lauantai 24. lokakuuta 2015

Viikon ryhmätreenit

Maanantaina käytiin ryhmätreeneissä. Tinjan kanssa tehtiin eteenmenoja kosketusalustalle. Vähän alkuun vahvistettiin vihjesanasta katseen kohdistamista eteen. Näyttäisi kuitenkin siltä, että Tinjalle pitää saada ensin vähän ideaa eteenmenosta ennen kuin jatketaan katseen suuntamisen eteen harjoittelua. Pitkä matka alustalle oli vielä liian vaikea Tinjalle, mutta lyhyellä matkalla meni hyvin. Tinja teki myös ruudun ja vähän kaukoja pitemmältä matkalta. Vahvistettiin myös seuraamispaikkaa molempien puolien seuraamisille ja häiriköin vasemman puolen seuraamisen pitämällä kättä omituisissa asennoissa. Tinja selvisi tästä yllättävän hyvin. Luoksetulon stoppeja tehtiin pitkältä matkalta. Ainakin nyt melkein yritti pysähtyä.

Hillan kanssa työstettiin kaikkein eniten paikallaan pysymistä seisten. Oli muuten aika vaikeaa Hillalle ja pari kertaa nostin sen niskavilloista takaisin ylös kun ”unohti” pitää asennon ja yritti lysähtää. Kokeiltiin myös valkovuokolla ja tulpaanilla puolenvaihtojen onnistuminen ja siinä näyttäisi olevan tärkeää, että pidän oman sijoittumiseni oikein (agilitykoira :P). Tokon puolelta harjoiteltiin eteenmenoja, joissa pikkasen lähtee vinoon vasemmalle. Toisin ihan ekaksi jäi johonkin roskaan kiinni ja yritti juosta sitä päin. Kaukojakin jumppailtiin ja palkkasin jokaisen vauhdikkaan vaihdon. Zetassa sitten palkkasin tiheästi tavoitteena saada Hilla parempaan mielentilaan. Zeta pitääkin nostaa yhdeksi tärkeimmäksi projektiksi.

Tiistaitoko (Tinja)
Paikkamakuilla alkoi ja Tinja selvisi taas oikein hyvin. Kouluttajan silmien alla katsottiin luoksetulon pysäytystä. Paljon ideoita käytiin läpi, mutta en tiedä mikä lähtisi toimimaan parhaiten Tinjalle, joka tuntuu olevan immuuni kaikille pysäytysyrityksille. Ehkä kokeilen heittää muovirasiassa palkan Tinjan taakse? Toinen  miettimisen aihe olisi, että Tinjalle olisi vain jotenkin tehtävä selväksi, että pysähtymisellä on merkitystä eikä siitä vaan saa juosta läpi. (Tinja on kyllä vähän sillä asenteella, ettei pysähtymiskäskyjä tarvitse kuunnella). Koulutuksessa kokeiltiin pysäyttää voimakkaalla vartaloavulla ja ääniavulla ja ihan hivenen Tinja paransi toistoilla.

Itsenäisesti tuhlattiin puolet ajasta tappelemalla Tinjan kanssa metallinoudon kanssa. Tinja yritti taas tehdä täystopin esteen yli tuomisessa, mutta olin sitkeä ja sain Tinjan itse tarjoamaan metallin tuomista esteen yli. Muuten yritin taas häiriköidä Tinjan seuraamista pitämällä kättä omituisissa asennoissa, mutta Tinja ei mennyt lankaan. Sen sijaan sivulle se ei osannut tulla, jos käsi ei ollut tietyssä paikkaa.

Tiistaiagility

Keinun tilalla A.
Hillalle oli taas tehty vaikea aloitus ja 2. esteen hidastus- ja kääntämisyrityksistä huolimatta Hilla tuli aika voimakkaasti läpi, joten keskityttiin tässä käännöksen harjoitteluun. Kouluttaja neuvoi ensin pysäyttämään Hilla 2. esteen taakse, palkkaamaan namilla ja sen jälkeen kutsua yli ja palkata lelulla. Toimi aika hyvin. Muita isompia vaikeuksia radalla ei ollut. 10. este meni ensimmäisellä kerralla väärältä puolelta, kun en tajunnut ottaa Hillaa tarpeeksi hyvin haltuun. Samoin 12. esteelle piti jarrutella ja kutsua äänellä aika voimakkaasti, että kääntyi. Tehtiin kuitenkin loppuun puhdas rata eikä kouluttajakaan keksinyt enää korjattavaa. Harvinaista meille! Eteenmenot tuntuivat taas sujuvan, kun kesällä ne oli rikki.

Torstaitoko (Hilla)
Hillasen EVL-kisakurssi. Aloitettiin kisamaisilla paikallaanoloilla. Hilla suoriutui varsin mallikkaasti ja palkkasin luoksetulon lelulla. Kokeilin nostaa Hillaa maahan laiton jälkeen takaisin istumaan eikä se meinannut nousta. Taitaa olla siinä meille vähän työmaata. Tällä kertaa tehtiin liikkeitä kolmessa pisteessä, 3 koiraa samanaikaisesti suorittamassa pienellä kentällä. Ekassa pisteessä Hillalle luoksetulo ja kiertohyppynouto. Luoksetulossa teki sivulta sekä huonoja että hyviä maahanmenoja. Vauhti kuitenkin luoksetulossa kiva ja stopit aika kivat eli selkeästi parantunut mitä muistin niiden olevan. Kiertohyppynouto meni kerrasta tosi upeasti. Palkkasin vielä kierronkin varmuuden vuoksi erikseen.

Toisessa pisteessä tunnari ja seuraaminen. Tunnarissa Hilla nosti ensin väärän ja vaihtoi oikeaan! Eipä ole pitkiin aikoihin moista virhettä tehnyt. Selkeästi otti kierroksia vieressä juoksevista koirista. Toinen toisto kuitenkin parempi ja palautukset molemmissa reippaita (toisessa palautti vinoon perusasentoon). Seuraaminen meni varsin kivasti. Oli ajoittain levoton ja saattoi askeleen ajaksi tiputtaa kontaktia häiriössä mutta korjasi heti kuitenkin takaisin. Hilla oli pikkasen vino, mutta suoristi perusasentoihin. Mulla ei ollut vartaloapuja. Hillan kanssa pitäisi keskittyä, että Hilla tulisi reippaammin sivulle liikkeiden aloituksissa että kokonaisuus näyttäisi siistimmältä.

Kolmannessa pisteessä itsenäisesti ruutu ja kaukot. Hilla ei oikein tahtonut juosta suoraan lähelle nurkkaa ja varsinkin lähti väistämään voimakkaasti, kun oli lapsiyleisöä. Ruudussa asettui todella lähelle oikeaa laitaa, joten ruudun sijoittumista pitäisi muistutella. Kaukoissa en ottanut kokonaista sarjaa vaan vaihtelin sijaintia ja palkkasin tiheästi hyvistä vaihdoista. Hilla teki myös odotellessa ulkona paikallaanseisomisia yksinään ja oli säilyttänyt hyvin asennon.

Tinjankin piti treenata ennen Hillan treenejä, mutta seisottiin Tinjan treeniajan ruuhkassa. Kerittiin kuitenkin ottaa hieman kaukoja ja luoksetuloa.

Torstaiagility
Paikalla ei ollut kouluttajaa ja mun lisäksi oli vain pari muuta henkilöä. Hillan kanssa katsottiin vähän kontakteja ja harjoiteltiin avokulmaan kepeille lähettämistä. Kontakteilla Hilla taas hidastelee, kun sitä on nyt muutaman kerran palkattu. Ärsyttävää, mutta ehkä parempi kuin se, että juoksee läpi. Keinukin sujui hyvin. Kepit oli jätetty ärsyttävästi puomin ja seinän väliin, joten hirveän vaikeita kulmia en päässyt harjoittelemaan mutta jotain kauempaa lähetyksiä pystyi tekemään ja ne sujuivat varsin hyvin. Tehtiin ihan loppuun Hillalle lyhyt helppo vauhtipätkä, että Hillalle jäisi hyvä mieli.

Perjantairallytoko (Hilla)
Tänään mentiin kahteen kertaan sama rata, toinen vasemmalta seuraten ja toinen oikealta seuraten. Radalla ei mitään ihmeellisyyksiä ja Hilla selvisi molemmista hyvin. Hilla jopa malttoi pysyä koko ajan oikealla juoksussa pujottelussa. Ja teki jopa liikkeestä istumisen! (Jos ei olisi tehnyt, niin Hilla olisi kyllä saanut aika paljon palautetta). Oikealla seuraamisessa painaa edelleen aika paljon, mutta ei kai auta kuin mennä kokeilemaan kisoihin tuleeko sanomista. Hilla malttoi myös hyvin seistä 3 minuuttia oikealla sivulla, joten senkin asian suhteen on toivoa. Sen sijaan Hilla ei osannut juosta merkille (tarjosi suoraan edessä ollutta kylttiä ja jumahti niihin täysin) eikä istua oikealta sivulta eteen.

Tinjan treenit koostuivat taas pikaisesti tehdyistä kaukoista ja seuraamisessa temmonvaihteluiden ja paikan säilyttämisen treenaamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti