sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Vuorotellen palkinnoilla


Viikonlopun kisat on taas kisailtu. Lauantaina aloitettiin tokokisoilla. Molemmilla koirilla koe ja luokat täysin päällekkäin. Lisäksi molemmat molemmat koirat ihan alkupäässä. Eipä tarvinnut paljoa koepaikalla jännittää, kun piti viskoa toinen koira autoon ja ottaa toinen saman tien kehään. Hillan paikkiksia saatiin sentään pikkasen odotella.

Hillan osalta koe meni todella hyvin. Ei ollut ihan Hillan tähtihetkiä (vähän taas jäykähkö liikkeiden väleissä), mutta pisteellisesti todella hyvää työtä ja vielä yhden Suomen tiukimpien tuomarin arvioitavana. Pisteet 8-10 välillä lukuun ottamatta ruudun eteenmenon nollaamista ja kaukojen yhtä tuplakäskyä. Hyvillä mielin voidaan siis mennä ensi viikolla karsintakokeisiin, Hillalle on arvottu kiva lähtönumerokin ihan alkupäässä! Hillalle siis EVL2 239,5 pisteellä ja sijoitus 3./6. Hilla on vaan hieno.<3

Tinja puolestaan näköjään aikoo liittyä sirkukseen. Oli taas vähän turhan iloinen ja saa ihmetellä onko Tinjan aivojen tilalla jonkinlainen tuulitunneli. Olisi pitänyt vääntää sen kanssa koko voittaja läpi koetta edeltävänä iltana ja muutenkin pitää vähemmän vapaapäiviä, jotta ei olisi Tinja ollut ihan niin energinen. Oli kuitenkin todella rento kokeessa. Tinjalle VOI0 177,5 pisteellä.

Hillan EVL
Ohjattu 9
Oikea. Hyvällä vauhdilla merkille. Pikkasen nihkeä pysäytys. Hyvin oikealle, muistaakseni ihan nätisti otti kapulan. Palautuksessa hivenen hidas ja pyöritti kapulaa.
Zeta 8
S-I-M eli vaikein mahdollinen järjestys meille. Kaikki jäävät kuitenkin oikein. Taas meni vaisuksi, mutta teki kuitenkin kohtuullisen reippaasti. Sanoisin nyt, että reagoi aika voimakkaasti jännittämiseeni.
Luoksetulo 8½
Vauhti ok, mutta valui molemmissa stopeissa.
Seuraaminen 8½
Nätti, siisti seuraaminen. Juoksussa todella hienot käännökset! Aurasi peruutuksessa ja voisi olla sivuaskelissa suorempi. Ainakin yksi vino perusasento. Tuskin oli täysin muutenkaan suora.
Ruutu 0
Eteenmenossa lähti ihan hivenen oikealle ja päätyi ihan ympyrän rajalle ja pysäytyksestä pyörähti ulos. Koska Hillalle ei ole opetettu korjauksia, jouduin käyttämään useamman käskyn, jotta sain sen ympyrän sisälle. Eteenmeno muuten oikein reipas, mutta virittelyssä jo vilkaisi hieman oikealle. Ruutuun hyvin, aika nahkea pysähdys mutta hyvin maahan. Hyvin myös seuraamaan.
Kiertohyppynouto 9
Muuten hyvä mutta liikkurin käskystä heitti itsensä matalampaan asentoon eli ennakoi lähetystä. Kierto hieno! Maahan hienosti. Oikean kapulan haku hieno. Ei toisin koonnut itseään hyppyyn, joten joutui kiertämään mun selän takaa päästäkseen perusasentoon.
Tunnari 9
Taas ennakoi lähetystä liikkurin käskyllä. Etsi hyvin, mutta en ole ihan varma juoksiko oman yli sillä saattoi aloittaa juuri oikean kohdalta. Palautus pikkasen hidas.
Kaukot 6½
S-I-M-I-S-M. Teknisesti täydelliset vaihdot, mutta jätti taas asentoja vajaaksi, pahin taas I-S. Tuplakäsky S-I, ensimmäisellä käskyllä siirsi vain painon taakse. Eipä ole pitkään aikaan mokannut noin, joten en osannut odottaa sellaista.
Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 10
Nopea maahanmeno, reippaasti sivulle.

Tinjan VOI
Paikkamakuu 10
Tunnari 0
Ei varmaan ollut katsonut kapuloiden laittoa, koska lähti vähän mutkitellen etsimään. Etsi ihan hyvän näköisesti ja toi ihan hirveän kovaa kapulan takaisin, mutta vaan väärän. Pahuksen Tinja taisi kuitenkin olla turhan korkeassa mielentilassa.
Ruutu 9½
Sain moitteita, kun unohdin sanoa kummin Tinja menee ruudussa, hups. Muuten hyvä, mutta ruudussa tuli hau. Ja itse käksytin liian aikaisin maahan. Onneksi oli kerinnyt ruutuun saakka.
L-liike 7
I-M. Seisoi taas istumisen. Koira, joka ei treeneissä tee muuta kuin istumisia (sama minkä käskyn antaa), mokoma. Maahanmenokin oli jotenkin kummallinen. Seurasi sentään kunnolla.
Ohjattu 0
Haettavana vasen. Seuruu hyvä ja pysäytys ok. Ruutu samalla puolella kuin haettava kapula. Tinja vielä katsoi pysähdyksissä ollessaan aika pitkään taakse, kun kentän ulkopuolella oli joku rähinä. Kultakala vissiin unohti samalla mitä oli tekemässä ja lähti ruutuun. Eikä ollut varmaan edes katsonut kapuloiden laittoa, koska totesi nouda-käskystä, että kentällä ei ole kapuloita eikä hän voi noutaa. Kapulat pongattuaan Tinja lähti oikealle kapulalle, vaikka vasen oli paljon suoremmin edessä. Korjasi kyllä hienosti. Ja kovaa kapulan kanssa takaisin.
Seuraaminen 7½
Tinja taas jätätti osan matkasta (juoksu taas pahin), mutta kyllä se välillä seurasikin ihan oikealla paikalla. Aika levottoman oloinen. Peruutus muuten hyvä, mutta jätti varmuuden vuoksi minuun ison ilmaraon.
Kaukot 8
S-I-M-I-S-M. Ihan pikkasen oli tullut eteen, mutta ei paljoa. Oli seisomisissa aika jousilla. Yksi tuplakäsky, mutta en enää muista vaihtoa. Ei kuitenkaan vaan keskittynyt.
Luoksetulo 7
Tinja lähti ihan hirmuisen lujaa liikkeelle ja jo naamasta näki, että ei aio pysähtyä. Aika kovaa karjaisin sille ja silti onnistui miettimään muutaman metrin viitsiikö pysähtyä vai ei. Ja taas hirmuisen kovaa liikkeelle ja jälleen kerran hypätään vasten.
Metallihyppynouto 0
Tinja, tuo porsas, ei taaskaan halunnut noutaa. Aika varmasti on jo keksinyt kokeessa, ettei tarvitse tehdä. Kapula toisin oli suuosaltaankin paksumpi kuin meidän oma. Pitäisi ottaa se meidän toinen kapula pöydältä treeneihin mukaan.
Kokonaisvaikutus 8
Tuomarin mukaan Tinja kieltäytyi välillä tekemästä. Ei se kieltäytynyt. Tinja vaan ei muista ajatella ja unohtelee mitä oli tekemässä. Ihan reipas ja iloinen se oli koko kokeen. Melko hiljaakin paitsi luoksetulon jälkeen alkoi räkyttämän.


Sunnuntaina rallytokokilpailut.

Tinja kilpaili ensimmäisellä numerolla ja se ei kyllä sopinut lainkaan Tinjalle. Hirveästi virtaa eikä yhtään keskittymiskykyä ja Tinja yritti lähinnä koko radan ajan sinkoilla joka ilmansuuntaan. Seurasi se nätistikin välillä. 3. kyltiltä -1p vino ja -1p kontrollin puutteesta. Tinja lähti aika vinoon peruuttamaan ja haukkui matkan. Juoksi ihan täysiä takaisin ja päätti sitten hypätä vielä ihan kunnolla vasten ennen kuin siirtyi seuraamaan. Maahanmenoon myös haukahdus. Pujotteluun -1p puutteellisesta yhteistyöstä (Tinja yritti sinkoilla). 6. kyltille -1p vino ja 7. kyltille -1p kontrollin puutteesta ja -1p epätarkasti suoritettu liike. Tinja taisi yrittää haistella kylttiä? Spiraalissa -1p kyltti ja -1p puutteellinen yhteistyö. Tinjan oli pakko haistella viimeiseksi kartioksi laitettua tuolia. Yhteensä 92p ja 2.sija.

Hillalla meni ihan kivasti. Paitsi se ei istunut automaattisesti oikealla puolella seuratessa, kun itse pysähdyin. Tämä toistui koko radan ajan, joten se oli saanut jonkun hassun idean. 1. kyltillä -1p epätarkasti suoritettu tehtävä, huono käsimerkki minulta, joten ei reagoinut ensimmäiseen seisomis-käksyyn. 11. kyltiltä -1p vino. En oikeastaan tiedä miksi? 12. kyltti piti uusia, koska Hilla tarjosi taas puolenvaihtoa edessä. Spiraalista -1p epätarkasti suoritettu liike, Hilla yritti vaihtaa puolta (ei pidä näköjään toistaa seuraamiskäskyä, jos käännyn). Puolenvaihdossa edestä tallasin vahingossa Hillan tassulle ja saatiin tästä -10p sillä perusteella, että koskin koiraan. :( Hilla järkyttyi tästä kovasti ja haukkui loppuradan. Hillalle 84p. Tinja sai vastenhyppäämisestä -1p kontrollin puutteesta, vaikka se teki sen ihan tietoisesti ja tarkoituksella. Kummallisia nämä rallytokosäännöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti