torstai 16. heinäkuuta 2015

Viikon treenit

Maanantaina treenattiin tokoa kotipihassa. Hillalle aloitettiin urakalla opettaa eteenmenoja. Yksi lelu valmiina niin, että Hilla ei nähnyt vientiä sekä tyhjälle lähetyksiä ja osassa kävelin linjan itse ennen lähettämistä. Vielä on kovin epävarmaa ja häiriöherkkää, mutta uutta käskyäkään ei olla vielä kunnolla sisään ajettu. Toisena uutena asiana aloitettiin opettamaan rallytokon puolelta puolen vaihtoja edestä. Tunnarissa pari erikoisempaa kuviota, mutta Hillalla ei kyllä ollut mitään ongelmaa oikean löytämisessä ja palautuksessa. Käytin vielä oikeana täysin uusia kapuloita ja väärinä vanhoja kapuloita. Mystistä ajoittaiset epävarmuustilanteet. Uusien sääntöjen mukaista paikallaanoloakin lähdettiin alustamaan palkkaamalla hetken piilossa olon jälkeen maahanmenoja.

Tinjan kanssa keskityttiin eniten ohjattuun noutoon. Tehtiin ohjattua parissakin erässä ja välillä vaihdettiin kapuloiden sijaintia. Vasen puoli on selkeästi todella epävarma ja irtoaa vasemmalle todella huonosti. Oikealle menossa ei ole mitään ongelmaa. Pitääkin vasenta puolta vahvistaa enemmän. Tinja osasi taas myös tehdä tunnarin ja liikkeestä istumisen. Tehtiin myös hyppynoutoa vaikeammalla metallilla ja oli oikein reipas. Naksuttelin myös Tinjalle Hillan metallikapulan nostelua ja Tinja lähtikin yllättävän reippaasti tekemään ja nosti jopa kapulaa muutaman sentin ilmaan. Metalli on kyllä mennyt paljon eteenpäin.



Tiistaina taas kotipihassa  tokon treenailua. Tinjalle taas ohjatun harjoittelua ja keskityttiin pelkästään vasempaan puoleen. Ei olisi millään tahtonut irrota vasemmalle ja kapuloiden sijainnin vaihto toi ongelman heti uudelleen esille. Mutta ei auta kuin harjoitella. Tinjalle myös Hillan metallin nostoa ja Tinja jopa otti jo pari askelta sen kanssa ennen kuin palkkasin. Tinja on kyllä reipastunut metallin kanssa ihan hirveästi. Tinjan kanssa otettiin myös pitempi pätkä oikealla puolella seuraamista ja huomautin aina, jos meinasi jätättää ja palkkasin tiheästi aina kun säilytti hyvän paikan. Jatkossa on tarkoitus keskittyä molemmissa seuraamisissa paikan pitämisen ehdottomuuteen.

Hillalle taas eteenmenoja ja edelleen on todella vaikeaa. Otin uudenlaisen lähestymistavan eteenmenojen harjoitteluun. Lähetin sen joka kerta eri suuntaan ja palkkasin jo muutaman metrin suoraan etenemisestä ajatuksella, jos saisin myytyä Hillalle idean siitä, että liike on suoraan poispäin musta suuntautuva. Hilla harjoitteli taas puolenvaihtoja edessä, mutta Hilla vaihtoikin päivän harjoittelun jälkeen melko sujuvasti jo puolta eikä yrittänyt edes heitellä voltteja. Toisin Hillaa ei haittaa vaikka se jäisi alle, niin se ei niin varo mua kuin Tinja. Hillastakin on tulossa hyvää vauhtia sirkuskoira.


Keskiviikkona käytiin pienellä porukalla treenaamassa sellaisella kentällä, jossa viimeksi ollaan käyty silloin kun Hilla oli vielä pentu. Hilla teki uuden EVL:n paikallaanolon kokonaisena. Suoriutui varsin mallikaasti. Maahanmenossa voisi tiputtautua pikkasen reippaammin ja lyhyellä juoksumatkalla ei oikein halua ottaa hyvää vauhtia, vaikka lähti hyvällä ilmeellä liikkeellä. Hillalle myös tunnari kertaalleen liikkuroituna: ei ollut mitään ongelmaa. Muuten sitten tehtiin tuhat toistoa eteenmenoihin, jotka ei tunnu edistyvän sitten lainkaan.

Tinjalle myös voin uusi paikkis liikkuroituna. Tinja oli kuulemma ollut varsin levoton ja jopa nuuhkinut maata, mutta ei ollut välittänyt ympäri kävelystä. Tinjalle myös liikkuroituna ohjatun vasen puoli. Ensimmäinen toisto oli taas vaikea eikä olisi millään taaskaan irronnut vasemmalle. Loput kaksi toistoa onnistui kuitenkin onneksi varsin hienosti, vaikka jouduin aloituksessa muistuttelemaan, että liikkurin tekemisiä tulee seurata. Tinja harjoitteli myös Hillan metallin nostamista. Nostaa kapulan jo varsin reippaasti, mutta pitkä matka kantamista on jo haastavampi juttu. Jatkettiin myös oikealla puolen seuraamisessa paikan säilyttämistreenejä. Tällä kertaa irtosi varsin herkästi oikealta seuraamispaikalta.

Torstaina taas kotipihassa. Tinjalle taas naksuteltiin Hillan metallin nostamista. Tinja sai tehdä myös pari tunnaria ja oli varsin hieno. Kolmantena asiana sitten Tinjalle taas paikan säilyttäminen oikean puolen seuruussa. Otettiin samaa teemaa myös vähän vasemman puolen seuruuseen, mutta vasemmalla puolella Tinja pitää hyvin seuraamispaikan. Oikealla puolella hieman hermostui kun tehtiin sivuaskelia ja sen jälkeen joutui huomauttamaan enemmän paikan pitämisestä seuraamisessa.

Hillalle tietysti taas eteenmenoja. Otettiin nyt kosketusalustan kanssa. Toimi varsin hyvin, kun teki viimeisen toiston mallikaasti tyhjälle. Hillalle myös puolenvaihdot edessä, jotka alkavat sujua yllättävän hyvin todella vähillä toistoilla. Sotkee tietysti vielä käskyä muihin liikkeisiin. Hillalle muistuteltiin myös kurrea mieleen. Läheltä teki hyvin, mutta matkan kasvattaminen on edelleen ongelma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti