perjantai 27. marraskuuta 2015

Jouluvaloja


Sunnuntaina oltiin agilitykisoissa. Tuloksilla ei hirveästi juhlittu. Radat eivät olleet kovinkaan haastavia.

C-hyppäri 25vp


Kaikki rimat 65cm:ssä eikä Hilla ole juuri koskaan hypännyt niin korkeita eikä varsinkaan ratana. Puodotti sitten kolme rimaa ja hyppäsi aika pahasti okserin sekaan. Muuten ohjauksellisesti meni ihan kivasti. Ainoastaan pujottelun aloituksen Hilla mokasi  oikomalla ja aloitti pujoittelun aika tarkalleen keskeltä. Olikin hakenut treeneissä avokulmaa vähän liiankin hyvin, että unohtui että Hillalla on taipumusta ampua vaan lähimpään väliin.

B-agilityrata 20vp


Tämäkin meni ohjauksellisesti oikein kivasti paitsi 5. esteellä Hilla tuli jaloille juostuaan puomin läpi pysähtymättä ja valssi myöhästyi todella pahasti. Vielä saatiin kuitenkin oikean esteen yli. Loppusuora oli hieno ja selkeästi mietti hyppypaikkoja. Pari rimaa tuli alas ja kontaktivirheet sekä puomin että A:n alastulolta. Aika todella kiva (kolmanneksi nopein, etenemä 4,75m/s), mutta ehkä on helppo juosta aikaa, jos räiskii kontaktien yli.)

A-agilityrata HYL


Tämä olisi ollut puhdas rata, mutta en tehnyt valssia tarpeeksi ajoissa/rohkeasti 7. esteelle, joten Hilla luki A:n seuraavaksi esteeksi. Kääntyi vielä, mutta toinen takajalka kerkisi hipaista A:ta. Hillalla tuntui olevan muutenkin kova hinku A:lle, kun yritti pituudenkin jälkeen sinne. En toisin tässäkään uskaltanut valssata ajoissa, että ei hyppää pituuden päälle. Tuli puomilla seiso-käksylläkin kontaktin läpi, joka on vähän huolestuttavaa. Rimat kuitenkin pysyi ylhäällä.
Maanantaina oli koirien fyssari. Hillasta ei löytynyt yhtään vikaa. Siis ei siis yhtään mitään lihaskireyttäkään mistään. o_O Ja Hilla on tehnyt viime viikolla pari tosi pahaa päin estettä hyppyä. Massaakin oli tullut oikeaan takareiteen. Tinja sitten olikin Hillankin edestä jumissa vaikka se ei edes ole vähään aikaan treenannut hirveän aktiivisesti. Oikea puoli ristiselän, lonkan edestä ja nivuksista ihan jumissa ja niitä hoidettiin laserilla. Tiistaina puolestaan käytiin ihmettelemässä eläinten joulusiunausta Senaatintorilla ja käveltiin vähän keskustassa katsomassa jouluvaloja. Hilla yritti jäädä nukkumaan Stockmannin eteen.


Maanantaina käytiin itsenäisesti treenaamassa hallilla. Tinja aloitti ohjatulla. Vasemman haku tuotti nyt heti alusta alkaen ongelmia. Korjauksen kanssa olisi mennyt, mutta halusin, että menee suoraan vasemmalle, joten siitä saatiin hetki tapella. Oikea sujui heti hyvin. Metallinouto hyppynoutona. Vino oikealle sujui hyvin, mutta vinossa vasemmalle meinasi tulla palautuksessa esteen ohi. Muuten oli kuitenkin kohtalaisen reipas. Vähän mietti kapulan nostoa ensimmäisen toiston jälkeen. Tunnarissa ei muuta ongelmaa kuin, että äänteli lähetyksessä (kuumeni viereisen kentän koirista). Kaukoissa katsottiin taas s-m –vaihtoa, vähän jouduttiin muistuttelemaan tekniikkaa, mutta saatiin vähän etäisyyttäkin. Ruudussa tahtoo jäädä hieman eteen ja ääntelee sekä lähetyksessä että ruudussa. Tinjan kanssa kertailtiin nopsasti jotain rallytokojuttujakin. Vähän oli unohtunut molemmilta.

Hillan kanssa aloitettiin taas zetalla. Peruszetan väliin temputuksia. Hillalle oli kova paikka kun lähetin kiertämään ja kartion taakse oli jäänyt Tinjan tunnari. Ratkaisi lopulta asian kiertämällä myös tunnarit, kun kielsin etsimästä. Uskalsin tehdä myös s-i jäävät, istuminen tästä huolimatta ihan kiva! Tunnarin palkkasin lelulla, jotta saisin vähän vauhtia palautukseen. Näkyi kyllä heti toisessa toistossa, että oli sitten huolimaton etsiessä. Kiertohyppynouto tehtiin ensin palasina. Ensin kertailtiin korjaukset. Ekalla toistolla tuli esteen ohi, mutta huomasin itse, että ottaa paremmin esteen, jos ajoitan käskyn vähän myöhemmäksi siihen vaiheeseen, kun on kerinnyt ottaa kapulan kunnolla suuhun. Se kun vaan malttaisi itse käskyttää rauhallisesti. Kierrossa haettiin terävempää seisomista (teki itse asiassa käsimerkin kanssa todella teräviä pysäytyksiä, mutta haluan käsimerkin pois). Loppuun koko liike kokonaisena onnistuneesti. Ruudussa tehtiin pari seuraamiseen tuloa lelulle, namille olisi ehkä ollut parempi. Tämän jälkeen olisi lähtenyt eteenmenoissa kaartamaan ruutua kohden, joten tehtiin nekin vielä erikseen lelulle. Kerran lähetys ruutuun; paikka hienosti keskellä! Hillalle myös pikainen kertaus vaihda- ja kierrä-käskyn eroista.

Hilla pääsi tekemään myös ryhmäpaikkiksen. Ekalla kerralla meni maahan ekan koiran käskyllä (Hilla itse toisessa reunassa ja välissä pari muuta koiraa), sain takaisin istumaan, kun annoin heti käsimerkin. Tokalla kerralla palkkasin, kun pysyi kiltisti istumassa.Keskiviikkona käytiin taas hallissa treenailemassa. Tinja aloitteli taas tekemällä zetan: kaikki jäävät oikein ja seuraamisessa pikkasen liian innokas. Ohjatussa onnistui molemmat suunnat heti. Metallihyppynoutokin oikein hyvä. Kaukoissa tehtiin lähinnä vain s-m-vaihtoa kohtuullisen lyhyellä matkalla, muisti hyvin tekniikan. Tunnari oli oikein hieno ja loppuajasta käytiin kaikki rallytokokäännökset ja puolenvaihdot läpi.

Hilla oli varsin kivan tuntuinen treeneissä. Aloitettiin taas zetalla, nyt tehtiin kokonaisena liikkeenä kokeenomaisesti. Kaikki jäävät oikein (m-s-i), mutta seuraamisessa poikitti aika pahasti (pikkasen ylivireinen). Ohjatusta tehtiin molemmat suunnat kokonaisena liikkeenä. Teki oikein hienosti ja molemmilla toistoilla keskittyi hyvin merkin kiertämiseen. Luoksetulossa tarkastettiin miltä pysäytykset näyttivät ja olivat oikein hyvä. Tunnarikin oikein kiva, mutta saisi tulla tasaisella laukalla ihan perusasentoon saakka. Hillalle myös taas kierrä- ja vaida- käskyjen erottelua ja harjoiteltiin merkin hakua numerokylttien avulla.


Torstaiagility


Kontaktiharjoitusta tehtiin itsenäisesti. Hilla ei yrittänytkään karkailla kontakteilla. Nätisti pysähtyi sekä puomille että keinulle. Pikkurata tehtiin ilman ääntä ja sitten vielä ilman ääntä ja käsiohjausta. Hilla teki kokonaan siniset numerot ja osittain vihreät numerot kun en muistanut koko rataa. Hilla meni varsin hyvin ja keskittyneesti. Muutama rima tuli alas.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti