torstai 7. tammikuuta 2016

Vuosi aloitettu agilityllä


Lauantaina aloitettiin vuoden kisakausi agilitykisoissa. Radat olivat varsin helppoja: lähinnä suoraa ja radalla pari kinkkisempää kohtaa. Ei silti Hillan kanssa tuloksilla juhlittu.

A-agilityrata HYL

Puhtaasti A:lle saakka, jossa Hilla vapautti itsensä liian aikaisin ja syöksyi väärään putken päähän. Kontaktit hitaita.

B-agilityrata 5vp


Todella huonosti ajoitettu ennakoiva valssi 4.esteelle, jonka takia Hilla tiputti riman. Muuten puhtaasti läpi. Hilla eteni todella hienosti suorat mene-käskyllä.

C-hyppyrata HYL


Hilla meni aikamoista vauhtia, kun pääsi juoksemaan hirveää vauhtia kahden suoran putken läpi. Hyvin kerkisi valssiin 4. esteelle, kun antoi Hillan tehdä itsenäisesti ensimmäiset esteet (Hilla ei takuulla mene yhdenkään esteen ohi). Sen jälkeen Hilla totesi, että kilttinä oleminen riittää ja kaarrokset vaan laajenivat. Eka takaakierto-niisto vielä onnistui, mutta toisella Hilla juoksi tyynesi ohitseni suoraan putkeen. Aika odottamaton ratkaisu, kun putken suu ei ollut niin lähellä ja olin jo esteellä valmiina. Hilla ei edes reagoinut, kun yritin kutsua takaisin. 12. esteen takaakierto oli aika paha paikka meille ja rataantutustumisessa päädyin tekemään perus takaakierron ja toivomaan parasta. Hilla yritti kyllä jatkaa matkaa tässä suoraan seuraavaan putkeen, mutta reagoi tällä kertaa nimeensä ja tyytyi vaan tömähtämään hieman ikävän näköisesti putken suuhun.


Keskiviikkona jatkettiin agilitykisojen parissa. Radat olivat nyt paljon haastavammat. Varsinkin ensimmäinen rata oli todella vaikea eikä sillä tullutkaan kuin pari nollaa vaikka kisaajia oli reippaasti yli 60.

A-agilityrata HYL


Ensimmäinen rata oli aika pelastelua ja kalastelin Hillaa aika monesti vääristä hyppysuunnista, mutta silti onnistuttiin pääsemään puhtaasti (vaikka ei kovin tyylillä) 16. esteelle saakka. Sen jälkeen en tiedä mitä ihmettä tapahtui, koska viimeinen näköhavainto Hillasta oli, että se meni vekkauksella oikein päin 16. esteen yli ja olin jo siirtänyt katseen siihen putken päähän mihin Hillan olisi pitänyt mennä, mutta tunnenkin kun Hilla juoksee täysiä takaapäin mun jalkoihin ja sujahtaa samalla vauhdilla väärään päätä putkea (ilmeisesti kuvitteli horjahdukseni ohjaukseksi). Ja olen aika varma, että en ollut Hillan tiellä. Koska hylly oli jo alla, kokeilin osaako Hilla hakea pujottelun aloituksen itse. Ei osannut, mutta ei mennyt kuin yhdellä välillä huti. A:n kontakti oli hidas, mutta puomi hyvä.

B-hyppyrata HYL


Tässä sujuvasti 12. renkaalle saakka, jossa puolen sekunnin radan unohdus ja sehän riitti Hillalle ja Hilla kävi hyppäämässä seuraavan putken vierestä hypyn. Pasmat menivät tästä niin sekaisin, että Hilla ei tullut 14. esteen takaakiertoon. Okserinkin rima tipahti, kuten arvelin käyvän jo rataantutustumisessa. Tuntuu olevan okserien ylittäminen puhtaasti Hillalta ihan mahdotonta.

C-agilityrata HYL


Tämä oli oikeasti todella hyvä ja sujuva rata! Pujottelussa Hilla ei hakenut taaskaan oikein sylkkärillä oikeaa väliä, mutta pujotteli muuten todella varmasti kohti seinää ihan yksin ja itse sai rauhassa mennä toiseen suuntaan. Hyvin kerkisi valssiin. ;) 10. esteelle unohdin törkätä Hillan takaakiertoon, joten tuli tämän väärästä suunnasta (Myönnän: katsoin, että Hilla tulee niin laajalla kaarella putkesta, että se tulee kyllä laiskemmallakin ohjauksella. Ei tullut.) Poispäinkäännös toimi hyvin 16. esteelle. Molemmat kontaktit hyvät.


Ajattelin olla tänä vuonna positiivisempi, joten tässä positiivisia asioita näistä kisoista:
+ Hillalla on todella varma pujottelu. Saan heittää vaikka minkälaista kärrynpyörää ja silti se jatkaa loppuun.
+ Eteenmenot ovat todella hienot. Mene-käskystä ei vilkaista edes taakse tai hidastella.
+ 6 rataa ja vain kaksi rimaa alas, joista toinen oli mun moka.
+ Tehtiin paljon vaikeitakin ohjauksia onnistuneesti
+ Puhtaat radan yhden tai kahden virheen päässä joka radalla.
+ Käännökset suurimmaksi osaksi siistejä
+ Hyvät putkijarrut


Tokoakin ollaan treenattu. Viime viikon perjantaina tokoiltiin pihalla kun oli vain noin kymmenen astetta pakkasta. Hillan kanssa väännettiin kaukojen kanssa. Väliin oli pakko laittaa Hilla tauolle sisälle ja käydä Tinjan kanssa auto puhdistamassa, kun alkoi iskeä epätoivo ja Hilla reagoi taas aika voimakkaasti mun mielentilan laskuun. Hilla tuntuu päättäneen, että se ei aio oppia nostamaan itseään voimalla ensimmäisellä vaihdolla. Korjaa kyllä kun tekee lisävaihdon, mutta taas jos yrittää aloittaa ns. uudestaan alusta niin hivuttaa taas itsensä monivaiheisesti ylös vajaaseen asentoon. Tinja teki jäävien erottelua.

Sunnuntaina tehtiin sisällä. Hillan kanssa taas tapeltiin kaukojen kanssa. Kokeiltiin myös M-S vaihtoon rinnan alle namia ja toimi ihan ok, mutta jumahti heti palkkaan jos yritti tämän enempää tehdä vaihtoja. Tinjakin teki kaukoja ja se muisti todella hyvin tekniikan. Tinja teki myös tunnarin ja oli todella laiska suoritus. Tinja harjoitteli myös lauantaina tokoa kisapaikalla. Tehtiin kaukoja, jääväerottelua ja seuraamista.


Maanantaina käytiin tekemässä puolen tunnin pikatokot hallissa. Oli tarkoitus ottaa pitemmätkin treenit, mutta unohdin treenikassin väärään asuntoon ja sitä haettaessa juututtiin ruuhkaan. Hilla oli kuitenkin varsin iloinen ja teki oikein hienon ohjatun ja tunnarin. Vauhdit oli todella hyvät palautuksissa. Merkkikin oli oikein hyvä. Seuraamisessa oli vähän turhan iloinen eikä suostunut millään siirtämään paikkaa taemmas ja suoraan. Eteenmenoissa vähän tahtoo haparoida loppumatkasta, joten pitäisi taas tehdä ahkerasti lelulle lähetyksiä. Tinjan kanssa tehtiin tunnaria ja oli iloinen reipas itsensä. Tinja teki myös kolmella kapulalla ohjattua. Muutaman kerran juoksi keskikapulalle, mutta hienosti osasi korjata lisäkäskystä oikealle kapulalle. Tinjan kassa kokeiltiin myös eteenmenoa heti tyhjälle ja lähti hienosti. Toista kertaa ei malttanut enää edetä pitkälle, kun tiesi palkan tulevan takaa.


Tiistaitoko (Tinja)
Tinjan kanssa tehtiin kouluttajan silmien alla ohjattua noutoa merkin ja kolmen kapulan kanssa eli kokonaisena EVL-liikkenä. Tinjalla oli alkuun vaikeuksia keskittyä merkin tekemiseen, mutta korjasi todella nopeasti. Tinja häiriintyi myös liikkurista ja kävi kerran kerjäämässä häneltä nameja merkin teon sijaan… Tinja juoksi oikeaa haettaessa aika herkästi keskikapulalle. Vasen sen sijaan sujui heti hyvin. Itsekseen Tinja teki sitten kaukoja, metallihyppynoutoa ja tunnaria. Metallin Tinja nosti todella reippaasti vaikka oli vaikeampi kapula käytössä. Tunnarikin oli varsin hyvä, mutta vähän pureskeli kapulaa luovutuksessa. Hilla teki sivussa kaukoja ja tunnarin kerran. Tunnari oli oikein hyvä ja kaukoissakin ehkä pientä edistymistä.


Tiistaiagility


Tämän kertaisessa radassa ei ollut isompia vaikeuksia paitsi Hilla hidasteli A:n alastulokontaktilla ja ei olisi millään malttanut pujotella loppuun seinää päin. Pujottelukin alkoi taas toisin sujua kun itse maltoin olla ihan hiljaa, niin Hillakin pujotteli. Hilla rysäytti taas kerran päin okserin rimaa, mutta sen jälkeen mietti kunnolla hyppypaikan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti