torstai 21. toukokuuta 2015

Tokokisamaiset


Koirat kävivät fyssarilla ja pettymyksekseni jopa Hilla sai terveen paperit. Ei voida siis riman tiputteluja laittaa jumien syyksi. Molemmilla oli selät jumissa, Tinjalla enemmän.

Maanantaina käytiin kentällä treenaamassa. Saatiin reippaasti vettä niskamme. Hilla on ilmoitettu extempore BH-kokeeseen, joten käytiin sitten BH-kaavio läpi. Ei ole ongelmia liikkeissä, sen puolesta varmasti päästään läpi. Sen sijaan askelten laskeminen on varsin haastavaa ja hihnasta kiinni pitäminen. Hilla teki myös zetan, ohjatun ja metallihyppynoudon. Zeta ja metsku olivat todella hienoja. Ohjatussa Hilla mokasi taas vasemman puolen noudon. Sitä jouduttiin treenaamaan enemmänkin. Ensin se yritti tarjota vasemmalla puolella ollutta zetan merkkitötsää, mutta pari kertaa ei vaan kääntynyt tarpeeksi/kääntyi väärää kautta, että juoksi keskikapulalle, josta huomautin jo reilummin. Merkkiä pitää muistaa treenata erikseen, sillä otti selkeästi nokkiinsa suuntien korjailusta.

Tinjan kanssa otettiin ensimmäiseksi uhkarohkeasti luoksetulon stoppeja. Tinja pysähtyi varsin hienosti ja varsinkin maahanmeno parantui huomattavasti, kun palkkasi. Kun possukoira malttaisi vaan tehdä kokeessakin. Pääasiallisesti paneuduttiin kuitenkin seuraamiseen ja siinä paikan ja kontaktin pysymiseen. Tehtiin pitkä seuraaminen ja palkkasin tiheästi välissä. Tinja oli vaan sen verran terävällä tuulella, että virheisiin ei päässyt puuttumaan, kun virheitä ei juurikaan tullut. Sama treeni tehtiin myös oikealla puolella seuraamiselle ja Tinja teki kaukot myös lävitse.

Hillan kanssa myös vähän treenailtiin oikealla puolen seuraamista. Suoraan meneminen ja loivat käännökset sujuvat ja Hilla osaa jo hakea alkuperusasentopaikan. Vielä on kuitenkin matkaa, että uskallettaisiin voittajaluokka rallytokossa korkata. Seuraavaksi työn alle menevät käännökset, puolenvaihdot ja eteen tulo oikealta sivulta.


Keskiviikkona pidettiin tehokas päivä ja käytiin kerhon leikkimielisissä agilityepiksissä juoksemassa pari kisaavien rataa molempien koirien kanssa ja sieltä suunnattiin suoraan tokon kisatreeneihin.

Kisaavien rata näytti tältä:


Halli meille ihan uusi tuttavuus. Tirppis oli todella hieno ja teki puhtaan radan heti ensi yrittämällä. Liikkui myös todella liukkaasti ja teki hienosti 8. putken vaikka liikuinkin eri suuntaan. Toisella radalla ei ihan malttanut keskittyä samalla tavalla ohjaukseen ja jätti pujottelun kesken. Hilla vielä karkasi kevythäkistä radalle kesken suorituksen, joten saatiin aloittaa alusta. Hilla puolestaan kävi poikkeuksellisen kuumana. Sotkin ohjauksen 10. esteellä, jonka seurauksena Hilla juoksi KAKSI kertaa ihan täysiä päin minua. Ei se paljoa väistele… Toisella radalla vain rima alas 15. esteeltä. Kulma aika haastava Hillalle. Hilla teki todella hienot puomin kontaktit radoilla. Ollaan nyt löydetty oikea tyyli.  Muut saavat ihan rauhassa saada henkistä päänsärkyä kiipee-käskyn toistamisesta.


Kisatreeneissä Hilla ei ollut hirveän loistava ja SM-kisat tulossa… Ei se nyt huonokaan ollut, mutta ei ollut tänään ihan kaikkein terävimmillään ja liikkeiden välit pitkästä aikaa huonohkot. Ärsyttävän paljon kaikkea pikkuvirheitä. Tinja taas yllätti todella positiivisesti. Se oli koko ajan mukana ja jaksoi paiskia Duracell-pupun tavoin töitä, vaikka tiesi tasan missä palkka odotti. Ei ole koskaan tuntunut näin hyvältä kisatreeneissä.

Hillalle liikkeet SM-järjestyksessä. Liikkeet aika putkeen, pieni huilitauko välissä. Liikkeille annettu arvosanat erittäin tiukoilla kritereillä. Tinjalle puolestaan vaaleanpunaisten linssien läpi. ;)

Hillan EVL
Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 7
Ei ollut hereillä ja tuplakäsky maahanmenoon ja siitä vielä vinkuraan asentoon. Nostin sen heti, mutta en viitsinyt häiritä muita koiria, niin en rähissyt enempää. Suorassa makuuasennossa oli kuitenkin pysynyt hyvin molempien lonkkien päällä. Perusasentoon nousu monivaiheinen.
Ruutu 8½
Merkille meno aika huno. Voimakkaasti kaartaen ja vähän hidas. Samaan aikaan juoksi isompi joukko porukkaa ihan merkin takana. Ruutuun meno upea. Hyvin maahan ruudussa. Seuraamiseen tulo hyvä.
Luoksetulo 8½
Stopit saisivat olla ihan hivenen terävämpiä. Vauhti riittävä. Lähtee kääntymään liian aikaisin perusasentoon, joka antaa hitaan vaikutelman.
Ohjattu 9
Merkki ok, vähän saisi vielä pysähtyä terävämmin. Huomattavasti parempi kuin ruudussa, vaikka sama merkki. Varmasti vasemmalle, mutta joutui vähän etsimään kapulan sijaintia pitkässä ruohossa. Ruma nosto, mutta nätti palautus.
Kaukot 0
Eipä ole tehnyt pitkään aikaan näin törkeän huonoja vaihtoja! Hidas ja lisäksi puolet vaihdoista vajaita. Vaihtoi myös täysin väärän asennon, jota en muista sen koskaan tehneen. Tekniikka piti kyllä ihan hyvin.
Tunnari 7
Löysi oman, tiputti, lähti etsimään uudelleen ja nosti oman. Palautus vielä ihan kohtuullinen. Puri perusasentoon siirtyessä kapulaa liian kovasti.
Zeta 8
Tämä varsin positiivinen yllätys. Seuraaminen väleissä hyvää (vino), kääntyi hyvin ja seuraamiseen lähdöt hyvät. Maahanmeno tavallista hitaampi. Seisominen ok. Istuminen hidas, olisi jäänyt seisomaan jos en olisi venyttänyt käskyä.
Hyppynouto 8½
Pyöräytti kapulaa alashypyssä. Korjasi hieman perusasentoa.
Seuraaminen 8
Peruskävely hyvää. Hitaassa pitää päätä liian matalalla (ei keskity tarpeeksi hyvin). Juoksu ok, laukkaa. Käännöksissä tiiviisti mukana. Sivuaskeleet ja peruutus taas vinoja.


Tinjan VOI
Paikkamakuu 8
Ennakoi maahanmenon. Muuten hyvin.
Seuraaminen 8½
Tinjalta aika kivaa seuraamista. Välillä tiputteli kontaktia. Ilmeisesti pitkässä heinässä on vaikea liikkua. Käännöset ok. Peruutuksessa vähän hukassa ja sivuaskeleet vasemmalle edelleen haparoivia. Juoksussa reippaasti mukana.
Luoksetulo 0
Tinja tarvitsi kolme käskyä, että lähti liikkeelle. Seisomisessa valui jonkin verran. Maahanmeno hyvä, kun ensin väisti lautaa.
Liikkeestä istuminen 5
Jäi seisomaan ja sanallisella käskyllä + käsimerkillä istui. Tarvitsi tuplakäskyn seuraamiseen lähtöön, kun jäi vaan istumaan. Oli kyllä seuraamisessa hyvin mukana.
Tunnari 10
Metalli 8
Tämä oli todella hieno! Tinja nosti aika nopeasti kapulan ja palautti laukalla! Tiputti vielä käteenkin, jota ollaan viime aikoina harjoiteltu.
Kaukot 8
Teknisesti näytti tekevän hyvin. Pari vaihtoa teki pienellä viiveellä, kun tien toisella puolella juokseva koira häiritsi. Tuplakäsky viimeiseen maahanmenoon.
Hyppynouto 0
Tinja kiersi agilityhyppyä muistuttavan hypyn. Uusittuna teki hienosti, kun ensin harjoiteltiin hyppy. Vähän autoin paluuhypyssä, kun näytti että ehkä aikoo kiertää.
Ruutu 0
Ei meinannut löytää millään ruutuun ja karkasikin ensin palkalle, joka oli samassa suunnassa. Pelkäsi myös vieressä liehunutta kehänauhaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti