lauantai 11. heinäkuuta 2015

Tuplavoitto


Tänään rallytokokilpailuissa molempien koirien kanssa. Hillan kanssa oli kerrankin varsin jännittävä lähteä kisaamaan, kun siitä ei tiennyt yhtään mitä se aikoo tehdä, kun vielä ei ole liikkeet ihan varmasti hanskassa. Hyvin kuitenkin meni, koska molemmat koirat voittivat luokkansa.

Hillan VOI 94 p ja sijoitus 1./8?


Hilla kävi ihan älyttömän kuumana ja veti koko painollaan hihnassa, että pääsisi tekemään. Vähän oli radalla paikoitellen radalla jänniä hetkiä, että pysyykö koko koira lapasissa. Spiraalista -1p kontrollin puutteesta, koska juna-Hilla ei taaskaan halunnut kääntyä vasemmalle ja painoi ihan sikana ensimmäisen käännöksen. 4. kyltti piti uusia, koska oli taas niin kuplassa, että ei ”kuullut” käskyä. Pujottelussa poikitti ihan törkeänä oikealla(!) puolella seuruussa, kun kävi vaan niin kuumana. Hypyltä tietysti -1p vinoudesta, kun taas mentiin aika kovaa. Onneksi sentään malttoi tulla seuraamaan. Peruutuksesta myös -1p vinoudesta. Peruuttaminen suoraan liikkeestä on tosi haastava Hillalle, kun se tulee suoraan liikkeestä. Sen sijaan Hilla teki todella hienon sivuaskeleen oikealle! Houkutuksessa olisi saanut seurata hieman tiiviimmin, mutta todennäköisesti epämääräinen kääntymiskuvio (+kartiokyttäys) sotki sitä. Houkutuksista ei välittänyt pätkääkään. Puolenvaihdossa jalkojen välistä haukkui.
Tuomarin kommentti: ”Taitavaa teknistä osaamista, innokas koira läpi radan!”

Tinjan MES 78p ja 1. sija. (6 koiraa?) Ainoa hyväksytty tulos.


Jo ratapiirrosta katsottaessa oli selvää, että Tinja ei yltäisi millään yli 95 pisteen tulokseen, koska radalla oli pelkäämäni peruutus oikealla puolella. Eikä Tinja suostu sitä tekemään, kun se pelkää liikaa, että tallaan päälle. Tinja teki todella hienon spiraalin juosten. 6. kyltiltä -1p vinoudesta. Oli minusta kyllä enemmän kuin yhden pisteen edestä vino eteenistumisessa, kun jätti asennon todella vajaaksi. Peruutuksesta tietysti -10p TVÄ koska pysähtelin ja autoin todella paljon Tinjaa ja silti se poikitti yli 90 astetta, mutta teki silti jonkinlaisen peruutuksen!  Tinja ei jostain syystä oikein halunnut tänään tehdä oikealla puolen seuraamisia. Tutuissa varmoissa liikkeissä se oli todella pirteä ja innokas tekemään, mutta oikealla puolella seuraaminen takkusi todella pahasti. 270 asteen käännös jouduttiin uusimaan, koska jätätti todella paljon ja uusittaessa edelleen jätätti ja jouduin kääntymään todella hitaasti, että Tinja pysyi mukana (-2 pistettä lisää vinoudesta ja temmosta). Houkutuksesta myös -2 p puutteellisesta yhteistyöstä ja epätarkasti suoritetusta liikkeestä. Tinja jätätti edelleen seuraamisessa ja itselläni meni hetki miettiessä miten kartiot piti kiertää. 17. kyltiltä -1p vinoudesta ja 18. kyltiltä saatiin -3p ohjaajavirheestä, koska itse vaihdoin kulkulinjaa. Ja minä olin vielä tyytyväinen, kun Tinja vaihtoi ensimmäistä kertaa täysin puhtaasti puolen edestä.

Ei ole Hilla ollut kovin laiskan puskea kisakaveri viime aikoina. Hilla oli kuulema hieman ontunt toista takajalkaansa loppuradasta, mutta en löytänyt siitä mitään vikaa tai ontumista, joten jatketaan normaalisti. Huomenna jatkuu tokolla!

Tinjakin menee veteen, jos herkku katoaa.
Piisamirotta

Minne katosi keppi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti