perjantai 8. huhtikuuta 2016

Enemmän agilityä


Sunnuntaina käytiin agilitykisoissa. Hilla ei oikein tuntunut omalta itseltään. Ensimmäisellä radalla oli jotenkin todella hidas ja hyppäsi rimaa päin. Muilla radoilla tuntui vauhti ihan normaalilta, mutta tuli ihan käsittämättömiä esteiden ohituksia Hillalta.

C-hyppäri HYL


Tämä rata tuntui todella vaikealta rataan tutustumisessa. Liikaa sellaisia ansaestekohtia, joissa olin varma, että Hilla ei tule ohjauksiin. Pahin oli 6. putkeen lähetys, jossa kolme potentiaalista putken suuta vierekkäin. Tämä ihme kyllä saatiin onnistumaan. Hilla ei hakenut taaskaan pimeästä kulmasta putkeen ja kiersi koko putken ympäri. Hyllytettiin 18. esteelle, koska viiksileikkaus ei onnistunut ja Hilla hyppäsi saman esteen uudestaan. Tai kai se olisi onnistunut, jos olisi sen väkisin runnonut läpi, mutta sama oli hyllyttää, kun niin paljon virhepisteitä alla. Pari rimaa tuli alas, joista toiseen Hilla hyppäsi ihan kunnolla päin.

B-agilityrata 15vp


Tällä radalla mulla meni rehellisesti sanottuna totaallisesti hermot Hillaan. Käytiin vielä ennen rataa lämmittelyalueella kertaamassa A:n alastulokontaktipysäytys ja teki hienosti heti kerralla ja joka kerta. Kisaradalla sitten jumittaa harjalle, ei suostu tulemaan pois sieltä ja hyppää lopulta koko kontaktialueen yli olematta edes lähellä koko aluetta. Sama homma keinulla. Renkaan hajotti, ei olekaan ennen saanut renkaalta virheitä. Pituudelta hävisi taas maata kiertävälle radalle ja teki todella nolon erittäin laajan kaarroksen ja tuli vielä 20. esteen ohi. Mun laskujen mukaan tältä radalta olisi pitänyt saada 20vp.

A-agilityrata HYL


No tällä radalla Hilla päättää olla huomioimatta 2. esteelle tehtyä niistoa ja joudun blokkaamaan jalalla, että ei tule esteestä ohi. Tämän seurauksena sitten aloittaa pujottelun väärin ja yrittää väkisin tunkea uudelleen väärään väliin (inhottavaa, kun Hilla tekee tuota). A:n suostui ryömimään loppuun saakka. Hilla tuli myös 15. esteen ohi ja päättää karata keinulta, joten keinun uusimisesta suoraan maaliin. No oli siellä hieno 9. esteen kaukaa lähetetty takaakierto.



Maanantaina käytiin ulkokentillä treenaamassa tokoa. Tokotreenit ovatkin jääneet todella vähäisiksi viime aikoina, eikä Hillan kanssa vääntämiseen ole oikein motivaatiotakaan. Tinjalle tehtiin taas häiriötreeni eli ruutu toiseen päähän ja ohjattu toiseen päähän ja ylimääräisiä kapuloita häiriöksi. Tinja olikin oikein hieno, eikä välittänyt häiriöistä mitään. Ruudun paikka toisin oli hakusessa ja yritti ensin tarjota sitä merkkinä. Ohjatussakin osasi hienosti lähteä takakapuloille, kunhan ensin keskusteltiin, että se merkkikin siinä välissä pitäisi tehdä. Vähän jumahti yhteen haettavaan suuntaan, mutta aika nopeasti osasi irrottautua siitä.

Hilla teki saman harjoituksen ja Hilla oli ihan törkeän huono. Eteenmenoa ei osannut kapula- ja merkkihäiriössä. Ruudun löytäminenkin oli vähän niin ja näin. Pahin oli se, että Hilla jumahti edessä oleviin kapuloihin ja ei olisi millään lähtenyt hakemaan takaa kapuloita. Molemmat koirat kertailivat myös rallytokojuttuja ja Hillalta keitti aika pahasti yli. Eipä ollut koskaan piipannut noin paljoa.


Tiistaina käytiin treenaamassa agilityä ulkokentillä. Hillan kanssa harjoiteltiin niistoa tai ennemminkin sitä, että maltetaan käydä se hyppy tekemässä vaikka liikkuisinkin jo alta pois. Myös taas pimeästi kulmasta putkea ja kontaktiesteet erikseen. Hilla harjoitteli myös parempaa kapulan pitoa, juoksemalla hyppyjä läpi kapula suussa. Tinjakin teki pientä rataa ja Tinja oli hirmuisen hieno! Tinja osasi jopa pujotella hienosti.

Torstaiagility



Alkuosiota tehtiin aika pitkään. Hilla ei oikein osannut takaaleikkauksella jatkaa matkaansa oikeaan suuntaan vaan yritti hypätä saman hypyn uudestaan. Kokeiltiin myös sitä, että menin itse lähdössä ihan 4. esteen viereen ja Hilla suoritti kolme ensimmäistä hyppyä itsenäisesti ja valssilla 4. ja 5. esteen väli. Hilla meni tämän todella hienosti! Vaikein oli 8. hyppy ennen puomia, sillä Hilla yritti jatkaa matkaansa puomille, eikä välittänyt mun ohjauksesta taaskaan mitään. 11. esteen vastakäänökseen ei reagoinut millään tavalla, vaan jatkoi matkaansa putkeen. Flippauksella tuli pujotteluun. Väleistävetoihin tuli nätisti. Lopuksi koko rata kuitenkin nollalla läpi. Yhtään rimaakaan ei tainnut tällä kertaa tipahtaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti