lauantai 21. marraskuuta 2015

Tämän viikon treenit


Tiistaitoko (Tinja)
Tehtiin koko tunti ryhmänä häiriötreenejä. Aloitettiin paikkiksilla. Tinja oli ihan siivosti, mutta oli nuuhkinut maata istuessaan ja röyhkeä pikku sheltti nuuhki vielä uudestaan kun olin jo näkyvillä. Maahan meni hyvin, mutta Tinja raukka ei tiennyt saiko se tulla oikeasti luokse käskystä. Ensimmäiseen käskyyn se ei reagoinut, toisesta taas hyppäsi metrin eteenpäin ja maahan ja vasta käsimerkillä uskalsi kipittää luokse. Oli ensimmäistä kertaa muussa paikassa kuin reunassa.

Häiriötreeneissä tehtiin lyhyet paikkikset niin, että oltiin sikin sokin ja jonossa maassa (näissä Tinjalla ei mitään ongelmaa). Kaukoja kaikki ympyrän kehällä ensin niin, että koirat olivat ensin selät toisiinsa päin ja sitten naama toisiaan päin. Tinjalle oli todella vaikea tehdä kaukoja naama toisiin päin ja se ei olisi millään halunnut mennä maahan eikä oikein tekniikkakaan koko ajan pitänyt. Selin muihin teki ihan hyvin. Kontaktitreeniä myös ympyränkehällä niin, että kouluttaja häiriköi. Tinja selvisi tästä yllättävän hyvin vaikka nameihin meinasi haksahtaa. Loppuun vielä tehtiin kolme koiraa yhtaikaa zetaa pikkasen eri linjoissa. Tinja oli tässä hyvä siihen saakka, kunnes ei malttanut enää kuunnella käskyjä ja arpoi asennot. Ei varsinaisesti välittänyt muitten käskytyksistä, mutta tekee tuota muutenkin.


Tiistaiagility


Minä itse ohjailin aika hätiköidysti ja sain Hillan kieltämään aika monta kertaa helppoihin kohtiin. Puomilta juoksi muutaman kerran läpi. Eniten hinkattiin 18. estettä, jonka sain ekalla kerralla onnistumaan hienosti takaaleikkauksella, mutta sen jälkeen Hilla ei enää malttanut kääntyä esteelle vaan olisi jatkanut suoraan loppuun. Hilla hyppäsi kerran todella pahasti estettä päin ja veti aika pahan voltin riman ja siivekkeen kanssa.


Keskiviikkona käytiin hallilla treenaamassa yksinämme. Tinja harjoitteli taas EVL-liikkeitä (mikä voittajan koe kahden viikon päästä?). Tinjalla oli hirmu kivaa kiitäessään tuulen lailla kiertoja ja eteenmenoja. Se meni niin kovaa kuin tassuistaan pääsi. On se myös hauskan näköinen peilistäkin katsottaessa, kun seuraamisessa häntä heiluu villinä ja etutassut vispaa hirveätä vauhtia.

Tinjalle kiertohyppynoutoja. Ensin pelkkä kierto este ja kapulahäiriössä. Aloitettiin lyhyeltä matkalta ja pidennettiin pikkuhiljaa matkaa häiriöitten ohi ja lopulta tehtiin kierto täyspitkältä matkalta. Tinjan piti juosta joka kerta siksakkia kiertokartiolle, mutta kyllä se sinne meni. Välissä harjoiteltiin kapulan hakua ja esteen ylittämistä ja sitten uudestaan kiertoa ja kultakala oli ehtinyt tässä välissä tyystin unohtaa mitä teki muutama minuutti sitten. Zetakin tehtiin kertaalleen ja kaikki jäävät oikein. Seuraamisessa edisti koko mittansa verran. Eteenmenoja alustalle ja välillä tyhjälle. Tinja vaatii vielä, että paikka käydään näyttämässä tai alusta on ensin lähetyspaikalla, mutta muuten lähtee todella reippaasti eteenpäin, vaikka alustaa ei olisi. Seuraaminen pitkänä ilman välipalkkausta, taas edisti aika reippaasti.


Hillan kanssa tehtiin ekaksi ja vikaksi zeta. Kaikki jäävät istumisina. Tarkoitus olisi kohottaa motivaatiota zetaan. Ainakin seuraamisessa tuntui innokkaalta ja tehtiin väliin muutama hupitemppu motivaation kasvattamiseksi. Hillallekin pitempi seuraus, mutta tiheällä palkkaus. Tarkoituksena vaan hakea seuraamiseen oikeaa tunnetilaa. Kaukoissa jumppailua ja nopeampien vaihtojen hakua ihan lähietäisyydeltä. Suurin osa ajasta käytettiin kiertohyppynoudon harjoiteluun. Yritettiin tehdä ensin kokonaisena ja Hilla tuli esteen ohi, koska kävi nappaamassa kapulan kääntymällä kapulan taakse (tai eteen jos musta katsotaan.) Käytössä oli Tinjan pienemmät kapulat, joten nekin saattoi vaikuttaa asiaan. Pelkkää nouto-esteosuutta hinkattiinkin sitten ihan kunnolla ja Hillan toistonkestävyys joutui aikamoiselle koetukselle. Harjoiteltiin myös korjaukset (alkuperäisen treenisuunnitelman mukaisesti) eli Hilla jätettiin toisen kapulan eteen ja käskettiinkin hakemaan toinen kapula. Näissäkin tuli monesti esteen ohi. Oikea puoli oli selkeästi vaikeampi kuin vasen. Toistot kuitenkin palkittiin ja lopulta Hilla rupesi oikeasti miettimään este-käskystä ja tuli sen esteen yli.


Torstaitoko (Hilla)
EVL-kisatokoryhmä. Teemana käskyhäiriöt. Aloitettiin koemaisilla paikkiksilla ja tehtiin myös samanlainen ihan lopuksi. Hilla oli molemmissa varsin kiva. Teki todella hyvät maahanmenot ja tuli kohtuullisen reippaasti luokse. Palkkasin toisessa paikkiksessa maahanmenon ja luoksetulon.

Varsinaisina tehtävinä tehtiin sitten samaa kaukoharjoitusta kuin Tinjankin kanssa tehtiin tiistaina. Hillallekin oli tosi vaikea olla naama toisiin päin ja Hilla yritti ratkaista asian katsomalla poispäin.  Näin vaan ei harmi sitten näe munkaan käskytyksiä. Seisomaan nousu oli kaikista pahin. Siinä Hilla jumi eniten. Hillalle oli myös todella vaikeata kun kouluttaja tuli käsimerkin ja sanallisin käskyin käskyttämään viereen ja siihen Hilla haksahti vaikka kuinka monta kertaa. Tietää nyt ainakin millä osaamisalueella Hillalla on puutteita! Toisena tehtiin yhtä aikaa vierekkäin luoksetulo, seuraaminen ja jäävä. Näissä ei mitään ihmeellistä. Juoksutin Hillan luoksetulossa läpi, koska epäilen, että Hilla pysähtyy seisomaan huonosti. Viimeisenä sitten taas vierekkäin nouto, merkille lähetys ja sivulta maahan käskytys ja jättö. Nämä vaan tehtiin eriaikaan niin, että ensin heitettiin kapula, sitten viereinen koira lähetettiin merkille, seuraava koira käskettiin maahan ja sitten vasta eka pääsi noutamaan. Noudossa Hilla nyki aika paljon liikkurin käskystä. Merkki oli tosi vaikea sillä Hilla jumahti heitettyyn kapulaan ja pyrki sille.


Tinja vapaatreenaili hallissa ennen Hillan tokoa. Tinjan kanssa tehtiin kokonainen ohjattu. Oikean haki heti todella hyvin, vasenta hakiessa ensimmäisellä toistolla jäi kiinni oikeaan mutta korjasi todella hienosti käskystä! EI näyttänyt yhtään arkovan kapulaakaan. Metallin kanssa tehtiin yksi hyppynouto ja seuruutettiin aika pitkää pätkää metallikapula suussa sisältäen juoksun, peruutuksen ja jäävät. Tinja kesti todella hienosti ja teki mitä pyydettiin vaikka raukka ei pysty päätään nostamaan kun metalli on suussa. Tinjan kanssa hiottiin myös s-m vaihtoa, jossa Tinja on viime aikoina tykännyt tulla hieman eteen.


Torstaiagility


Eipä tämäkään superhyvin mennyt, mutta rämmittiin kuitenkin läpi. Hilla teki kyllä todella hyvät putkijarrut. Keppien aloituksen se haki myös hienosti ja osasi pujotella yksin seinää kohti loppuun saakka, mutta sitten Hillopossu kääntyi vaikka kuinka monta kertaa keppien jälkeen väärään suuntaan. Mentiin kuitenkin loppuun rata melkein nollana läpi. Ainoastaan kepit Hilla jätti jostain syystä puolesta välistä kesken.


Perjantairallytoko
Rata oli aika vaikea sisältäen putken, sarjahypyn ja peruutuksen oikealla puolella. Tehtiin taas Hillan kanssa, kun se tarvitsee enemmän esteiden kanssa treeniä. Hilla meni varsin kivasti. Putken jälkeen malttoi todella hyvin tulla seuraamaan oikealle puolelle! Samoin sarjahyppyjen jälkeen vasemmalle. Vähän ehkä pitää miettiä pitäisikö Hilla päästää esteiden jälkeen pikkasen pidemmälle, koska muuten korjaa seuraamiseen asentoaan todella voimakkaasti ja saattaa saada siitä vinoudesta vähennyksiä. Peruutus meni todella kivasti, ekalla kerralla itse peruutin vaan vinoon. Hilla rakastui kovasti puolenvaihtoon edestä ja tarjoili sitä sitten kovasti muuallakin radalla. Kerittiin tällä kertaa tehdä rata kahteen kertaan läpi. Ekalla kerralla Hilla oli varsin kuuman tuntuinen, mutta toisella radalla huomattavasti rauhallisempi ja aika väsynyt jo (teki silti kivasti).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti