torstai 21. huhtikuuta 2016

Kisoja ja taas sairastuvalla



Jahas. Sitä sitten päätti Hilla taas rikkoa itsensä. Arvoitus on miten se siinä onnistui, sillä sunnuntai-iltana Hilla meni nukkumaan neljän terveen jalan kanssa ja maanantai-aamuna heräsi kolmen toimivan jalan kanssa. Vasemmasta etujalan anturasta löytyi pieni vekki, joka toivottavasti selittää ontumiseen. Toisin Hilla ontui aika voimakkaasti vaurion kokoon nähden. Nyt ollaan kuitenkin sairaslomalla ja Hilla joutuu pitämään taas vaihteeksi tassunsa siteessä ja kulkemaan ulkona tossun kanssa.


Lauantaina oli Tinjan tokokoe. Saatiin VOI2 253,5 pistettä ja sijoituttiin 2./6. Vain 2,5 pistettä ykköstuloksesta. Pahuksen Tinja! Olisi voinut istua jäävissä tai pysähtyä luoksetulossa tai lähteä suoraan vasemmalle ohjatussa. Yhden kaksoiskäskyn poisjääminen kaukoissakin olisi riittänyt. :D No, Tinja oli oikein iloinen ja reipas ja koe meni muuten todella hyvin, joten ehkä ne loput kaksi ykköstä tulee vielä joskus. Kunhan on vaan tarpeeksi löysä tuomari.

Paikkamakuu 10
Hieman oli turhan edessä perusasennossa ja kiertyi vähän maahanmenossa vinoon. Hyvin kuitenkin maahan ja sivulle.
Tunnari 9½
Etsintä pikkasen levoton. Yksi ylimääräinen korjaus kapulaa nostaessa. Hyvä palautus.
Luoksetulo 6
Back-käsky kokeilussa. Ei kuunnellut ensimmäistä käskyä. Toisella käskyllä pysähtyi hyvin, mutta oli kerinnyt valahtaa aika paljon. Vauhtia taas liikaa ja muisti perusasentoon siirtyessä hypätä vasten.
Metallihyppynouto 7
Lähti hitaasti kapulalle. Tarvitsi tuplakäskyn nostoon. Hitaasti toi takaisin, mutta hyppäsi esteen yli vaikka hetken miettikin.
Kaukot 8
S-I-M-I-S-M. Hyvät kaukot. En ainakaan itse huomannut, että olisi liikkunut. Yksi kaksoiskäsky, muistaakseni ensimmäiseen maahanmenoon. Turhan häiriöherkkä taas, mutta ääntä korottamalla teki kuitenkin vaihdot. Pientä levottomuutta, kun palasin sivulle.
Zeta 7
I-S. Seisoi istumisen, mutta istui toisella käskyllä. Seisoiminen ok. Seuraaminen ihan hyvä. Pientä ennakointia jäävistä seuraamaan tuloon.
Ohjattu 7
Seuraaminen ihan ok, taisi väistää taas pysäytysmerkkiä. Pysäytys seisomaan olisi voinut olla pikkasen terävämpi. Vasen haettavana, lähti oikealle mutta korjasi hyvin. Palautus hyvä.
Seuraaminen 7½
Ihan hyvä kisaseuraaminen Tinjalta. Jätätti taas jonkin verran, varsinkin juoksussa. Pysyi kuitenkin mukana ja keskittyi. Lyhyet peruutukset olivat hienot, mutta pitkä epäonnistui.
Ruutu 9
Hyvin ruutuun ja hienosti ruudun takalaitaan. Ei tullut ääntä! Tuomarin mielestä olisi saanut olla vauhdikkaampi.
Kokonaisvaikutus 9
Tinja oli oikein iloinen ja reipas. Ei hirveästi tullut ääntäkään tällä kertaa. Yhteensä ehkä neljä haukahdusta liikkeiden välissä? Vähän tuntui Tinja väsähtävän loppua kohden. Kokonaisuutena kuitenkin yksi Tinjan parhaista kokeista. Tuntui varsin rennolta koko kokeen ajan. Meinasi luoksepäästävyydessä ärähtää tuomarille, joten pitää muistaa jatkossa pitää vähän tiukemmin kiinni.

Ylpeä uusi sorsan omistaja. Sorsa odottelee Hillan parantumista.

Lauantai-iltana kävi Hilla vielä harjoittelemassa lainaohjaajan kanssa agilityä. Hilla näytti olevan varsin irtoavaisella tuulella ja sinkoili aika paljon väärille esteille.

Sunnuntaina sitten vuorossa agilitykisat. Hilla juoksi neljä starttia. Kaksi ensimmäistä rataa Hilla meni ensimmäistä kertaa lainaohjaajan kanssa. Kaksi jälkimmäistä sitten minun kanssa.

A- ja B-agilityradat molemmat HYL
Nämä siis Hilla meni lainaohjaajan kanssa. Hillaa taisi ensimmäisellä radalla jännittää aika tavalla, sillä se kiersi epätyypillisesti ensimmäisen hypyn ja alku menikin hieman pieleen. Loppurata meni hyvin. Toinen rata meni todella kivasti! Vain yksi pieni lipsahdus väärällä esteelle, kun Hilla on välillä aika liukas saippua karkailemaan lähimmille esteille. Kontaktit Hilla teki nätisti. Toisella radalla Hilla hieman jännitti puomia, kun siinä oli jotain vikaa ja se heilui suorittavien koirien alla.



C-agilityrata HYL
Tämä oli taas niitä erittäin noloja hyllyratoja, joiden jälkeen ihmettelee miten kehtaakaan käydä edes kisaamassa. Hilla ei taas tuntunut etenevän minnekään. Vauhti ihan poissa enkä oikein tiedä miksi. Ekat radat kuitenkin näytti tekevän reippaasti. Hilla hyppäsi päällejuoksussa ilmeisesti jotenkin rimaa/siivekettä päin ja säikähti sitten päälle kaatuvaa siivekettä, josta sitten ohjaus meni multa totaalisen sekaisin. Toisin Hillan väärään putken päähän meno oli ihan jonkinlainen tuhmuuskohtaus, joka oli kyllä todella epätyypillistä Hillalle. Kielto pujotteluun taas oli ihan oma moka, sillä taas jälleen kerran unohdin katsoa missä seuraava este on ja ohjasin ihan miten sattuu… No, muistin ainakin katsoa koiraa.


D-hyppyrata 5
Tämä meni varsin kivasti ja ainoa virhe tuli viiksileikkausyritykseen, jota Hilla ei ihan ymmärtänyt ja kielsi esteelle. Sovelsin sitten kohtaan jotain ihan muuta kuin mitä oli alun perin tarkoitus (ihme, että Hilla kääntyi siivekkeen ympäri). Hilla kesti todella hyvin aika vaikean takaaleikkauksen kepeille! Tällä radalla Hilla tuntui taas etenevän radalla ja teki varsin kivan ajankin ottaen huomioon kieltoon käytetyn ajan. Etenemä 4,4 m/s.


Keskiviikkona Tinja kävi tekemässä viimeistelytreenit (ja samalla tämän viikon ainoat tokotreenit) ennen kisoja. Tinja kyllä periaatteessa osaa kaikki liikkeet todella hyvin, kunhan vaan tekisi ne myös kisoissa ja jättäisi kaikki ylimääräisen pelleilyn pois. Tinja aloitti ohjatulla. Vasemmalle lähti ensin keskikapulalle, mutta korjasi hienosti. Merkin kanssa otettuna yritti taas ohittaa pokkana merkin ja juosta kapuloille. Oikea puoli nousi hyvin. Ruutu heti ohjatun jälkeen oli vaikea ja tarjoili ohjatun merkkejä. Paikka kuitenkin ruudussa hyvä (kun vihdoin suostui sinne menemään) hyvä. Zetassa seisoi ensimmäisen istumisen, mutta sen jälkeen petrasi ja istumiset tuntui varmoilta. Luoksetuloissa suostui pysähtymään (vaikka vauhtia on edelleen liikaa) ja kaukot olivat oikein kivat pitkältäkin matkalta.

Ja vanhoja kuvia:

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti