lauantai 8. elokuuta 2015

Kolmosluokkalainen ja 5,56 m/s


Tänään agilitykisoissa. Lähes koko kakkosten ratojen ajan ukkosti ja satoi kaatamalla vettä. Eipä tuo tuntunut hirveästi koiria haittaavan. Tinja sai heti ensimmäiseltä radalta voittonollan ja täten Tinja on nyt kolmosluokkalainen. Hilla puolestaan veti tähän mennessä nopeimman etenemänsä hyppäriltä: 5,56 m/s! Ei taida tulla ajan osalta ongelmia sertimetsästyksessä, jos joskus kolmosiin päästään.

A-agilityrata Tinja 0, 1.sija ja SERT, Hilla HYL


Tinja lähti varsin liukkaasti liikkeellä varastamalla lähdössä. Pujottelussa piti pelastella, koska Tinja kyllä aloitti oikein mutta meinasi kääntyä sitten ympäri räyhäämään mulle. Tinja eteni muuten todella hyvin. Keinulla vähän liian aikaisin käskin pysähtymään ja siinä tuli pientä hidastelua.  Tinja teki varsin kivan ajankin!

Hilla puolestaan veti kovaa (kun oli suorabaanoja). Kävi vaan ensimmäisen putken jälkeisen kiertohypyn jälkeen hyppäämässä vielä selän takaa muurinkin. A:n kontaktilla ei pysähtynyt ja vielä loppusuoralla tuli kahden hypyn jälkeen suoraan jalkoihin todella pahasti. Pitää näköjään Hillan kanssa vähän keskustella noista eteenmenoista loppusuorilla. Onneksi oli jo hylly alla, koska muuten olisi harmittanut enemmän loppusuoran epäonnistuminen.


B-hyppäri Hilla 5, etenemä 5,56 m/s!


Hilla meni todella kovaa, mutta harmillisesti heti toinen rima alas. Ehkä oli pikkasen epävarma, koska en ole koskaan jättänyt Hillaa niin monen esteen taakse lähdössä (seisoin itse nelosesteen takana). 9. putken jälkeinen suora syötti suoraan seuraavan putken väärään päähän ja oli vähän jännittävä paikka, mutta onneksi Hilla kääntyi tässä nimellä huutamalla. 16. esteellä kääntyi jostain syystä väärään suuntaan.


Tinja ja nyt eläkkeelle agilitystä. Ehkä vielä yhdet kolmosen kisat käydään.

Perjantaina olin Hillan kanssa kaverin kutsusta Marianne Forsellin koulutuksessa. Käytiin läpi eteenmenoja. Hillallahan ei ole irtoamisen kanssa ongelmaa, mutta se ei vieläkään osaa mennä suoraan. Tehtiin eteenmenoja pitkältä matkalta. Välillä Hilla näki lelun viennin ja välillä ei. Hilla yllätti varsin positiivisesti ja se osasi juosta hienosti tötterökujan läpi! Ohjeeksi tähän oli, että nyt jatkaa vaan häiriöillä ja tekee todella pitkiä matkoja, jotta saa lisää varmuutta. Idea Hillalla selkeästi jo on eteenmenosta. Ohjatussa olisi pitänyt katsoa rumia nostoja, mutta Hilla teki aika löysästi koko liikkeen, joten malttoi nostaa kapulan siististi mutta pelleilli merkillä. Ei suostunut millään kiertämään käskyn mukaisesti vaan koko ajan kyttäsi kapuloita. Näköjään tämäkin ongelma on tullut takaisin.

Tinja varasti autossa ollessaan reilun kokoisen nakkipaketin ja möhömaha liikkui varsin hitaasti, joten en tehnyt sillä kuin yhden ruudun. Eteni hitaasti, mutta löysyi sentään ruudun.



Tiistaina tehtiinkin muuta kuin hinkattiin uusia liikkeitä. Molempien koirien kanssa harjoiteltiin luoksetulon pysäytysseisomista. Tinja teki harjoituksen kierron kautta ja Hilla takapalkan kanssa. Hilla pysähtyi turhan etupainoisesti, mutta sillä oli enemmän vauhtia kuin normaalisti. Molemmat myös tekivät kokonaisena liikkeenä tunnarin ja ohjatun. Tunnari sujui molemmilta hienosti, Tinjalla pikkasen turhan paljon vauhtia ja Hilla saisi ihan pikkasen napakammin palauttaa kapulan. Ohjatun suunnat olivat Hillalta varsin hienot! Vähän rumasti nostaa kapulaa ja tahtoo lähteä palautuksessa kaartamaan, mutta huomautuksen jälkeen tiukensi juoksulinjaa. Suunnat tuntuivat todella varmoilta. Tinja teki ohjatun merkin ja keskikapulan kanssa. Ei yrittänyt kertaakaan keskikapulalle ja suunnat tuntuivat melko varmoilta. Merkki oli hieman unohtunut, mutta osasi sen kierrä-käskyllä. Hillalle myös zeta: mokaili taas istumisia (jäi seisomaan ja toisella kertaa meni maahan), mutta petrasi. Vähän ennakoi seuraamiseen lähtöä, kun siitä on palkattu runsaasti. Tinjalle vahvistettiin seuraamispaikkaa molemmilla puolilla.



Keskiviikkona Hilla palasi takaisin eteenmenotreeneihin. Eteenmenot harjoiteltiin tällä kertaa useamman lelun avulla: ensin neljä lelua tasaisesti ”ympyrän” reunoille ja sitten pitenevään riviin. Ympyrä oli varsin helppo, mutta kasvava rivi tuotti todella paljon vaikeuksia ja kaartamista. Harjoitus tuntui silti varsin hyödylliseltä Hillalle. Hilla harjoitteli myös kierron kautta seisomispysäytystä ja katsottiin seuraamisen tilannetta. Seuraamisessa on todella vino ja välillä turhan tiivis. Juoksussa pitää miettiä tempoa ja sivuaskelissa vasemmalle Hilla saisi väistää tieltä enemmän. Käännökset vasemmalle tekee myös juoksussa todella hienosti. Tinjakin teki kierron kautta pysäytyksiä ja voittajan vajaata zetaa. Tinjalla oli taas automaatti-istumisia, joten saatiin aika pitkään keskustella mitä seiso tarkoittaa. Tinja harjoitteli myös rallytokoa. Rallytokon osalta pitäisi katsoa vähän paremmin vaikeita liikkeitä, vaikka treeneissä nekin tuntuvat alkavan sujua.




1 kommentti: