maanantai 27. heinäkuuta 2015

Apukäpälät


Kuten kisakalenterista näkyy, meidän syksyn suunnitelmiin on tullut isoja muutoksia. Jäädäänkin pitemmäksi aikaa maaseudulle ja vieläpä lähdettiin töihin ihan vieraalle paikkakunnalle. Apukäpälät ovat nykyään töissä mukana.

Hillalla on hieno kala 
Itse olin koko viikonlopun töissä, joten koirat pitivät vapaita ja kävivät mökkeilemässä. Viime viikon Maanantaina kuitenkin tehtiin lyhyet treenit kotipihassa. Hillan kanssa keskityttiin uusiin liikkeisiin; häkkärään ja ruudun eteenmenoon. Häkkärässä kierto on varsin varma. Ekalla toistolla pikkasen haki hyppyä ja kapulaa, mutta malttoi mennä ohi. Suunnissa vielä epävarmuutta (ei olla treenattu hetkeen) ja haki ensin kapuloita takaa. Pääsi kuitenkin nopeasti jyvälle, mutta selkeästi vauhti alkaa nousta päähän, kun irtoaa pikkasen huonosti vasemmalle. Jatkossa pitää myös keskittyä siihen, että kaartaa tiukemmin kartion ympäri ja stopit olisivat hieman terävämpiä. Eteenmenoja tehtiin kosketusalustalle ja näyttäisi siltä, että pikkuhiljaa alkaa sujua. Otettiin aina väliin muutama toisto myös tyhjälle.

Tinjalle ohjattua ja sillä taisi pikkuhiljaa lamppu syttyä, että mitä halutaan. Tinjalla oli ensin vaikea tajuta lähteä edes etsimään kapuloita takaa, mutta varmensi juoksulinjaansa toistojen myötä vaikka välillä vaihdoin kapuloiden sijaintia. Tinjalle taas naksuteltiin Hillan metallia sekä keskityttiin seuraamisessa (molemmat puolet) paikan pitämiseen ja lisäksi vasemmalla puolen tiiviimpään seuraamispaikkaan. Tinja oli varsin mallikas ja sitä pääsi palkkailemaan tiheästi.

Apukäpälöintiä
Tiistaina taas koko päivä töissä, joten keskiviikkona lyhyet treenit kotipihassa. Hillalle tietysti taas eteenmenoja kosketusalustalla ja ilman. Otettiin myös pari kartiota häiriöksi ja Hilla haksahti heti niihin; tarjosi käskyllä kiertämistä. Eteenmenoja pitää ottaa paljon nyt helpolla pohjalla kosketusalustalle, jotta Hilla toivottavasti lähtisi tajuamaan, että liike on suoraan eteenpäin. Hilla lähtee helposti edelleen kaartamaan muutaman metrin edettyään. Kiertoa otettiin sijoittamalla lelu kartion taakse. Tarkoituksena olisi pienentää Hillan kiertokaarta. Ahnehdin vaan hieman liikaa lelun sijoittamisella ja saatiin vähän keskustella, että tarvitseeko kartiota kierää vai ei ennen lelun nappaamista. Kurrea myös vahvistettiin ja samoin kaukojen maahanmenoja. Pikkuhiljaa pitäisi ruveta kasvattamaan matkaa.

Tinjalle tuttuun tapaan Hillan metallin nostamista. Heitin nyt kapulan vähän kauemmaksi ja Tinja sai kävellä kapulan kanssa muutaman askeleen enemmän. Tinja oli kuitenkin todella reipas. Tinjalle tietysti myös ohjattu. Sijoitin kapulat lähemmäksi merkkiä ja toisiaan. Tinja on selkeästi jo saanut ideasta kiinni ja suunnat alkaa pikkuhiljaa luonnistua kunhan pienellä vartaloavulla avittaa vielä. Tinja on oppinut myös hyvin korjaamaan suuntaa. Tinjalle vahvistettiin myös vasemman puolen seuraamiseen tiiviimpää seuraamispaikkaa. Oikealla puolella on melkein jo liiankin tiivis. Tinjan kanssa voisikin seuraavaksi keskittyä enemmän käännöksiin ja sivuaskeliin.

Toinen apukäpälä
Viikonloppu taas töissä, mutta tämän viikon maanantaina päästiin taas treenaamaan. Mentiin täysin uudelle kentälle, missä ei olla koskaan aikaisemmin oltu. Hillalle tietysti taas eteenmenoja. Kosketusalustalla vaan kaarsi niin voimakkaasti, että piti vaihtaa leluun. Lelulle sitten vaan jumahti, että ei suostunut liikkumaan perusasennosta… On tämä nyt vaikeaa. Tarkoitus oli myös ottaa kiertoja lelulla, mutta jätin välistä, kun Hilla kävi turhan kuumana lelun kanssa. Sen sijaan Hilla teki todella suuren happauksen kurressa ja saatiin jo reippaasti matkaa ja silti Hilla teki hienoja kurre-istumisia. Maahanmenoja pitää vielä enemmän selkeyttää.

Tinja teki kahteen kertaan ohjattua. Tehtiin sekä voittajatyyliin että merkin kanssa. Suunnat sujuivat varsin kivasti. Yksi ”En viitsinyt kuunnella loppuun saakka” virhe tuli. Hillan metalliakin naksuteltiin ja otettiin pätkä oikealla puolella seuraamista. Tinja osasi peruuttaa oikealla puolelle täydellisesti, nyt kun paikkaa on vahvistettu todella paljon! Kaukot myös kertaalleen läpi: pientä tepastelua, mutta piti kuitenkin paikan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti