tiistai 17. toukokuuta 2016

Nolla


Lauantaina oltiin taas tokokokeessa. Tinja oli jälleen kerran oikein hieno ja reipas pikkusheltti pienestä vesisateesta huolimatta, mutta silti saatiin vaan 208p ja VOI3, koska taas nollattiin kaksi liikettä. Tinja oli kuitenkin 1./3.

Paikkamakuu 10
Tunnari 9
Oli taas todella levoton etsinnässä, mutta muuten teki hyvin. Saattoi hieman pureskella kapulaa luovutuksessa?
Ruutu 0
Tinja oli ihan possu ja juoksu ruutuun sivusta (pongasi kyllä ruudun ihan hyvin), meni maahan itsenäisesti ilman käskyä ja ruutunauhan päälle… Jouduin vielä käskemään uudestaan maahan, kun possukoira kokeili lähteä liikkeelle. Seuraamiseenkin tuplakäsky, vaikka tuli lopulta varsin vauhdikkaasti. Voisi kysyä Tinjalta mitä se kuvitteli treenanneensa viikolla?!
L-liike 8½
I-S. Muuten hyvin, mutta seisomisessa kääntyi vinoon. Istumiseen pieni varmistelu.
Ohjattu 0
Seuruu ok, seisominen olisi voinut olla terävämpi. Hyvällä kaarella oikealle, mutta Tinja ei erottanut kapulaa kentän pohjasta, joten kapula jäi noutamatta. Yritti kyllä kovasti. Tyhmää nollata liike tällaisen takia, kun ei ollut minun eikä koiran moka.
Seuraaminen 7
Aika kiva seuruu Tinjalta. Peruutukset onnistuivat todella hyvin. Juoksussakin pysyi aika hyvin mukana, ihan pientä jätätystä paikoitellen. Oli kuulemma jättänyt 2-3 perusasentoa tekemättä enkä edes huomannut mitään. En ymmärrä mistä tuollainen on tullut, kun ei ole aikaisemmin tehnyt moista. (Vai onkohan sittekin jättänyt myös treeneissä tekemättä ja en vaan ole huomannut?)
Kaukot 9½
Ei ollut ihan puhtaat vaihdot. Pientä liikkumista, mutta Tinja liikkui nyt ennemminkin hieman taakse. Ei yhtään tuplakäskyä.
Luoksetulo 8
Siivo Tinjaksi. Valuihan se taas jonkin verran stopissa ja taas hirveästi vauhtia.
Metallihyppynouto 6½
Kapea metallikapula, mutta silti Tinjalla oli aika paljon vaikeuksia. Tiputti kapulan kerran nostossa, mutta toi silti oma-alotteisesti takaisin. Hyppyyn tarvitsi pienoisen käsimerkin, sillä meinasi kiertää esteen ohi. Palautuksessa jäi seisomaan.
Kokonaisvaikutus 8
Minusta Tinja olisi ansainnut kympin. Vähän toisin taas tuli ääntä liikkeiden välissä.


Sunnuntaina oli Hillan agilitykisat. Yksi (turha) nolla saatiin taas vaihteeksi lisää. Alkaa noita nollia tulla aika tasaiseen tahtiin.

A-agilityrata 5vp


Muuten puhtaasti läpi, mutta ei kestänyt puomin alastulolla sitä, että irrottauduin jo valmiiksi seuraavalle esteelle ja hyppäsi puomilta ennen aikojaan. 18. este meni hienosti poispäinkäännöksellä. Aika ei ollut kovin kummoinen, koska Hilla jumitti taas molemmille kontakteille ja muutama hidas haltuunotto.

B-agilityrata 0


Nollalla läpi. Oltiin 5. ja maksimissaan neljännelle olisi jaettu serti (ei jaettu yhtään sertiä tässä luokassa). Aika ei taaskaan kovin hyvä, koska Hilla jälleen kerran jumahti A:n harjalle eikä meinannut suostua tulemaan sieltä alas ilman, että olisi hypännyt kontaktin yli. Muutama hidas haltuunotto tässäkin. Pitäisi vaan yrittää olla itse nopeampi eikä ottaa niin voimakkaasti Hillaa haltuun, mutta toisaalta Hilla sitten aika herkästi vaan häipyy lähimmälle esteelle. Välistäveto 15-16. esteelle oli aika jäykkä vaikka olin itse todella ajoissa. Takaaleikkaus 17. esteelle huono, mutta Hilla vissiin katsoi itse, että rata jatkuu toiseen suuntaan ja hyppäsi oikeaan suuntaan.

C-hyppäri HYL


Nollalla tässä 10. esteelle saakka. 2. esteelle pakkovalssi oli aika huono, mutta ihme kyllä Hilla rämpi esteen yli puhtaasti. 8. putken jälkeen Hila lukitsi edessä olleen putken pään ja varsin rumasti sai sanoa, että sai Hillan kääntymään pois sieltä. Sen takia myöhästyin jatkon ohjaamisesta ja Hillahan jakoi 10. esteeltä vaan suoraan eteen ja kävi hyppäämässä ylimääräisen hypyn. Suunnitelmissa oli tehdä 10. esteen eteen valssi, ottaa 11.este päällejuoksuna, 12. poispäinkäännöksellä, 13. taas päällejuoksu ja pujottelu sylkkärillä ja takaaleikkauksella. Ylimääräisen lenkin takia vaan meni omat pasmat sekaisin, että Hilla kerkisi pyörähtää ympäri 12. esteen edessä ja ei malttanutkaan lähteä pujottelemaan, kun yritin takaaleikata. Muuten loppurata siististi läpi. 17. putken jälkeen tarvitsi taas aika voimakasta haltuunottoa, koska kepit ja ylimääräinen hyppy putken ulostulolla ihan tyrkyllä.


Keskiviikkona ulkokentillä treenaamassa tokoa. Tinja oli mietiskellyt asioita treenien välissä ja sehän teki hienosti kokonaista kiertohyppynoutoa! Kierto onnistui heti kerrasta. Vielä kuitenkin tarvitaan paljon toistoja, jotta Tinja saa rutiinia. Tinjalla oli muutenkin päivä, että kaikki onnistuu. EVL-ohjattu nouto toimi kanssa todella hyvin, samoin zeta, tunnari ja kaukot EVL-matkalta. Luoksetulossa sentään stopit valui. Niihin ei tunnu kyllä auttavan mikään.

Hillalla ei ollut niin hyvä päivä, mutta joutuu edelleen tekemään juoksupöksyt jalassa. Ohjatussa taas heittäytyi kuuroksi ja lähti oikealle (vasen haettavana). Olen nyt näissä ollut todella tiukka ja Hilla on saanut tosi tiukan palautteen. Petraa kyllä sen jälkeen ja muisti vielä myöhemminkin tehtynä lähteä kunnolla vasemmalle. Zetassa saatiin toisella toistolla hyvä zeta. Ekalla oli pientä jähmimistä ja yhdestä käännöksestä piti jo huomauttaa. Petraa toisin näissäkin heti kun saa palautteen… Luoksetulon stoppeja tehtiin takapalkalla. Takapalkka on aikaisemmin toiminut kaikkein parhaiten Hillalle, mutta nyt jotenkin vähän näyttäisi niissäkin stopit valahtavan. Tunnarissa etsintä oli hyvä, mutta palautuksessa ennakoi aika voimakkaasti perusasentoon siirtymistä. Kaukoissa saatiin aika iso tappelu aikaiseksi, koska Hilla ei pitänyt kriteereistä kiinni, vaikka muistuteltiin. Toisin se näköjään menee maahankin nykyään niin vinoon, että sen on melkein mahdoton pompata sieltä ylös niin kuin kuuluisi.Torstaina taas ulkokentille treenaamaan. Tinja teki toista päivää peräkkäin kokonaista kiertohyppynoutoa! Kierto onnistui heti ekalla yrittämällä. Ruutua tehtiin VOI-liikkeenä ja siinä Tinja tahtoi jäädä liian eteen, joten vahvistettiin paikkaa vielä kosketusalustalla. Kaukoissa katsottiin pitkältä matkalta pari kaukosarjaa ja näköjään ainoastaan S-I tulee pientä liikkumista. Senkin Tinja teki hienosti, kun vähän muistuteltiin läheltä tekniikkaa. Metallihyppynouto tehtiin kaksi kertaa peräkkäin ja molemmilla kerroilla Tinja onnistui oikein kivasti. Tunnarissa etsii hieman levottomasti, mutta muuten tekee siististi liikkeen. Seuraamisessa vahvistettiin käännöksissä lähellä pysymistä ja suoria peruutuksen aloituksia.

Hilla teki kaukoja eikä tällä kertaa syntynyt tappeluja. Aloitettiin tekemällä muutama sarja kierron kautta ja sitten kaukoja suoraan istumisjätöstä aloittaen, kun menee maahan niin vinoon, että siitä on vaikea tehdä puhtaita vaihtoja. Vaihtaa varsin kivasti ja pitää vaan pysyä tarkkana, että tekee täydet vaihdot. Ruutua oltaisiin välissä tehty hupailuna, mutta jumahti kiertokartioon, eikä todellakaan edennyt eteenemenossa suoraan eteen ennen kuin kävi näyttämässä linjan. Ruudussa pysähtyy edelleen nihkeästi. Ohjatussa sentään tällä kertaa lähti suoraan vasemmalle käskystä. Olisin varmaan tehnyt Hillasta turkiksen, jos olisi siinä mokannut kolmatta kertaa peräkkäin. Tunnarissa etsi hyvin, mutta palautuksissa oli pikkasen löysä. Oli muutenkin aika löysän tuntuinen vauhtiliikkeissä. Saattaa toisin pöksytkin menoa haitata. Yritettiin suoristaa maahanmenoja sivulta ja saada Hillalle pompputekniikka perusasentoon nousuun. Pompata Hilla ei osannut perusasentoon, vaikka kuinka yritti houkutella namilla tai lelulla. 

Tinjan kiertohyppynouto:

Ja kaukoja:

Hilla pelaa jalkapalloa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti