torstai 3. maaliskuuta 2016

Yksi nolla lisää ja pieni potilas


Tärkeimpänä Tinja kävi tiistaina steriloitavana. Tähän operaatioon valmistauduttiin pesemällä Tinja, harjaamalla se ja trimmaamalla tassukarvat sekä leikkaamalla kynnet. Leikkaus sujui hyvin ja Tinja oli kuulemma käyttäytynyt hyvin. Koko kohtu poistettiin minun toiveesta. Tinja on myös toipunut yllättävän hyvin leikkauksesta. Tinja ei ole valittanut lainkaan ja nukkui ensimmäisen yön täysin rauhallisesti. Ruokakin kelpasi todella hyvin heti leikkausiltana. (Aika sairas toisin saa olla, että Tinja jättää syömättä.) Tramal-huuruista selvittyä on häntääkin jo hieman heilutettu. Ainoastaan pomppimista nyt varoo.


Hilla kävi sunnuntaina agilitykisoissa. Oli osallistujamäärältään varsin isot kisat, kun oli ainut agilitykisa sinä viikonloppuna pääkaupunkiseudulla. Kahden ensimmäisen radan profiilit olivat meille sellaisia, että aika paljon saisi tehdä, että saataisiin ne menemään vikaan.

A-agilityrata 0


Kaikki muut taisivat ottaa alun ennakoivalla valssilla, joten päätin sitten kokeilla miksi niisto ei olisi 2.esteelle toimiva vaihtoehto. Pikkasen pääsi Hilla levähtämään käännöksessä, mutta olisi todennäköisesti kääntynyt ihan hyvin, jos olisin lähtenyt aikaisemmin liikkeelle.  Ainoat huolestuttavat kohdat tällä radalla oli väärä putkensuu heti tyrkyllä puomin alastulolla ja A/putki-erottelu. Molemmat sujuivat kuitenkin todella hyvin. Hilla ei osannut mennä hirveän hyvin hakea 9. putkeen pimeästä kulmasta ja lähti hakemaan vastakkaiseen putkeen, mutta onneksi vielä suostui kääntymään takaisin oikeaan putkeen. Tämän lenkin takia ei päästy ajalla juhlimaan.

B-agilityrata 5


Tällä radalla oli vaikeinta 4. esteen takana heti oleva toinen este, joissa Hilla herkästi jatkaa matkaansa suoraan. Lähti nytkin ja teki taas aikamoisen lenkin, mutta ihme kyllä suostui vielä kääntymään hyppäämättä estettä. A:n alastulolla kontaktivirhe: jäi taas ärsyttävästi jumimaan harjalle ja sitten isolla loikalla alas. Kepit haki todella hyvin, vaikka kulma ei ollut kovin helppo Hillalle. Kääntyi myös hyvin pituudelle vaikka en tehnyt vastakäännöstä. Tässä moni koira hyppäsi edelliseltä hypyltä pitkälle ja tuli sitten pituuden ohi. Takaaleikkaus sujui myös hyvin 12. esteelle ja Hilla malttoi hyvin juosta puomin päähän, vaikka rata jatkui vinottain sivulle.

C-hyppäri HYL


Taitaa olla kaksi rataa maksimi, mitä vielä jaksaa ohjata hyvin, sillä tällä radalla tuli mokattua kunnolla. Hilla ei osannut hakea pimeästä kulmasta putkeen ja kiersi koko putken ympäri. Näitä on kyllä joskus tehty (ei pitkään aikaan) eikä aikaisemmin ole mitään ongelmia ollut. Suoran putken jälkeen persjättö epäonnistui eikä Hilla vaihtanut puolta, koska unohdin katsoa missä koira menee. Ei se mitään, että tein tämän kerran, mutta täysin sama homma uudelleen ennen 13. estettä. Hilla hyllytti 9. esteelle ohittamalla sen ja hyppäämällä seuraavan esteen. Pakkovalssi toimi todella hyvin 14. esteen jälkeen putkeen lähetyksessä ja eteenmenossa ei mitään ongelmaa. Hilla ei myöskään tiputtanut yhtään rimaa! Vähän toisin kolahti okserin takarimaan.

Agilitykisojen positiivisuudet
+ nolla, edellinen oli lokakuussa
+ ei yhtään tipahtanutta rimaa!
+ pujottelun aloitukset sujuivat
+ eteenmenot

Kehityskohteet
A:n kontakti, pimeät kulmat putkiin, persjättö putkien jälkeen


Maanantaina ja tiistaina käytiin treenaamassa tokoa. Molemmilla kerroilla harjoiteltiin myös rallytokoa ja nyt pitäisi olla niin paljon hinkattu, että Hilla tarjoaa spiniä ihan kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin kohtiin. Eikä se ole viitsinyt pomppiakaan oikean puolen seuruussa.

Tokon osalta on treenattu ohjattua. Keskitytty lähinnä kiertoon ja siihen, että kiertää oikein päin ja ylipäätänsä kiertää reippaasti. Tiistaina otettiin kierrot matalalla kartiolla. Tämä oli ehkä vähän turhan helppo Hillalle ja olisi pitänyt laittaa kapulat taakse. Tehtiin myös kierron yhteydessä pysäytyksiä. Tunnariakin tehtiin molempina päivinä ja keskityttiin palautusvauhtiin sekä vaan saamaan lisää itseluottamusta toistoilla. Juoksi aika monella toistolla maanantaina oman kapulan yli, mutta en viitsinyt siihen puuttua. Tiistaina juoksutettiin Hilla suoraan leluun (on se kiva, kun se kestää tällaista). Luoksetuloonkin on keskitytty (stopeissa valuu hieman) ja siihen viimeisen välin vauhtiin. Maanantaina kokeiltiin laittaa matala hyppy juuri ennen kun pitäisi kääntyä perusasentoon ja se tuntui toimivan aika kivasti. Peruutuksessa tuntuu kiertyvän ihan pikkasen selän taakse. Todennäköisesti on ihan suora, mutta itse saa pelätä koko ajan astuvansa tassujen päälle.


Tiistaina käytiin myös Hillan kanssa treenaamassa agilityä. Harjoiteltiin putkea pimeästä kulmasta ja se oli kyllä aika vaikea Hillalle varsinkin jos yritti lähtettää kauempaa. Hilla yritti ratkaista ongelman hyppäämällä putken yli. Toisena tehtiin A:n kontaktia. Siinä aika hyvin toimi, kun ensin otti erikseen ihan pelkän alastulon ja palkkasi namilla, ja sen jälkeen kokonaisena ja taas palkkaus namilla. Ei juminut enää niin paljoa harjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti