää(!) ja koesuorituksesta tuli aika pitkä, kun liikkurilla meni aina välissä aikaa seuraavan liikkeen rakentamiseen. Hilla kesti yllättävän hyvin usean kehän.

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 10
Hyvä maahan. Hyvin luokse. Hieman ennakoi perusasentoa.
Seuraaminen 9½
o_O Hilla ei ole varmaan koskaan saanut näin hyviä pisteitä seuraamisesta. Muutama ensimmäinen metri oli omalta osalta huono ja Hilla teki siinä hitaan perusasennon ja kerkisi vilkaista edessä pörrännyttä mehiläistä ennen kuin sain oman keskittymisen kuntoon. Loppuseuraaminen sitten ihan siivo. Sivuaskeleet aika rumat. Lyhyessä peruutuksessa poikitti, mutta pitkään peruutuksen keskityin itse paremmin ja se oli todella hyvä.
Zeta 9½
S-I-M. Seuruu ok. Hieman nihkeä seuraamaan lähtö kahdesta ekasta jäävästä. Ensimmäinen käännös hieman ruma. Jäävät kaikki oikein. Istumiseen pikkasen voimakas käsky multa.
Luoksetulo 9½
Aika kiva. Pieni tassuttelu seisomisessa, mutta ei paha. Maahan erinomainen. Vauhti hyvä väleissä. Pieni ennakointi perusasentoon.
Ruutu 9
Hilla katsoi virittelyssä oikealle. Hädissäni korjasin hieman omaa linjaa vasemmalle ja Hillahan lähti sitten aika voimakkaasti vinoon vasemmalle. Osui kuitenkin juuri ja juuri ympyrän sisälle. Siinä ehkä auttoi vielä se, että Hilla pyörähti oikealle pysäytyksessä. Ruudussa hieman nihkeä pysäytys. Ok maahan. Hyvin seuraamaan!
Ohjattu 9
Merkkinä matala kartio, joka on ollut aika haastava Hillalle sen jälkeen kun käsky on vaihdettu kiertämiseen. Lähti kuitenkin kiertämään ok kaarella ja hyvä merkki. Pysäytin itse ihan tarkoituksella aika aikaisin. Oikea haettavana. Lähti oikealle, mutta kaarsi keskikapulalle. Lisäkäskyllä oikealle. Palautuksessa pientä hidastelua, kun olin pysäyttänyt aika rumalla käskyllä. Porsas kyllä sen ansaitsi, kun ei taaskaan kuunnellut loppuun saakka. On tehnyt tätä nyt ohjatussa paljon ja tämä oli vielä aika lievää, koska aika usein lähtee ihan väärään suuntaan.
Kiertohyppynouto 10
En ollut ihan varma katsoiko virittelyssä kiertokartiota. Kiertoon lähtiessä hieman kaarsi alkumatkasta estettä kohden, mutta korjasi linjan aika pian. Kierto ok. Seisominen olisi saanut olla terävämpi. Nykäisi hieman noudossa liikkurin käskyllä. Loppu siisti, mutta tuli kylkimyyryä perusasentoon, kun ennakoi niin voimakkaasti perusasentoon kääntymistä.
Tunnari 10
Hyvin kapuloille. Nosti heti oikean kohdalla. Palautuksessa pyöräytti kapulaa tosi rumasti. Olisi saanut säilyttää vauhdin paremmin loppuun saakka.
Kaukot 9
I-S-M-S-I-M. Hyvin maahan ja ei levähtänyt niin paljon kuin normaalisti. Eka istuminen silti tosi vajaa ja jätti sitten muutkin asennot hieman vajaaksi vaikka ei niin pahasti. Ei kuitenkaan liikkunut paikaltaan yhtään.
Kokonaisvaikutus
Hilla työskenteli todella varman oloisesti koko kokeen läpi ja hyvällä vireellä. Liikkeiden välejä saisi vielä rutkasti harjoitella, koska taas kyttäili aika paljon eikä suostunut seuraamaan kunnolla. Perusasennoissa pikkasen liikaa säätämistä minulta.


Tinjalla ei mennyt yhtä vahvasti omassa kokeessaan. Tinjalla oli taas vaihteeksi huono päivä ja sitä ahdisti kovasti kokeessa. Tinjan luokka oli ensin ja se oli rutkasti etuajassa. Lisäksi Tinja oli ensimmäisenä. En kerinnyt lainkaan lämmitellä Tinjaa ja hyvä kun sain edes käyttää koirat tarpeella ennen koetta. Multa meni tähän kiireeseen hermot (ja Hillan kokeesta hermoilu) ja Tinja aika voimakkaasti reagoida tähän. Tinja sai VOI3 213,5 pisteellä. Sijoitus kuitenkin 3./6.

Voittajakin oli jaettu useampaan yksilökehään, joten tässäkin aika paljon odottelua väleissä.

Paikkamakuu 8
Muuten hyvä, mutta tuplakäsky maahan. Perusasentoon nousu tosi hieno.
Seuraaminen 7
Jätätti koko ajan todella paljon. Peruutukset kuitenkin hyvät.
L-liike 8
S-M. Aloitti seruun ok ja sitten jätätti. Jäävät ihan ok. Maahanmeno hitaampi kuin normaalisti Tinjalla.
Luoksetulo 6
Vauhti ok. Pysäytyksessä valui aika paljon. Jäi ensin seisomaan perusasentoon enkä huomannut ensin mitään ennen kuin ihmettelin miksi liikkuri ei sano kiitos.
Ruutu 9
Tämä sentään oikeasti kiva. Hyvin ruudun keskelle. Pieni haukahdus tuli. Seuraamaan viiveellä. Lähti vasta kun rupesin katsomaan mitä ihmettä Tinja touhuaa. Seurasi kuitenkin hyvin.
Ohjattu 7½
Seuruu ihan ok, pysäytys olisi voinut olla terävämpi. Vasen haettavana ja lähtikin sinne päin vähän matkaa, mutta kaarsi sitten oikealle. Pysäytyksen kautta vasemmalle. Palautti kapulan hitaasti.
Tunnari 8½
Haku ja etsintä hyvät. Nosti heti kun sattui kohdalle. Sähläsi nostossa kapulan kanssa ja palautti ravilla, mikä ei ole lainkaan normaalia Tinjalle.
Kaukot 5
Tuplakäsky heti perusasennosta maahan. Ei keskittynyt lainkaan ja toinenkin tuplakäsky tuli. Lisäksi liikkui aika paljon.
Metalli 0
Ei suostunut nostamaan.
Kokonaisvaikutus 8
Yritti tehdä jotain, mutta oli aika vaisu ja todella häiriöherkkä. Ärsyttävää, kun Tinjasta näkee, että se osaisi, mutta ei kuitenkaan tee loppuun saakka.Lauantaina oltiin Hillan kanssa kahdestaan agilitykisoissa. Poikkeuksellisesti Tinja ei päässyt mukaan, kun kisapaikka oli sellainen, että autolla ei päässyt kentän läheisyyteen. Hilla saikin hengailla koko kilpailun ajan kentän läheisyydessä ja rataantutustumisten ajan se odotteli irti aidan toisella puolella. Viimeisessä rataantutustumisessa se oli vissiin käynyt häiriköimässä rapsutusten toiveessa ihmisiä, kun oli siirtynyt paikaltaan pari metriä... Tällä kertaa ei ollut ihan mun päivä ja ohjasin aika kehnosti, vaikka tuloksellisesti tehtiinkin hyviä ratoja. Hillakaan ei hirveästi tänään viitsinyt katsella minun tekemisiäni vaan luki rataa ihan yksikseen.

A-agilityrata 5vp


Tämä oli päivän ainut ihan siivo rata. Muutama laaja kaarros tässäkin ja lisäksi hitaita haltuunottoja. Hilla meni kyllä aika pitkälti ihan yksikseen ja luki itsenäisesti rataa, joten varmaan menikin siksi niin hyvin. Jo alkuradasta rima alas. Hilla juoksi A:n läpi (toisella kerralla jumahti harjalle) sekä puomin läpi. Pujottelussa tuli läpi sylkkäristä, mutta osasi silti aloittaa oikein avokulman. Okserin rima hieman heilahti. 10. takaakierron teki pelkällä sanallisella käskyllä, kun jäin jälkeen. Puomin jälkeen kerkisi vilkasta sivussa ollutta estettä, mutta uskoi murahdusta. Pituuden haki itsenäisesti, joten itse sai rauhassa mennä putken toiselta puolelta. Putken haku menikin aika kivuttomasti eikä Hilla edes yrittänyt hypätä vieressä ollutta hyppyä.

B-agilityrata HYL


Tällä radalla olin välillä ihan itsekin hukassa ja tein ylimääräisiä ohjauksia. Hilla teki aika laajoja kaarroksia. Hilla meinasi mennä 2.esteen ohi ja niistossa joutui odottamaan pitkään, että varmasti tulee yli. Peitin ehkä esteen? Ei ole nimittäin koskaan tehnyt tuollaista. Keinun teki kiltisti. A:lla taas jäi jumimaan harjalle. Välistävetoon myöhästyin itse ja se oli hieman jäykkä. 18. putkelta Hilla jatkoi suoraan seuraavalle näkyvälle putkelle. Ei enää pystynyt kääntymään ja törmäsi putken päähän. Kääntyi vielä sieltä takaisin ja teki loppuradan hyvin. Kaikki rimat pysyivät ylhäällä.

C-hyppäri 5vp


Ja vielä enemmän laajoja kaarroksia ja epämääräisiä lisäohjauksia. 8.esteen rima alas. En kerinnyt tehdä valssia ennen ja arvoin liikaa ohjausta, joten Hilla tiputti riman. 11. esteen jälkeen Hilla kääntyi muurille, mutta sain viellä sieltä kalasteltua takaisin. Pujottelua ennenkin myöhästyin valssista ja tuli aika ruma vienti kepeille. Pujotteli kuitenkin hienosti loppuun ja sai itse odottaa rauhassa pituudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti