sunnuntai 2. elokuuta 2015

Tuhma kisakoira


Lauantaina käytiin kisaamassa agilityssä. Treenattu ei olla agilityä sitten toukokuun, mutta ei se paljon tunnu haittaavan ainakaan Hillan menoa. Enemmän kyllä Tinjan. Kontaktit kyllä näköjään vaatisi molemmilla vähän muistuttelua (tai sitten pitäisi vaan malttaa olla vedättämättä läpi). Tinja oli varsin tuhma kisakoira ja varasti kaikki herkut laukusta ennen kuin oli juossut yhtään rataa.

C-hyppäri Hilla HYL
Unohdin tehdä valssin 11. esteen taakse, joten jäin esterivistön väärälle puolelle ja Hilla sujahti väärään päähän putkea. Muuten Hilla eteni todella hyvin, vaikka hieman kolisteli rimoja. 19. esteelle aloitin takaaleikkauksen liian aikaisin ja Hilla kääntyikin 19. esteen ohi.

B-agilityrata Hilla HYL ja Tinja HYL
Taas ohjausmoka 5. esteelle. Jäin varmistelemaan keinun ja takaakierrot tuli myöhässä, joten Hilla hyppäsi 5. esteen väärästä suunnasta. Muuten loppurata sujuvasti ja vauhdikkaasti läpi. Yksi rima taisi tipahtaa. Tinja puolestaan oli varsin tuhma ja vaan räyhäsi mulle eikä muistanut juosta. Takaaleikkauksia ei kestänyt vaan kääntyi ympäri ja kiipesi väkisin A:lle mun selän takaa eli siihen sitten lopulta  hylkäys.

A-agilityrata Hilla 10vp (3.sija) ja Tinja 7+vp (1.sija)
Hilla meni todella hienosti. Loppuun tuli vaan lentokeinu, kun ei suoralla malttanut pysähtyä. En tiedä mistä toinen 5 tuli, ehkä jokin kontakti? Vauhtikin oli oikein hyvä, etenemä 4,60 m/s, selkeästi muita nopeampi. Tinja oli vähän parempi kuin edeltävällä radalla, mutta edelleen todella raskas ohjattava. Oikea tulos olisi pitänyt olla 17+vp, koska Tinja aloitti pujottelun väärin, hyppäsi puomin alastulolta pois ja teki lentokeinun.

Koirat joutuivat myös hammaslääkäriin:



Tiistaina käytiin taas täysin uudella kentällä treenaamassa. Hillalle tietysti taas eteenmenoja. Tehtiin nyt suoraan lelulle eikä viitsinyt enää jumia. Tehtiin myös pari pitkän matkan lähetystä, niin ettei Hilla ei nähnyt lähetystä. Toisella tarjosi kiertämistä, joten ei ole vielä käsky kovin vahva. Harjoiteltiin myös tiukkaa kiertämistä. Pari kertaa onnistui lelun kanssa, jonka jälkeen Hilla yritti rynniä suoraan lelulle… Kapulat olivat mukana häiriönä. Kurrea vahvistettiin lyhyeltä matkalta, samoin maahanmenoa.

Tinjalle lyhyet treenit, koska Tinjan nakit olivat unohtuneet matkasta. Tinjalle kuitenkin Hillan metalli heittämällä ja palkkasin, kun Tinja kävi nostamassa kapulan. Ohjatun suunnat tietysti taas. Vasen meni hyvin, mutta oikea edelleen hieman haparoiva. Tinjan kanssa harjoiteltiin myös seuraamisen paikan pitämistä molemmilla puolin, kun vietiin Hillan lelu valmiiksi.

Hilla kävi myös pitkästä aikaa tekemässä jälkeä. Hilla lähti varsin vauhdikkaasti liikkeelle jälki-käskystä. Janan se tuntui nappaavan oikein hetken mietittyään, mutta sitten se jotenkin onnistui oikeaisemaan ja jättämään ensimmäinen keppi metsään. Kaikki muut eli 5 keppiä löysi. Toisin kahden viimeisen kohdalla nappasi ne vaan suuhunsa ja jatkoi jäljestämistä. :D


Jälkiapuri
Mitä Hillan jälkikepeistä jäi jäljelle...

Keskiviikkona taas kentälle treenaamaan. Hillalle taas eteenmenoja, mutta otettiin nyt ruudun kanssa. Ihan hyvä, koska Hilla tahtoi kaartaa liikaa oikealle eteenmenoissa, mutta silti ruudun veto ei tahtonut riittää suoristamaan juoksulinjaa. Pikkuhiljaa kuitenkin alkaa eteenmenot sujua, vaikka vielä on varsin häiriöherkkä. Hilla teki kuitenkin ihan viimeiseksi hyvän kokonaisen ruudun (pysähtyi toisin viiveellä ruudussa). Ohjatun vasenkin tehtiin kertaalleen. Hillalla meni taas juoksemiseksi ja ensin saatiin hetki tapella joutuuko merkin  kiertämään vai ei. Lähti hyvin kyllä vasemmalle, mutta teki palautuksessa aikamoisen kaaren. Tunnari sen sijaan sujui todella hyvin. Kurrea lähdettiin liittämään kaukoihin. Selkeästi on vielä vaikea ja Hilla tarjosi aluksi hitaita seisomisia.

Tinjalle ohjattu kokonaisena niin, että ensin haettiin oikea, välissä tehtiin pari ruutuun lähetystä ja sitten vasen. Suunnat sujui todella hyvin, vaikka hetken vielä miettii lähetyksissä. Tinjakin sai tehdä tunnarin, joka oli varsin vauhdikas mutta oikea silti tuli takaisin. Luoksetulon stoppeja kertailtiin pitkän kierron kautta. Yllättävän hyviä seisomisia teki ja lopuksi otettiin luoksetulo kokonaisenakin ja jopa malttoi pysähtyä.



Sunnuntaina ajeltiin kauemmaksi kentälle treenaamaan. Hillalle otettiin molemmat uudet EVL:n liikkeet kokonaisena. Häkkärässä ei mitään isompaa ongelmaa, pientä viilattavaa siellä täällä, mutta teki todella varmasti toistot. Merkitön ruutukin onnistui mallikkaasti heti ensi yrittämällä! Tänään oli aika hyvä päivä, kun Hilla lähti täysin suoraan jokaisessa eteenlähetyksessä. Muuten sitten vahvistettiin kurrea varsin onnistuneesti kaukoihin mukaan ja keskityttiin seuraamisessa suoruuteen. Zetakin tehtiin kertaalleen läpi tiheästi palkaten. Kaikki jäävät tuntui varmoilta.

Kierohyppynouta á la Hilla

Tinjalle ohjattu nouto. Vielä ei ole suunnat ihan täysin varmat, mutta koko ajan mennään eteenpäin. Ruudussa ei mitään ongelmaa, taidettiin ekaa kertaa tehdä uudenlainen kävelykin. Hyppynouto metallilla ja tässä alkuun kummallinen moka Tinjalta, kun noutaessa kiersi hypyn ensimmäisellä toistolla, mutta sen jälkeen teki mallikaasti.




Tinja valittiin myös rallytoko-SM:iin 1.joukkueeseen mukaan. Hilla on varalla. Olisin kyllä itse luottanut enemmän Hillan taitoihin. :D Pitää varmaan vähän enemmän rallytokoakin treenata, jotta ei nolata Tinjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti