lauantai 7. marraskuuta 2015

Viikon treenit

Koirat ovat lomailleet tällä viikolla enemmän kuin tavallisesti (maanantain ja keskiviikon), koska Hillalta tuntui olevan alkuviikosta veto poissa. Toisin erehdyttiin keskiviikkona harjoittelemaan taas Hillan kanssa oikealta eteen istumista, joka ei tunnu millään menevän Hillalle kaaliin. (Lähinnä siis se, että eteen pitäisi tulla istumaan suoraan.) Viikonloppuna olisi kisoja, joita varten olisi varmaan pitänyt treenata vaikka mitä, mutta näillä nyt mennään. Hieman jännittää miten mahtaa tokokoe sujua, kun Hilla ei tunnu nyt olevan lainkaan terävimmillään.

Uudet rotupaidat
Tiistaitoko (Tinja)
Teemana tänään kiertohyppynouto. Tinjan kanssa ei olla harjoiteltu vasta kuin kiertoja ja vain pari kertaa sitäkin niin, että Tinja menee hyppyjen ohi, joten ei päästy mitään ihmeempiä tekemään tänään. Kokeiltiin lähettää kiertämään Tinja hypyn ja kapuloiden ohi (kapulat olivat aika paha) sekä tehtiin pari noutoa esteen yli, jossa autoin aika paljon. Itsenäisesti tehtiin kentän laidalla tunnaria, metallinoutoa (seuruutin myös Tinjaa metallikapula suussa lyhyitä matkoja) sekä vähän jääväerottelua.

Tiistaiagility


Hillalla oli veto täysin poissa, eikä siitä oikein löytynyt tänään vauhtia. Pujottelukin oli aika vääntöä, koska Hilla ei olisi malttanut millään pujotella loppuun saakka varsinkaan seinää päin mentäessä. Muuten isompaa ei radalla ollut paitsi viimeisen hypyn Hilla kiersi joka kerta vaikka teki mitä. Hilla kuitenkin kääntyi takaakierroissa oikeaan suuntaan, kun otti ”niistolla” vastaan.

Torstaitoko (Hilla)
Teemana oli häiriöt. Aloitettiin paikallaoloista. Hilla meni taas maahan viereisen käskyllä. Toisella kerralla meinasi mennä uudestaan viereisen käskyllä maahan, huomasi mokansa ja jäi puoli-istuvaan asentoon. Tämän jälkeen Hillaan ei saanutkaan enää mitään kontaktia, koska katsoi poispäin ahdistuneena.

Häiriöissä aloitettiin ensin seuraamisharjoituksella istuvan yleisön lähellä, sitten niin että seuraavaa koiraa seurasi iso lössi ihmisiä ja vielä ruutu niin, että ihan ruudun takanauhan lähellä seisoi ihmisjoukko. Hilla selviytyi näistä oikein hyvin. Seuraamisessa kyllä huomasi, että vähän häiritsi, koska poikitti ja painoi välillä tosi voimakkaasti. Kontaktia ei juurikaan tiputellut eikä tarvinnut välipalkkailla. Ruudunkin teki ihan normaaliin tapaan ja hyvä eteenmeno.

Toisena tehtiin 5min kierto pisteeltä toiselle. Hilla aloitti ruudun tekoa namihäiriöillä. Toisin Hilla ei kyllä tajunnut yhtään, että juoksi avonaisten nakkipakettien ja muiden herkkujen ohi. Seuraavassa pisteessä liikkuri kävi viemässä merkin eteen ja liikkuroi zetaa. Satunnaisesti lähetin Hillan tekemään kiertoa tai sitten lähdettiin tekemään zetan alkua tai laitoin Hillan maahan. Hillalla ei ollut sen isompia ongelmia tässäkään. Kerran vähän nykäisi liikkurin käskystä odottaessaan kiertoa. Seuraavassa pisteessä paikallaanolot häiriössä. Laitoin itse vaan Hillan selin istumaan takana tekevään koiraan, kävin piilossa ja pyysin hetken kuluttua maahan, josta palkkasin. Viimeisessä pisteessä sitten ”hajamielinen” liikkuri, joka ei osannut päättää mistä liikkeet alkaa ja tiputteli tavaroita. Hilla ei kyllä ollut tästäkään moksiskaan, se on jo niin tottunut, että sählään itsekin. Ainoastaan lopussa se jäi vähän kiinni liikkurin lattialle tiputtamaan kehu-palloon, mutta tässä vaiheessa Hilla taisi olla aika väsynyt.

Tinja kävi tekemässä omat tokotreenit ennen Hillan vuoroa. Käytiin suurin osa voittajaluokan liikkeistä läpi. Ohjattu molempiin suuntiin hyvä. Oli vähän turhan innokas seuraamisessa. Metallihyppynoudon teki kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla tuli reippaasti esteen kautta. Tunnarit taas vähän turhan vauhdikkaita, joten etsiessä on pikkasen levoton. Luoksetulon pysäytyksissä valui aika paljon. Jäävistä tehtiin s-i. Istumisessa käännähti ympäri kun palasin Tinjan taakse, mutta otti vähän häiriötä viereisessä kentällä tehdystä agilitystä. Innostuin vähän liikaa ja kokeilin Tinjaa lähettää matalista kartioista tehtyyn nauhattomaan ruutuun, mutta sitä Tinja ei ihan hahmottanut. Tarjoili merkkejä.

Torstaiagility


Hilla oli nyt ihan normaali oma itsensä ja vauhtia löytyi ihan riittävästi. (Haukkuvien pikkukoirien katselu tekee ihmeitä.) Rata näennäisesti helppo, mutta silti Hillan onnistui kahdesti lähtemään tangentin suuntaan eli 8. esteeltä hyppäsi takana olleen 18. esteen (vaati vastakäännöksen, että kääntyi) ja 12. esteeltä jatkoi matkaa 4. esteelle. Keppien aloituksessa oli taas ongelmaa, mutta kouluttaja neuvoi suuntaamaan enemmän omaa linjaa vasemmalle, jolloin Hillakin haki aloituksen paremmin. Kepit meni muuten leieröimällä varman tuntuisesti. Kerkisin jopa kerran tekemään 16. esteelle päällejuoksun.

Perjantairallytoko
Mietin hetken kumman koiran otan ja päädyin Hillaan, koska sen kanssa kuitenkin lähiaikoina kisataan. Oli virhe, sillä Hillalta tuntui taas olevan veto poissa ja jäi epänormaalin paljon kiinni radoilla olleisiin leluihin (ei näkynyt kuin hieman huonon tuntuisena seuraamisena). Teki kyllä muuten ihan jees, alkuun jostain syystä haparoi oikealla seuraamisessa ja merkille ei löytänyt taaskaan. Sitä harjoiteltiin sitten enemmän vielä erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti