maanantai 13. heinäkuuta 2015

Viimeinen tokokoe vanhoilla säännöillä


Tänään oli viimeinen tokokoe vanhoilla säännöillä. Arvostelu oli varsin tiukkaa, mutta Hilla teki todella varmaa työtä ja keräsi itselleen 274,5pistettä ja EVL1-tuloksen. Lisäksi Hilla voitti seitsemästä koirasta. Tinjan kanssa ei taaskaan ollut tylsää ja se keräsi kiitettävän rivin nollia arvostelupaperiinsa. Tinjalle VOI0 139pisteellä. Tinja ei ollut kuitenkaan viimeinen vaan sijoittui 4./7. Yksikään voittajan koira ei saanut edes kolmostulosta.

Järjestys oli normaali molemmissa luokissa ja EVL kahdessa erässä.

Hillan EVL
Paikkaistuminen 9½
Kuulemma oli ollut hieman vino jätössä, mutta veikkaan, että meidän rintamasuunta oli hieman vino muihin koiriin verrattuna, koska liikkuri oli vetänyt erikoiseen suuntaan viivat paikkojen merkiksi enkä ollut varma miten koirat haluttiin siihen. Kalliita virheitä!
Paikkamakuu 8½
Sama homma kuin istumisessakin, eli rintamasuunta vino. Oli toisin valahtanut taas lonkkansa päälle ja kuulemma nuuhkinut. Onneksi ei enää tarvitse näistä tapella. Hyvin maahan ja hyvin ylös.
Seuraaminen 7½
Hilla teki parhaan koeseuruun ikinä ja seurasi varsin siististi. Taisi vinous ja juoksussa laukkaaminen tiputtaa pisteitä nyt roimasti. :(
Zeta 8½
Ensimmäinen väli oli hieman nahkea mutta paransi. Istuminen hieman hidas. Maahan hyvin. Vasemmalle kääntyminen taisi mennä liian lähelle kartiota, kun Hilla jätätti käännöksessä.
Luoksetulo 8½
Todella löysä ja valui molemmissa stopeissa. Ei olla harjoiteltu pitkiin aikoihin kunnolla.
Ruutu 9
Viive sekä merkille pysähtymisessä ja vielä isompi viive ruutuun pysähtymisessä. Hyvin maahan. Vähän siistimmin saisi aloittaa seuraamisen.
Ohjattu 10
Ruma nosto, mutta hieno merkki!
Hyppynouto 8
Nykäisi liikkurin käskystä ja taisi videolta katseltuna tulle hieman vinoon perusasentoon.
Tunnari 7
Tässä taas ihan outoa epävarmailua: Hilla nosti kyllä heti oikean kohdalla, mutta tiputti ja kävi koko rivin uudestaan läpi. Hermostui vielä selvästi, kun meinasi ruveta napsimaan vääriä, mikä ei myöskään ei ole ihan normaalia. En tiedä mistä tällainen epävarmailu nyt johtuu, koska Hillalla on ollut pitkään todella hyvä tunnari. Vähän oli jännittävä suorituspaikka.
Kaukot 9
Teknisesti hyvät, mutta taas vajaita asentoja. Pahin taas I-S. Teki yllättävän hyvän M-I vaikka jätti senkin hieman vajaaksi. Vaihdot tuli liikkurilta varsin ripeään tahtiin.
Yleisvaikutelma
Hilla teki todella hyvällä vireellä kaikki kehät ja tuntui todella varmalta suorituksissa. Liikkeiden väleissä edelleen on kyttäämisongelmaa, johon pitäisi keskittyä enemmän. Harmittavia tekinisiä pikkuvirheitä siellä täällä, jotka syö ihan liikaa pisteitä, varsinkin kun nyt Hillan mielentila on kohdillaan.

Yksilöliikkeet:

Paikkikset nopeutettuna:

Tinjan VOI
Paikkamakuu 8½
Oli kuulemma korjaillut asentoaan ja hieman nuuhkinut maata.
Seuraaminen 6½
Ehdottomasti rennoin ja paras koeseuruu Tinjalta tähän mennessä. Jätättää jostain syystä ihan hirveästi nyt seuraamisissa. Paikka voisi olla tiiviimpi.
Liikkeestä istuminen 0
Seuraamisessa taas jätätti. Käskystä jäi seisomaan ja kolmannesta käskystä meni sitten maahan. Tarkistin vielä ennen kehään menoa, että muistaa istumisen!
Luoksetulo 0
Tämä oli ihan ihme. Tinja ei reagoinut luoksetulokäskyyn mitenkään vaan vastan neljännellä(?) käskyllä ja käsimerkillä lähti liikkeelle. Stopitkin kyllä oli ihan kauheita. Eikö kuullut käskyjä vai jumahtiko palkkaan?
Ruutu 7½
Lähti kovaa, mutta jostain syystä kaarsi ruutuun sivusta. Maahan meni ilman käskyä. Tinja oli toisin voittajan ainut koira, joka löysi ruutuun. Ruutu oli sijoitettu varsin haastavaan paikkaan.
Hyppynouto 10
Metalli 0
Noudettavassa kapulassa niin paksu suuosa, että tiesin ettei Tinja sitä suostu nostamaan. Miksi kokeissa ei ole koskaan normaaleja pieniä kapuloita?
Tunnari 0
Tuhma-Tinja ei takuulla keskittynyt tässä pätkääkään liikkurin toimintaan, koska se oli ihan ulapalla. Ensiksi lähtee tarjoamaan hyppyä ja ihmetteli kun siitä ei pääse yli, kun tuomari seisoo takana. Lisäkäskyllä hyppää esteen, nostaa väärän (tuhma!) ja palauttaa esteen kautta.
Kaukot 5
Haukahti jätössä. Pomppasi ensimmäisessä M-S vaihdossa hivenen eteen, mutta muuten vaihtoi kohtuu siististi. Oli vaan etupainoinen, että tarvisti tuplakäskyn sekä S-I että S-M vaihtoon.
Yleisvaikutelma 9
Saatiin kehuja kauniista ohjaamisesta ja iloisesta koirasta, mutta moitteita taas räkyttämisestä. :D (Videoiden taustalla räkyttävät koirat on muuten minun.) Tinja olikin varsin iloinen ja reipas pikkusheltti, jota ei kyllä jännittänyt yhtään, mutta ei se paljoa viitsinyt myöskään keskittyä. Hyvä kuitenkin näin, sillä samaisella kentällä Tinja on kaikissa aikaisemmissa virallisissa kokeissa pelännyt niin, että on karannut kehästä.

Yksilöliikkeet:

Paikkis nopeutettuna:

Pikapuoliin pitäisi ruveta suunnittelemaan koekalenteria syksylle. Tinja ainakin voi jatkaa suorilta uusilla säännöillä, mutta Hillan tilanne on vielä hieman avoin. Saattaa olla, että tänä vuonna ei mennä piirimestaruuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti