tiistai 3. marraskuuta 2015

Hyllyjä enemmän kuin tarpeeksi

Ei mennyt kovin hyvin viikonlopun agilitykisat. 5/6 radoista hyllytettiin, 4/6 radoista pujotteluvirhe ja Hilla kääntyi niin monta kertaa väärään suuntaan esteeltä, että en edes jaksa laskea. Hilla itse ihme kyllä jaksoi tsempata itsensä jokaiselle radalle vaikka itse itkin vaan joka radan jälkeen miten paska olen. Sunnuntaina ei edes enää olisi huvittanut lähteä kisaamaan ja viimeinen rata jäikin lopulta kesken. Ei ole virheiden sietokyky ole ollut itsellä viime aikoina kovin hyvä.

Tuomareina brittiläinen Lee Gibson ja unkarilainen Zsofi Biro, joten radat olivat aika vaikeita. Joka radalla hankala keppikulma tai keppien haku ja paljon ansaesteitä.

LAUANTAIN radat:

3C-hyppäri HYL (Zsofi Biro)

Heti toinen rima alas ja muistaakseni Hilla mokasi jotenkin tässä loppupujottelun ja yritti sitten aloittaa pujottelun uudestaan keppien keskeltä… Sen jälkeen meni ihan kivasti 17. esteelle saakka, jossa Hilla lähtikin takaaleikkaukseen mukaan liian aikaisin ja tuli 17. esteen ohi. Siinä olikin sama jo hyllyttää hyppäämällä seuraava este väärästä suunnasta.

3B-agilityrata HYL (Lee Gibson)


Hilla hyllytty heti alkuun rynnimällä mun edestä A:lle, kun yritin lähettää keinulle. Kepit olivat todella lähellä viimeistä hyppyä ja monet hyllyttivät tähän kohtaan, kun koira valitsi väärän esteen. Hilla vaan aloitti kepit väärin kakkosvälistä, mutta kääntyi sitten 11. esteellä väärään suuntaan (myös. 5. esteellä kääntyi väärään suuntaan), tuli ohi 14. hypystä ja meni seuraavan putken väärään päähän. Tuli sentään puomin jälkeen nätisti valssiin eikä rynninyt suoraan edessä olleeseen väärään putken päähän.

3A-agilityrata 10vp+yliaikaa n. 1s (Lee Gibson)


Hilla juoksi ensimmäistä kertaa elämässään yliaikaa. Siihen riitti se, että kääntyi 4. esteellä jälleen kerran väärään suuntaan ja jäi hetkeksi ihmettelemään esteen taakse ja se, että kepit piti jälleen kerran korjata, kun Hilla tuli pujotteluun liian kovaa eikä taipunut seuraavaan väliin. Ei riittänyt aika, vaikka juoksutin puomiltakin läpi ja toinen 5vp tuli puomin alastulolta… Keinu vähän hidas, koska pysäytin tokon seiso-käskyllä.

SUNNUNTAIN radat:

3D-agilityrata HYL (Lee Gibson)


4. esteeltä rima alas ja Hilla ei kahteen kertaan malttanut pujotella keppejä loppuun, joten kolmannella kerralla oli pakko saattaa vaan se loppuun saakka sillä seurauksella, että en tietysti kerinnyt ohjaamaan seuraavan putken jälkeisiä takaakiertoja. Ensimmäinen takaakierto meni vielä sylkkärillä, mutta toisen Hilla hyppäsi väärästä suunnasta.

3F-hyppäri HYL (Lee Gibson)


Tämä rata puhtaasi 9. esteelle saakka, jonka hyppäsikin ensin oikeasta suunnasta, mutta sitten hyppäsi uudestaan saman esteen väärältä puolelta. Olisin halunnut ohjata 9. esteen pakkovalssilla, mutta oli pakko olla koko keppirivi Hillan vierellä, kun en uskonut, että se olisi malttanut pujotella loppuun saakka kun ei malttanut pujotella ensimmäiselläkään. Pujottelun aloitus varsin hankala: pujottelu ja putken suu ihan vierivieressä ja toisella puolella pituus lähellä. Hilla vilkaisi putken suuta, mutta sain törkättyä keppien aloitukseen. 13. putki kanssa aika vaarallisesti lähellä 12. hyppyä ja se olisi ollut tarkoitus kääntää toista kautta, mutta tiesin, että Hilla ei kääntyisi takaakierroissa mua kohti (kun ei ole koko viikonloppuna kääntynyt), joten ohjasin tarkoituksella sitten tästä vaarallisempaa ja lyhyempää reittiä. Hilla hyppäsi 13. putken jälkeen seuraavan hypyn väärästä suunnasta.

3E-agilityrata HYL (Zsofi Biro)


Tämä rata puhtaasti 12.putkelle saakka, jossa Hilla taas vaan jatkoi matkaansa suoraan musta välittämättä ja hyppäsi takana olleen hypyn (muisti se sentään vilkaista minua kerran). Kepit aloitti sentään oikein ja 15. putkelle asti Hilla meni ennen kuin päätin, että nyt riitti ja lähin kesken radalta pois, kun ei ohjaamisesta enää tullut hyllyn jäljiltä mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti