lauantai 4. heinäkuuta 2015

Sertijahti jatkuu


Tänään oltiin molempien koirien kanssa agilitykisoissa. Kummankaan kanssa ei olla edes treenattu mitään agilityyn liittyvää kuukauteen. Lämmittelyssä muistuteltiin takaakiertoja ja pujottelua ja siltä pohjalta radalle. Tinja tuntui todella hyvältä ohjata. Liikkui reippaasti ja irtosi hyvin. Hillassakaan ei ollut mitään moitittavaa, vaikka sen kanssa tulikin mokailtua aika paljon. Yllättävän hyvin kesti hellettäkin. Oma ohjaaminenkin tuntui hyvältä ja uskalsin molemmat jättää tekemään esteet yksin ja edetä itse radalla. Alkaa pikku hiljaa näyttää agilityltä.

A-agilityrata Tinja 10vp ja 2.sija, Hilla 15vp


Tinja tiputti ensimmäisen riman. En oikein tiedä miksi, koska Tinja ei tiputa juuri ikinä. Muutama muukin koira tiputti ekan riman, joten ehkä siihen tuli varjo jotenkin hankalasti tai jotain? Tinja teki myös lentokeinun, mutta todennäköisesti ei vaan agilitytauon takia muistanut, että keinu on edes olemassa. Muuten rata puhtaasti läpi.

Hillalle oli tarkoitus tehdä poispäinkäännös 8. esteelle, mutta homma lähti pieleen jo keinun jälkeen kun lähdin epähuomiossa ohjaamaan väärälle esteelle ja jouduin pelastaman tilanteen ja sitten olin seuraavat esteet pahasti myöhässä ja jäin estelinjan väärälle puolelle ja jouduin pelastelemaan 8.esteen yli. Hilla tiputti tässä riman, kun seisoin aika pahasti edessä. Pujotteluun meni jostain syystä 2. väliin vaikka kulma oli helppo. Olin ehkä hieman myöhässä valssissa? Loppusuorassa meni viimeisen esteen ohi. Mene-käskystä poikkeuksellisesti vilkaisikin minuun ja ei enää nähnyt viimeistä estettä. Mene-käskyä ollaan käytetty myös tokon eteenmenoissa, joten se taisi nyt sotkea todella pahasti agilityn eteenmenot, koska ne olleet ennen todella varmat Hillalla.

B-hyppyrata Tinja 5vp ja 3. sija, Hilla HYL


Tinja karkasi lähdöstä ja sen takia myöhästyin pujottelua edeltävästä valssista ja Tinja kerkisi livahtaa 2.väliin. Muuten Tinja meni puhtaasti läpi vaikka ei se ihan ymmärtänyt huonosti rytmitettyä poispäinkäännöstä 16.esteelle ja heitti esteen toisella puolella voltin.

Hilla hyllytti heti 3.putken takana olleelle pituudelle, kun jatkoi vaan matkaa putkelta suoraan. Olisin halunnut ottaa pujottelun takaaleikkauksella ja antaa Hillan etsiä itse rauhassa aloituksen, mutta unohdin että Hilla on vähän turhan estehakuinen koira, että sen voisi yksin päästää ansaesteiden ohi. 7.-14.estevälit tuntui hyvältä. Sain kivan etumatkan ja sain valssit osumaan kohdalle ja mitä parasta Hillalla pysyi vauhti todella hyvänä. Hilla hyllytti toisin sitten uudestaan 16. esteelle kun se reagoi mun poispäinkäännösohjaukseen vain vilkaisemalla, että siinä se ohjaaja seisoo ja jatkamalla matkaa suoraan putkeen. Oli se ehkä huonosti rytmitettykin… Loppusuora onnistui hyvin, kun en käskyttänyt millään lailla.

Seuraavan kerran kisataan agilityssä vasta elokuussa. Ei me toisin aiota mitään treenata sitä ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti