maanantai 23. toukokuuta 2016

Kisaviikko


Viime viikolla kisattiin paljon. Kolmet agilitykisat ja yksi tokokoe. Tinja ei halunnut ihan vielä eläkkeelle, joten Tinja sai juosta vielä yhdet agilitykisat.

Tinjan agilitykisat olivat keskiviikkona. Tinjan rivi oli 5vp, 5vp ja 0. Melkein tupla- ellei jopa triplanolla! Aika hyvin koiralta, joka ei osaa esteitä sekä erottaa juuri ja juuri valssin persjätöstä. Tinjan nolla ei ollut edes kaikista hitain. Ja tämä oli myös Tinjan ensimmäinen nolla kolmosista (toisin Tinjan kanssa ei olla hirveästi kisattu). Nyt voi sen sanoa olevan aidosti kolmosluokkalaisen tasoa. :PA-agilityrata 5vp+yliaikaa


Tämä rata oli yleisesti ottaen aika surkea räpellys, mutta Tinjaksi varsin hyvä. Ensimmäinen rata meni molemmilta rytmin hakemiseen. A:lla pyörähti ympäri, koska ei kestänyt takaaleikkausta. Pyörähti kuitenkin saman tien takaisin menosuuntaan, joten ei saatu virhettä. Putkella kääntyi taas takaaleikkauksessa takaisin. Oli jo mennyt putkeen, mutta ei sitten malttanutkaan mennä. Muuta isompaa ei tällä radalla ollut.

C-hyppäri 5vp


Tämä rata oli varsin sujuva, jos ei lasketa sitä, että Tinja karkasi lähdöstä. Harmillisesti Tinja tiputti yhden riman alkupuolella rataa. Tinja teki varsin hienot takaakierrot ilman erityistä saattelua. Jotain sentään osaan opettaa koirilleni.

B-agilityrata 0


Tämäkin rata varsin sujuva ja hienot takaakierrot jälleen kerran. Tinja toisin näytti vähän pomppivan alastulokontakteilta. Melkein kielsi 11. esteen niistolle, mutta hyppäsi sitten paikaltaan yli.

Hillan agiltykisapäivä oli torstaina. Hilla ei jostain syystä menestynyt yhtä hyvin kuin Tinja. :D Radat olivat toisin nyt paljon haastavampia, vaikka ei ne olleet edeltävänäkään päivänä sieltä helpoimmasta päästä. Ihanneajatkin oli vedetty tosi tiukoille. Hillan rivi oli HYL, 5vp ja HYL.

A-agilityrata HYL


Tämä rata meni todella hyvin 11.esteelle saakka, jossa Hilla teki aika tuhman possuilun ja tuli pakkovalssista läpi. Enkä ollut edes myöhässä. EI vaan noteerannut ohjausta, kun oli jo nähnyt seuraavan esteen.  Yllättävän kiltisti tuli puomilta oikeaan päähän putkea. Väärä pää oli nimittäin melkein kiinni puomissa. Hilla tiputti myö 18.esteen riman.

C-hyppäri 5vp+yliaikaa


Tämä rata meni varsin kivasti. 12. esteen jälkeen Hilla heitti pienen voltin, kun lähdin takaaleikkaukseen liian aikaisin, mutta muuten takaaleikkaukset sekä 12. esteelle, että 14. esteelle toimi todella hyvin. Pujottelua Hilla ei meinannut millään löytää, kun se oli muista esteistä aika syrjässä ja yritin lähettää liian kaukaa. Aika pitkään siinä pyörittiin ja ihme kyllä ei saatu kieltoa. 19.esteen takaakierto oli tosi hieno ja Hilla teki sen pelkällä sanallisella käskyllä, kun itse en kerinnyt ohjaamaan sitä. Jossain tipahti rima. Hieman mentiin yliaikaa, mutta Hilla sai kuitenkin yli 4m/s etenemän ylimääräisistä lenkeistä huolimatta.

B-agilityrata HYL


Heti alkuun Hilla hyppäsi päin 4.esteen rimaa. Muuten alku sujui valsseilla tosi hienosti. Hylky tuli ennen 7. putkea. Hilla teki hienosti keinun, mutta en osannut ottaa huomioon, että Hilla ei ehkä osaa kääntyä kovin tiukkaan takaisin hyppäämättä mitään ylimääräistä ja sieltä Hilla kävi poimimassa yhden ylimääräisen hypyn. Tämä hyppy oli varsin houkutteleva Hillan mielestä, sillä Hilla hyppäsi sen uudelleen heti putken jälkeen. Pujottelunkin jätti kesken, kun näki, että rata jatkuu sivulle, mutta uusittuna teki loppuun saakka. Muuten loppu oli tosi hieno ja Hilla tuli todella kovaa, mutta silti ei ollut kiire ohjata.Lauantaina Hillan seuraavat agilitykisat. Tämän päivän rivi oli 0 ja 3.sija!!!, HYL, 5 ja 5. Tämä oli Hillan ensimmäinen sijoitus kolmosissa Etelä-Suomessa, seitsemäs nolla kolmosissa ja Hillan elämän kolmas hyppärinolla.

A-hyppäri 0


Tämä oli minusta oikein sujuva rata eikä tässä tapahtunut mitään isompaa. Tietysti oltaisiin me saatu aikaa pois, jos vähän rohkeammin olisi ohjannut. Hilla hyppäsi aika järkyttävällä hyppytyylillä ensimmäisen radan, mutta ihme kyllä rimat pysyivät ylhäällä.

Muut saavat mennä agilityradalla ja Hilla joutuu olemaan autossa...

B-agilityrata HYL


Tällä radalla Hilla taas possuili. Ensimmäinen pssuili oli 12. esteen jälkeen A:lle vienti, jossa Hilla tunki aika pienestä raosta putkeen. Teki tämän vielä toisen kerran peräkkäin ennen kuin totesin, että nyt putkiin meno saa riittää. Toinen possuilu sitten 16. esteelle, josta Hilla tuli taas pakkovalssista läpi ja en ollut taaskaan myöhässä. Uusin nyt tämän kohdan edellisen esteen kautta ja tuli se sieltä pakkovalssiin, kun pikkasen ärisi tuhmalle bortsulle. Muuten rata siististi läpi.

C-agilityrata 5vp


Tällä radalla Hilla lähti hakemaan 4. esteeltä suoraan takana ollutta hyppyä. Ihme kyllä sain vielä siitä kääntymään vielä pois sieltä. Kun yritin saada Hillaa putkeen, niin Hilla kääntyikin uudestaan ympäri ja yritti nyt hakea pujottelua. Vielä saatiin Hilla sieltäkin kääntymään ja vihdoin sinne putkeen. Okserin rima pysyi ylhäällä! Hilla sitten tiputti 13. esteen riman. Puomin kontaktit oli todella hyvät ja loppurata hienosti läpi. Hilla kääntyi tosi hienosti 20. esteellä takaaleikkuulla.

D-agilityrata 5vp


Tämä rata oli kuin Hillalle tehty! Suoraa juoksemista, takaakiertoja ja takaaleikkauksia. Kaikki mitä me osataan hyvin! Menin kyllä tyrimään tämänkin radan ja takaaleikkasin liian aikaisin 12. esteelle ja Hilla reagoikin tähän yllättävän voimakkaasti ja kääntyikin ennen hyppyä. Vähän sitten jouduttiin tällä esteellä säätämään, mutta saatiin kuitenkin vielä oikein päin yli. Rima tuli alas loppupuolella. Olin vähän pettynyt, kun en päässyt näyttämään Hillan hienoja takaakiertotaitoja 10. esteelle, kun kerkisinkin ottaa ihan hyvän etumatkan. Olisi pitänyt hidastella.


Sunnuntaina oli Tinjan tokokoe. Kerran oltiin viikolla treenattu koirien kanssa tokoa. Ei saatu taaskaan ykköstä, mutta Tinja ei ollut oikein tänään parhaimmillaan. Ekaa kertaa koe oli jaettu kahtia. Ensimmäinen erä meni todella hyvin ja Tinja oli erittäin pirteä. Toiseen erään Tinja puolestaan hyytyi totaalisesti eikä oikein keskittynyt kunnolla.  Päivä oli todella lämmin ja pitkästä aikaa tehtiin nurmella. Paljon myös tyhmiä teknisiä virheitä. Tinja sai kuitenkin 233 pistettä, VOI2 ja sijoitus oli 1./4.

Paikkamakuu 9
Hidas perusasentoon nousu.
Seuraaminen 7½
Tinja teki ehkä parhaan koeseuruunsa ikinä ja sitten hyytyi viime metreillä ja rupesi jätättämään todella voimakkaasti. En tiedä oikein edes miksi. Jätättäminen alkoi juoksupätkässä ja siinä Tinja aina jätättää kokeissa. Hilla rupesi myös samaan aikaan itkemään, että hän osaisi paremmin ja loppuseuruu oli enemmän toisessa päässä kenttää, joka oli kuoppaisempi. Tuomarikin harmitteli, kun alkuosa oli mennyt niin hyvin. Peruutukset onnistui hyvin.
Ruutu 9
Todella hieno. Piste ehkä lähtenyt siitä, että Tinja oli pikkasen hidas seuruuseen tulossa.
L-liike 7½
M-I. Maahanmeno ok, mutta pikkasen näytti ennakoivan istumista asennoksi. Istumiseen varmistelu, mutta todennäköisesti ei olisi tänään istunut ilman. Käännöksessä jätätti todella voimakkaasti. Muuten seurasi hyvin.
Luoksetulo 6
Tämä oli sihteerinteltan edessä ja Tinja ei oikein tykännyt. Lähti voimakkaasti kaartamaan poispäin eikä suostunut pysähtymään ekalla käskyllä.

Metallinouto 5
Tinja oli oikein urhea ja hieno pikkusheltti! Kapulassa oli todella paksu suuosa (saman paksuinen kuin Hillan metallikapulassa). Olin ihan varma, että ei Tinja sitä nosta, mutta niin vaan Tinja toi sen urheasti perille saakka. Kaksi kertaa tiputti kyllä kapulan matkalle, mutta nosti aina oma-aloitteisesti uudelleen.
Ohjattu 5
Tämä oli ihan omituinen Tinjalta. Seuruu ja pysäytys osuus ihan ok. Haettavana oli vasen, mutta Tinja tulikin käskyllä takaisin mun luokse. Ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt moista, joten en tiennyt edes mitä tekisin tässä tilanteessa. Toisella käskyllä havaitsi oikean puoleisen kapulan ja siitä sitten saatiin pysäytyksen kautta korjattua vasemmalle.
Kaukot 7½
Musta ihan siistit vaihdot ja yllättävän pieni pistemäärä. Pientä liikkumista tuli. Tinja ei taaskaan keskittynyt ihan kunnolla. Viimeiseen maahanmenoon jouduin toistamaan käsimerkin.
Tunnari 8
Tämä oli aika vaisu esitys Tinjalta. Ei oikein keskittynyt ja etsinyt kunnolla ja pyöri välillä ihan muualla kuin kapuloilla. Oikean kuitenkin palautti.
Kokonaisvaikutus 9
Tuomari tykkäsi, mutta musta Tinja ei ollut tänään kovin hyvä. Ensimmäisessä ykilöerässä Tinja tuntui tosi hyvältä ja rennolta. Ääntäkään ei tullut yhtään koko kokeen aikana. Toinen erä taas oli ihan surkea räpellys eikä Tinja ollut kunnolla mukana ja keskittyminen oli koiralta kokonaan poissa. Tinja ei ehkä ole tottunut tekemään koesuorituksia kahdessa erässä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti