sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kenraalitreenit


Tänään molemmille koirille tokon kisatreenit vielä vanhoilla säännöillä. Toisin Hillalle tehtiin ensimmäistä kertaa liikkuroituna myös uusi ohjattu hyppynouto. Molemmilla koirilla on tokokoe ensi viikolla eikä me olla pitkään aikaan tehty liikkeitä kokonaisena tai mitenkään kisamaisena. Paikkiksia ei tehty. Hillalle liikkeet kahdessa osassa normijärjestyksessä. Tinjalle yhdessä ja myöskin normijärjestyksessä. Kaikki liikkeet liikkuroituna.

Hillan EVL
Seuraaminen 9
Tuntui varsin siistiltä seuraamiselta ja piti kontaktia hyvin. Sivuaskeleet hyvät, peruutuksessa saisi olla hivenen suorempi. Toisin oli varmasti vino, kun ei olla mitenkään tähän puututtu. Juoksutäyskäännöksessä heitti erikoisen piruetin ja jäi hetkeksi oikealle puolelle. Taitaa olla vähän liikaa tehty rallytokoa. Otettiin juoksutäykkärit vielä erikseen ihan lopuksi ja sujui mallikkaasti erikseen otettuna.
Zeta 9
M-S-I. Kaikki jäävät oikein, seurasi siivosti, lähti hyvin jäävistä seuraamaan. Maahanmeno hyvä. Seisominen saisi olla täpäkämpi. Istuminen taisi olla hidas, koska jouduin varmistamaan, että istuiko. Toisin Hilla saattaa tehdä hyviä istumisia, vaikka tuntuisikin oudolta.
Luoksetulo 8
Ei olla tehty piiiiiitkiin aikoihin ja näkyi. Valui molemmissa stopeissa ja vauhti hieman pliisu vaikka vielä ok.
Ruutu 9½
Kierto käskyllä merkki ja oli varsin hieno. Ruudussa ehkä pieni viive pysähtymisen ja käskyn välillä. Seuraamiseen tulo olisi saanut olla reippaampi?
Ohjattu 7
Tämä meni Hillalta ihan juoksemiseksi. Merkki kiertokäskyllä eikä takuulla olisi lähtenyt takaisin päin merkiltä, jos en olisi stopannut. Vasen haettavana. Lähti todella huonolla kaarella ja korjasi vielä enemmän keskelle. Jouduin pysäyttämään ja korjaamaan lisäkäskyllä vasemmalle. Palautuksessa pureskeli kapulaa.
Hyppynouto 9
Muuten ihan mallikas ja vauhdikas suoritus, mutta törmäsi minuun tullessa perusasentoon. Nosti kapulan epäsiivosti.
Tunnari 8
Epävarmailua taas tunnarissa. Nosti oikean heti kun sen löysi, mutta tiputti ja tarkisti vielä jo haistelemansa kapulat ennen kuin nosti oikean ja palautti. Ei edes käynyt kaikkia kapuloita silti läpi. Palautus kuitenkin siivo.
Kaukot 8
Maahanmenot olivat aika löysät ja näissä kuulemma hieman liikkui. M-I jäi hieman vajaaksi. Muuten vaihtoi ok. Liikutti ainakin yhtä tassua S-I-vaihdossa.
Ohjattu hyppynouto 6
Ensimmäistä kertaa tehtiin kokonaisena liikkuroituna. Kiertoon lähetyksessä oli hieman epävarma ja pysähtyi ensin esteiden luokse, mutta lisäkäskyllä lähti hienosti kiertämään kartion. Istumiseen tarvitsi tupläkäksyn, kun jäi eka seisomaan. Loppu hieno ja vauhdikas.
Yleisvaikutelma
Hilla teki molemmissa erissä todella hienosti ja varmasti töitä. Liikkeiden välissä ei oikein tahdo seurata kunnolla ja jää kyttäysmoodiin. Pitääkin liikesiirtymiä treenata erikseen. Toisessa erässä kävi pikkasen liian kuumana.

Tinjan VOI
Seuraaminen 6
Tinja ei keskittynyt sitten lainkaan. Liikkuri kiinnosti kovasti, kun kuvitteli että hällä on herkkuja Tinjalle. Jouduin kerran sanomaan aika kovasti asiasta, kun Tinja lähti vaan erkanemaan kohti liikkuria. Pätkiä kuitenkin hyviäkin seuraamisia. Sivuaskeleet ja peruutus hyviä. Juoksussa pysyi hyvin mukana.
Liikkeestä istuminen 0
Kävi tässäkin turhan kuumana ja edelleen liikkurissa kiinni. Meni maahan istu-käskyllä kaksi kertaa.  Teki kyllä varsin nopean maahanmenon, mutta voisi vaikka välillä kuunnellakin.
Luoksetulo 6
Otin seisomisen käsimerkillä ja valui todella paljon ja jouduin toistamaan käsimerkin. En tiedä oliko liian aikaista ottaa kisamaiseen käsimerkki mukaan vai johtuiko asia vaan siitä, että Tinja ei ollut ihan kuulolla. Maahan meni todella hyvin, mutta haukahti.
Ruutu 9
Varsin mielenkiintoinen juoksulinja taas ruutuun, kun teki parikin mutkaa matkalla. Taisi haukahtaa ruudussa. Oli aika levoton, kun kävelin kaavion ja sen näköinen malttaako olla maassa.
Hyppynouto 10
Metalli 7
Nostossa kesti, mutta palautti osan matkaa laukalla ja tiputti kapulan käteen.
Tunnari 10
Levoton etsintä ja ei nostanut heti oikean kohdalla, mutta ihan mallikas suoritus.
Kaukot 7
Otti todella paljon liikkurin kädenheilautuksista häiriötä ja teki viiveellä alkupään vaihdot. Liikkui törkeän paljon eteen I-S-vaihdossa ja pari kertaa haukahti vaihtoja tehdessä.
Yleisvaikutelma 8
Tinja kävi koko suorituksen aikana varsin kuumana ja kierrokset vaan tuntui nousevan loppua kohden. Teki kyllä innokkaasti, mutta keskittyminen oli paikoitellen hukassa. Haukkumista tuli aika paljon sekä liikkeissä että niiden väleissä.

Hillan kanssa tehtiin vielä erikseen tunnaria lopuksi ja palkkasin sen lelulla vauhdista. Teki todella hienosti, vaikka vääriä oli enemmän eikä mitään merkkiä epävarmuudesta. Yksi eteenlähetys myös niin, että käytiin Tinjan kanssa viemässä pallo valmiiksi ja vasta sitten päästettiin Hilla tekemään. Hiekkakentällä lelu näkyi hyvin, joten tässä ei mitään ongelmaa. Hilla teki myös ihan pienen pätkän rallytokoa ja hienosti erotteli ainakin tällä kertaa käskyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti