perjantai 9. lokakuuta 2015

Syyskauden uudet kurssit

Tiistaitoko (Tinja)
Tinjan EVL-ryhmä. Tehtiin alkuun ryhmässä kisamaisesti koko EVL-paikkis. Oli Tinjalle ensimmäinen tällainen paikallaanolo. Istumisia se on tehnyt aikaisemminkin ryhmässä. Tinja selvisi oikein hienosti. Meni hienosti maahan. Neljäsosasekunnin mietti ennen kuin uskalsi lähteä käskystä luokse. Tuli kuitenkin todella reippaasti ja teki todella hienon sivulletulon. Tinjalla oli hirmu kivaa koko ajan ja se olisi halunnut tehdä jotain koko tunnin. Kouluttajan silmien alla katsottiin kaukoja ja erityisesti seisomisia. s-i toimii hyvin. s-m tulee ihan hieman pikkasen eteen, joten sitä lähdettiin korjaamaan peruutuksen kautta. Tinja ei ihan koko ajan malttanut kuunnella käskyjä. Itsenäisesti tehtiin jääväerotteluja ja lähdettiin harjoittelemaan eteenmenoja kosketusalustalla.

Tiistaiagility


Hilla selviytyi hienosti alun siksak-kuviosta. Ei edes tarvinut juurikaan ohjata, kun luki esteet niin hyvin itsekin. Radalla ei oikeastaan mitään muuta isompaa vaikeutta paitsi ekalla 7. putkeen lähetyksellä lähtikin kiipeemään A:ta. En osannut edes odottaa, että hakisi niin kaukaa. Tämä saatiin korjattua kun käänsin vain aikaisemmin. Puomi/putki erottelukin oli nyt haastava, kun en alkuun tajunnut kääntää riittävästi. Hilla ei tiputellut yhtään rimaa; rimat 55-60cm. Kontakteilla varasti muutaman kerran, mutta tajusin, että meillä ei ole selkeää vapautuskäskyä niille. Sitä tulee harjoitella. Hilla teki loppuun radan puhtaasti läpi, toisin palautin sen takasin A:lle kun karkasi kontaktilta.

Keskiviikkona tehtiin laiskoina sisällä rallytokoa. Hilla alkaisi olla ihan kisavalmis mestariluokkaan kunhan vähän hiotaan käskyn erottelua. Peruutus oikealla puolella alkaa kanssa sujua vaikka vaatii vielä hiomista, kuten muutama muukin pikku juttu. Tinja teki hyviä puolenvaihtoja edestä ahtaassa käytävässä. Ei pystynyt heittämään takapäätään vinoon. Tinjan kanssa harjoiteltiin kaukoissa myös s-m –vaihtoja.

Torstaitoko (Hilla)
Hillan EVL-kisakurssi. Tehtiin kahdessa erässä liikkeet. Ensimmäinen erä täysin palkatta: Hillalle zeta, tunnari ja ohjattu. Zetassa s-i-m. Jäi taas seisomaan istumisen, mutta huomasin ja sain käskytettyä istumaan. Kävi aika kuumana kun tuli lämmittelemättä halliin ja suoraan tekemään, joten poikitti aika voimakkaasti seuraamisen ja tuli vähän ääntä. Tunnari varsin kiva. Ihan pikkasen reippaammin olisi saanut palauttaa, mutta ei kuitenkaan ollut paljosta kiinni. Ohjatussa pysähtyi hieman huonosti merkille, mutta selkeästi nyt kuitenkin ajatteli merkkiä eikä ollut kapuloissa kiinni, mikä on todella hyvä. Vauhtikin merkille oli hyvä. Nosti kapulan todella rumasti, mutta oikeaa haettaessa ei kaartanut. Toisessa erässä kiertohyppynouto ja ruutu. Palkkasin tässä liikkeen alkuun siirtymisen. Hilla kävi vielä kuumempana kuin edellisessä erässä. Fokusoitui kuitenkin hyvin kartioon virittelyssä ja lähti hyvin kiertämään kartiota. Pikkasen koukkasi kapulan kautta. Loppu liike oikein hieno. Ruudussa teki todella hyvän eteenmenon seinää kohti! Ihan tikkusuoraan ja reippaasti. Pikkasen aikaisin pysäytin, koska Hillan ilmeestä alkoi näkyä, että se ei välttämättä malta juosta ihan seinään suoraan. Yllättävän hyvin kuitenkin toimi hallissakin vaikka vähän jännitti jääkö johonkin kohteeseen kiinni. Ruutu muuten hyvä, mutta pieni viive ruutuun pysähtymisessä. Loppuun tehtiin pikaversiona paikkikset. Hilla menee edelleen hieman valahtaen maahan ja saisi tulla ihan pikkasen reippaammin sivulle.

Tinja kävi ennen treenien alkua tekemässä tokoa hallissa. Pitkiä treenejä ei keritty tehdä, kun en osannut ottaa huomioon, että neljän aikaan voi olla aika ruuhkaa liikenteessä. Tinjan kanssa kerittiin kuitenkin tapella ohjatun kanssa. Tehtiin voi-tyyliin. Vasemmalla aloitettiin ja sen haki hyvin, mutta sitten ei olisi millään kääntynyt hakemaan oikeaa vaan jäi jumiin vasempaan. Tinja toisin oli muutenkin todella levoton ja selkeästi kuumeni viereisellä kentällä tehdystä agilitystä. Tinja teki myös muutaman jääväerottelun ja EVL-luoksetulon. Seisomisessa valui todella paljon mutta maahan meni hyvin.

Torstaiagility


Täysin uusi halli, jossa ei aikaisemmin olla käyty. Kivasti kuitenkin tilaa Hillan kruusailla ja pohjakin pitää.

Ei päästy Hillan kanssa koko rataa tekemään. Hilla ei taaskaan halunnut yhtään jarrutella ja kääntyä (Hillan mielestä mun yli juokseminen on ihan ok), joten sitten jouduttiin aika paljon hinkkaamaan lelun kanssa 2. esteen ja 8.esteen jälkeistä käännöstä, jotta Hilla saataisiin edes vähän kokoamaan itseään hyppyihin ja kääntymään. Hilla jopa kertaalleen ylihidasti 8.esteelle ja kääntyi. Hilla järkyttyi tästä itsekin kovasti. Vekkauskaan ei oikein toiminut, joten sitä pitää harjoitella erikseen enemmän. Asiaa toisin ei ehkä helpottanut se, että Hilla veteli taas kilometrin edellä. Hillalle joutui myös tekemään 10. esteelle takaakierron lisäksi vielä vastakäännöksen, sillä muuten se veti suoraan mun linjasta välittämättä takana olleen väärän esteen. Ei taida ensi vuodelle tulla SM-nollat kasaan. :P

Perjantairallytoko (Hilla)
Hillalla meni varsin kivasti rallyrata. Hillalla ei toisin ollut mitään hajua mitä tarkoitti kierrä oikealle puolelle ja tarjoili hanakasti kaikkea muuta. Eteen istuminen oli myös vino, samoin muutama muu perusasento. Hillan kanssa pitää edelleen harjoitella oikealla puolella seuratessa pujottelua ja juoksua. Yrittää edelleen vaihtaa itsenäisesti puolta vasemmalle. Itsenäisesti harjoiteltiin liikkeestä istumista molemmilta puolilta seuraten. Hilla oli kovin hämmentynyt kun siitä kutsuttiinkin seuraamaan. Myös oikealla puolen peruuttamista yritettiin viedä eteenpäin. Hilla teki myös käytösruudussa paikallaan olon seisten oikealla sivulla. Tämä oli selkeästi Hillalle aika vaikea ja siltä kesti hetki tajuta, että pitää pysyä paikallaan vaikka seistään.

Tinja kävi ulkokentällä tekemässä ennen Hillan harjoituksia ohjattua. Oikea ensin ja haki hyvin, vaikka onnistuin kapulan laittamaan varjoon niin etten nähnyt sitä itsekään enää. Haki vasemman nyt heti perään hyvin. Käytiin myös muistuttelemassa myös pujottelua. Tinja pujotteli aika varman oloisesti vaikka olin tarkoituksella vähän etäämpänä tai en sanonut lähetyksen jälkeen mitään. Tinja myös koetestasi meidän uuden koottavan kartion harjoittelemalla kiertoa ja seisomaan pysähdyksiä. Tinjalla oli taas takapää aika kevyt, sillä lähti helposti ilman käskyäkin peruuttamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti