perjantai 9. tammikuuta 2015

Paluu treeniarkeen

Tinja ilmoitettu kuun loppuun kahteen tokokokeeseen.

Keskiviikkona aloiteltiin taas tokotreenit. Hillalle vain eteenlähetyksiä ja merkin kiertoa. Muuta en vielä uskalla ottaa, kun pitää vähän suunnitella miten lähden puuttumaan virheisiin. Eteenlähetykset sujui taas oikein kivasti. Pari lelulle lähetystä ja sitten tyhjälle. Hyvin näyttäisi toimivan lelulla kouluttaminen: Hilla lähtee eteenmenoihin kuin tykin suusta ja se on tavoite. Kierrot tötsällä on vielä haastavia, kun Hilla mieltää tötsän niin vahvasti merkiksi, että pysähtyy automaattisesti taakse. Kiertämisen opettamiseen varmaan saadaan vauhtia kunhan pääsen taas halliin treenaamaan.

Tinjalle myös merkin kiertoa, luoksetuloa, kaukoja ja liikkeestä istumista. Tinjalla on niin hyvä kierto, että sen kanssa uskalsi ottaa jo stoppeja mukaan. Seisominen ja maahanmeno olivat varmoja ja istumista kokeiltiin käsiavulla. Luoksetuloissa Tinja meinasi tulla läpi seisomisesta ja sitten istui sen. Kerran seisominen avustettuna ja sitten tekikin oikein hienon luoksetulon. Liikkeestä istumisessa taas seisoi istumiset useaan otteeseen, mutta saatiin istuminen muistumaan taas mieleen. Kaukoissa edelleen malttiongelmaa. Tekee huomattavasti paremmin, kun olen kauempana.

Perjantaina lähdettiin hallille treenaamaan. Tinja pääsi tekemään EVL-paikkamakuun ryhmässä (tattikoira oli tietysti hieno) ja loppuajan sainkin sitten treenata ihan keskenämme koirien kanssa. Pitääkin kerjätä treeniseuraa, että saisi muutamaan koulutusjuttuun edistymistä.

Tinja treenasi eka ja sen kanssa metallihyppynoutoa, ruutua, liikkeestä istumista, seuraaminen ja luoksetulo. Metallihyppynoudossa tiputti joka kerta kapulan alastulohypyssä mutta myös nosti joka kerta kapulan itse uudelleen. Arkoo palautuksia, joten paljon työnsarkaa riittää ennen koetta. Metallissa toisin Tinjalle riittää sellainen suoritus, että ei mene nollille. Ruudussa tahtoo jäädä edelleen liian eteen (on silti ruudun sisällä). Ruutu on kuitenkin pongautunut jo monta treenikertaa peräkkäin, joten toivottavasti malttaa myös koetilanteessa irrota. Luoksetulo hieno! Seisominen valuu edelleen, mutta on silti parempi kuin koskaan ennen. Liikkeestä istuminen onnistui heti. Seuraamisessa hieman hätäinen ja paikka seilaa hieman, mutta ei olla seuraamista tehty pitkään aikaan.

Hillalle hyppynouto, ruutu, eteenmeno ja kierto. Hyppynoudossa käytettiin puukapulaa. Tarkoituksena provota puremaan kapulaan kiinni, mutta Hilla ei mennyt lankaan. Irrotti oikein hyvin kapulasta. Ruudussa puolestaan palkkasin seuraamiseen tuloja. Tehtiin kyllä ruutu kokonaisena. Edelleen merkille pysähtyminen hieman nihkeää. Kierrot sujui heti siivekkeen ympäri. Pystyi kokeilemaan myös vauhdista istumista. Ensimmäisen yrityksen seisoi, mutta sen jälkeen istui varmasti. Pystyttiin hieman yhdistämään paremmin kiertämistä tötsällekin kun oli ensin tehnyt siivekkeellä. Eteenmenoissa kentällä olleet häiriöt tulivat vaikeaksi. Yritin aloittaa tyhjälle lähetyksellä, mutta Hilla suuntasi läheiselle esteelle ja merkille. Ensin siis lelulle lähetykset ja sitten osasi mennä hienosti suoraan häiriöistä huolimatta.

Torstaiagility
Torstaina alkoi taas Hillan agilityt. Alla olevaa rataa tehtiin:


Hilla kyllä eteni todella hyvin, mutta ihan samaa ei voi sanoa ohjaajasta. Monta kertaa itse unohdin vain yksinkertaisesti ohjata seuraavalle esteelle. Pujottelu sujui todella hyvin! Pystyin helposti jäämään helposti valmiiksi 9. esteen taakse odottamaan. Isoimmat haasteet ehkä 12.-14. väli, jossa Hilla lähti liian herkästi takaakiertoihin sekä lopun okseri, jossa Hilla helposti kääntyi hypyn päällä väärään suuntaan.

Tinjakin teki nopeasti saman radan läpi. Tinja meni yllättävän hyvin renkaan! Ei tarvinnut yhtään avittaa. Tinjalla oli vielä herkemmässä takaakierrot kuin Hillalla ja sitä sai oikeasti ohjatakin 12-14 välillä. Tinja ei taaskaan tajunnut sylkkäreitä putkille. Ne pitää ehdottomasti treenata erikseen. Samoin takaaleikkaus keinulle oli haastava, kun Tinja olisi tarvinnut henkisen tuen vierelle. A:n alastulokontaktia pitää vähän treenata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti