maanantai 28. maaliskuuta 2016

Ja taas yksi nolla lisää


Tänään agilitykisoissa. Kaikki radat olivat agilityratoja. Hilla oli varsin irtoavalla tuulella ja teki useampia randomeja esteenhakuja. Keskityttiin kaksi ensimmäistä rataa kontakteihin ja niiden oikeaoppiseen suoritukseen.

A-agilityrata HYL


Tällä radalla oikein kivasti 7. esteelle saakka ja sitten Hilla vaan häippäsi keinulle. 9.-13. esteet onnistuivat kivasti valsseilla ja vastakäännöksellä. Hyvä pakkovalssiin tulo 15. esteelle ja teki itsenäisesti 16. esteen. A:lle taas hidasteli ja aloitteli hidastelun jo todella ylhäältä harjalle. Useamman kerran sai pyytää, että suostui tekemään kontaktin kunnolla. Puomilla yritti juosta läpi, josta ärähdin ja jäi ne takatassut vielä puomille (juuri ja juuri). Keinulla tuli myös läpi: kaksi kertaa ja siitä sitten suoraan maaliin.

B-agilityrata HYL


Keinulla nyt malttoi pysähtyä, mutta liian ylös ja kerkisin kehua ja hyppäsi sitten pois. Tuli ohi 9. esteestä, olisi pitänyt selkeämmin käydä törkkäisemässä esteelle päin. Pujottelun haki hyvin sylkkärillä. A:lle päästin Hillan ensin ja tulin itse rauhassa perässä, mutta silti jäi kontaktille hidastelemaan ja sai taas pyytää tekemään kunnolla. Puomin kontakti hyvä, mutta vaati muistutuksen, että pysähtyy. Hyllytti 18. esteen jälkeen hyppäämällä takana olleen esteen. Ei tullut valssiin mukaan. Hilla vetäisi käännökset aika laajoiksi renkaalta ja 19. esteeltä; haki taas ihan muita esteitä mitä oli tarkoitus (pirun levottomat kädet!)

C-agilityrata 0


Ei auttanut kahden ensimmäisen radan konktien vääntäminen, sillä taas Hilla teki kaikki kontaktit väärin: keinulla jäi liian ylös ja hyppäsi liian aikaisin pois. Sama homma A:lla + hidastelu. Puomilla tuli läpi. Nollana kuitenkin läpi. Aika toisin ei ollut kummoinen ja oltiin 6./40 koirasta ja voittajaan ero noin 4 sekunttia. En kyllä tiedä mistä olisin repinyt vielä pois lisäsekuntteja. Tai no, A ja keinu olivat hitaita, pujotteluun vienti sylkkärillä oli todella hidas, pieni hidastelu ennen 8. putkea ja muutama laaja käännös. Aika täydellisesti kuitenkin olisi saanut mennä. Mutta Hillan sentään vahingossa kääntyi 11. esteellä siivekkeen ympäri!

Agilitykisojen positiivisuudet
+ Lähdin alta pois ajoissa niistoissa
+ Ei yhtään tipahtanutta rimaa (rimat 55cm :P)
+ Yksi onnistunut puomin kontakti
+ Rauhallinen sujuva ohjaus pääosin

Kehityskohteet
Kontaktit!, Käsien liikeradat hallussa, että Hilla ei häivy maata kiertävälle radalle.

SM-nolla -listauksesta näkyykin, että Hillalta puuttuisi vielä tuplanolla SM-kisoihin pääsemisestä. Mutta sellaista ihmettä ei ainakaan vielä tänä keväänä tule tapahtumaan! Jos nyt edes saataisiin edes yksi serti tänä vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti