keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Voihan Hilla-agility


Tiistaina oli taas vuorossa agitykisat, koska halusin vaan käydä Kotkassa. Kummatkin koirat juoksivat kolme rataa. Radat tänään ihan simppeleitä, yksi-kaksi pahempaa kohtaa radalla. Tinja on nyt pari viimeistä kisaa tuntunut todella hyvältä. On ollut todella vauhdikas ja irronnut todella hyvin, mutta ollut silti vielä ohjattavissa.

2A-agilityrata Tinja 10 ja Hilla 10


Tinja tiputti 8.esteen riman, kun kutsuin nimeltä esteen päällä. Oli näköjään myös hypännyt puomin alastulokontaktin yli. Muuten meni todella hienosti. Hillakin pomppasi puomin(?) ylöstulokontaktin yli. Onneksi, koska unohdin ohjata viimeisen esteen ja Hilla menikin siitä ohi. Jos tämä olisi ollut ainoa virhe radalla, niin olisin saanut itkupotkuraivarin siihen paikkaan. Hilla teki muuten todella hienon puomin ja siitä hypyn ja putken ihan pelkkiä esteen nimiä huutelemalla, kun olin jäänyt takaaleikkauksella aika pahasti jälkeen.

2B-agilityrata Tinja 5 ja 1.sija, Hilla HYL


Tinja ei pysynyt lähdössä, joten alku tehtiin aika lennokkaasti. Pujotteluun tuli niin kovaa, että ajautui 2. väliin. Muuten oikein hieno rata. Hilla puolestaan tiputti alun niistolla 2.esteen riman ja jatkoi 3.putkesta suoraan renkaalle. Menin sitten loppuradan harjoituksen vuoksi niin kovaa kuin pääsin virheettä läpi. Hilla pääsee kyllä älyttömän lujaa, kunhan vaan sitä ohjaisi rohkeasti.

2C-hyppyrata Tinja 15 ja Hilla HYL


Hyppärillä ainoastaan Duracell-pupu Tinja jaksoi mennä. Karkasi taas lähdössä. Pujottelun aloitti oikein, mutta ei sitten malttanut ihan lähteä pujottelemaan oikein. Muuten en sitten jaksanut ohjata kunnolla ja molemmissa päällejuoksuissa Tinja kävi kiertämässä koko hypyn. Hilla oli ihan karsea. Tiputti riman molemmissa vastakäännöksissä ja aloitti kaksi kertaa pujottelun väärin. Lopulta mulla paloi viimeisillä esteillä käämi, kun höyrysi kuuntelematta menemään ja pysäytin Hillan menon siihen. Ei tainnut Hillan pää oikein kestää edellisradan vedättämistä ja siihen päälle vielä oma väsymys.

Aika masentava tämä Hilla-agility. Nyt treenilistalle okserin, kontaktien, hyppytekniikan ja sylkkärin lisäksi joutuvat niisto ja vastakäännökset.

I'm watching you!
Maanantaina käytiin hieman isommalla porukalla tokoilemassa. Hillalle molemmat paikkikset. Istumisessa oli jossain vaiheessa (jo jätössä?) siirtänyt toista tassuaan. Paikkamakuussa meni huonosti maahan, joten käskin uudelleen ylös. Ei taaskaan noussut yhdellä käskyllä, mutta oli malttanut olla valahtamatta lonkalle. Paikallaanoloja ehdottomasti treenattava enemmän! Otin vielä erikseen liikkuroituna maahanmenot ja perusasentoon nousut ja nyt Hilla toimi paljon reippaammin. Tinja teki parin minuutin paikkiksen ja se oli oikein hieno pikku sheltti.

Tinja oli muutenkin poikkeuksellisen hyvällä tuulella. Tehtiin tunnari ja seuraaminen liikkuroituna. Tunnari oikein hieno. Vähän mietti liikkuria, että palauttaisiko sille. Seuraamisessa keskittyi todella hyvin ja piti paikan. Toisin palkkasin sitä aika tiheästi, kun oli niin hyvä. Muuten harjoiteltiin taas ohjatussa suuntia ja tehtiin vähän rallytokoa. Eipä tarvitse spiniin enää kovin isoa käsimerkkiä, kun Tinja on niin ihastunut kyseiseen temppuun, että pyörähtelee välillä itsekseen.

Hillalle puolestaan liikkuroituna zeta ja ohjattu. Zetassa kaikki jäävät oikein, mutta oli jostain syystä todella paineistuneen oloinen jäävän pysymisissä. Seurasi kuitenkin todella hyvin. Olisiko sitten ottanut itseensä, kun toista koiraa komennettiin aika kovasti ennen Hillan vuoroa. Ohjatussa oltiin vähän kummatkin huolimattomia. Hilla oli asettunut merkille jo valmiiksi oikealle ja annoin vähän huonon suuntakäskyn ja Hilla pyörähtikin vasemmalle. Uusittuna muuten hyvä, mutta ei malttanut ottaa kapulaa kunnolla suuhun vaan kantoi lappeesta. Hillalle rallytokossa eteentuloja ja lisäksi pari eteenmenoa siten, että käytiin yhdessä viemässä lelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti